Prenosni računalniki
21.04.2010 12:06

Deli z drugimi:

Share

Intel predstavil inovativni mobilni operacijski sistem MeeGo

Platforma MeeGo vsaj zaenkrat obeta veliko!
Platforma MeeGo vsaj zaenkrat obeta veliko!

Računalniški gigant Intel je radovednim obiskovalcem računalniškega sejma Intel Developer Forum (IDF 2010) predstavil delovanje mobilnega operacijskega sistema MeeGo, ki ga je pred kratkim pripravil v sodelovanju s podjetjem Nokia. Pri novincu gre dejansko za inovativen sistem, ki združuje tako prednosti Intelovega sistema Moblin kot Nokijinega Maema.

Intel je delovanje mobilnega operacijskega sistema MeeGo najprej predstavil na priljubljenem žepnem računalniku Acer Aspire One, ki je temeljil na osnovi Intelove platforme Pine Trail. Ker je operacijski sistem MeeGo dočakal šele njegovo prvo različico, ne preseneča, da je bil opremljen z izjemno enostavni grafičnim vmesnikom ter orodno vrstico za hiter zagon prednameščene programske opreme (večpredstavnostni predvajalnik, spletna klepetalnica in vmesnik za socialna omrežja) in enostavnejših računalniških iger.

Intel je vsestransko uporabnost mobilnega operacijskega sistema MeeGo predstavil tudi na žepnem računalniku Lenovo IdeaPad S10 in pametnem mobilnem telefonu nam manj znanega finskega podjetja Aava Mobile, ki temelji na osnovi Intelovega procesorja Atom Moorestown. Novi operacijski sistem lahko brez težav poganjamo celo na televizijskih sprejemnikih.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640