Prenosni računalniki
06.07.2016 15:49
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft z novim Surface stacionarnim računalnikom

Osebni računalniki vse-v-enem Microsoft Surface naj bi se zlahka kosali z že uveljavljenimi računalniki iMac podjetja Apple.
Osebni računalniki vse-v-enem Microsoft Surface naj bi se zlahka kosali z že uveljavljenimi računalniki iMac podjetja Apple.

Pri Microsoftu se očitno dobro zavedajo, da so z novimi hibridnimi prenosniki Surface več kot presenetili kupce. Pričakovano je na vrsti širitev proizvodnje linije in tokrat so se pri Microsoftu ozrli v vaš dom. Pripraviti želijo novo generacijo klasičnih namiznih računalnikov, ki so primerni za domačo uporabo in s tem dopolnjujejo prenosnike Surface.

Pri tem je potrebno upoštevati dve zanimivi dejstvi. Prvo je vsekakor, da bodo pri Microsoftu s tem resno konkurirali vsem proizvajalcem tablic. Po neuradnih informacijah naj bi računalnik imel zaslon, ki bi ga bilo možno odstraniti iz nastavka in ga s tem prenašati po celotnem prostoru ter uporabljati kot tablični računalnik. Glede na to, da bi na napravi deloval operacijski sistem Windows 10 s polno funkcionalnostjo, predstavlja to zanimivo alternativo klasičnim tablicam na platformah Android in iOS. Pri Microsoftu očitno pričakujejo tudi, da bo računalnik z zaslonom na dotik zanimiv tudi v klasični obliki in ne zgolj kot prenosnik. Zanimivo bo opazovati ali bo to še dodatno zmanjševalo prodajo tablic.

Drugo dejstvo, zaradi katerega je morebitni napovedani računalnik zanimiv tudi finančnim analitikom pa je konkurenca s strani applovih iMac računalnikov. Apple trenutno ponuja najboljše klasične računalnike na trgu in Microsoft si očitno želi del te pogače za sebe. Ali bo lahko novi model Surface predstavljal resno alternativo applovi ponudbi bo potrebno počakati saj je veliko odvisno tudi od nadalnjega razvoja operacijskega sistema Windows 10, ki v tem trenutku zaostaja za macOS.

Na koncu pa je potrebno omeniti tudi ostale proizvajalce računalnikov, ki prav tako ponujajo klasične računalnike na platformi Windows 10. Microsoftova poteza bi za omenjena podjetja pomenila neposredno konkurenco in vprašanje kako bodo to razumeli na primer pri Samsungu. Nenazadnje je v preteklosti Microsoft ponujal zgolj programsko opremo in s tem prepustil trg proizvodnje računalnikov svojim partnerjem. Zdaj pa se vse bolj identificira kot neposredna konkurenca.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več