Prenosni računalniki
09.05.2016 09:20
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najnovejša študija zadovoljstva uporabnikov s tablicami kaže na tesen boj med Applom in Microsoftom

Kompaktni Microsoft Surface Pro 4.
Kompaktni Microsoft Surface Pro 4.

V enem izmed prispekov smo že predstavili prodajne rezultate hibrnidnih tabličnih računalnikov oziroma prenosnikov. V tem trenutku Apple vodi pred Microsoftom saj se je za nakup tablice iPad Pro v zadnjem četrtletju 2015 odločilo več uporabnikov kot za Microsoft Surface Pro. Eno so prodajne številke, ki kažejo na uspeh podetij v preteklosti. Nekaj povsem drugega pa je zadovoljstvo uporabnikov s kupljenimi tablicami oziroma hibridnimi napravami. V tem pogledu je boj med Applom in Microsoftom tesen in s tem obeta zanimivo nadaljevanje leta 2016.

Najnovejša študija ameriškega podjetja J.D. Power, ki med drugim vsako leto meri stopnjo zadovoljstva uporabnikov s tabličnimi računalniki, razkriva na izenačen boj med Microsoftom in Applom. Podjetje zadovoljstvo ocenjuje glede na pet kategorij in sicer zmogljivost, enostavnost uporabe, nabor funkcij, oblika in stroški. Slednji predstavljajo najmanjšo utež pri končni kalkulaciji ocene stopnje zadovoljstva, ki se prikaže na lestvici od 1 do 1000.

Na prvem mestu, glede na zadovoljstvo, se še vedno nahaja Apple, ki je dosegel 830 točk. Vendar pa je to zgolj ena točka več od podjetja Microsoft. Slednji se je z 829 točkami tako uvrstil na drugo mesto. Applovo tablico uporabniki hvalijo v segmentu zmogljivosti medtem, ko Microsoftova ponudba blesti na področju nabora funkcij oziroma funkcionalnosti ter oblike. Na tretjem mestu se nahaja Samsung, ki je dosegel 822 točk.

Študija nakazuje tudi na razliko pri zadovoljstvu v primeru nakupa klasične tablice ali pa hibridne naprave. Slednje beležijo večjo priljubljenost saj v povprečju dosegajo 827 točk in s tem več kot klasične tablice z 816 točkami. Največja razlika med obema kategorijama je v naboru funkcij kjer hibridne tablice z večjim številom priključkov in možnostjo uporabe klasične tipkovnice z opravljanje nalog povezanih s službo, z 828 točkami presegajo klasične tablice z 796 točkami.



Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več