Prenosni računalniki
13.09.2013 07:36

Deli z drugimi:

Share

Tegra Note: Prvi tablični računalnik podjetja Nvidia

Podjetje Nvidia je pred kratkim na ameriško Zvezno komisijo za komunikacije vložilo prošnjo za odobritev prodaje njegovega prvega tabličnega računalnika. Tablični računalnik Tegra Note naj bi bil naprodaj še pred koncem jeseni, njegova maloprodajna cena pa naj bi bila primerljiva z Googlovo tablico Nexus 7.
Tablični računalnik Nvidia Tegra Note naj bi bil cenovno nadvse dostopen!
Tablični računalnik Nvidia Tegra Note naj bi bil cenovno nadvse dostopen!

Na svetovnem spletu se je pred kratkim pojavila novica, da naj bi podjetje Nvidia svoj prvi lastni tablični računalnik ponudilo v prodajo še pred koncem jeseni (http://goo.gl/14XGZ1). Vse kaže na to, da se bo to v resnici tudi zgodilo, saj je računalniški gigant ravno pred kratkim na ameriško Zvezno komisijo za komunikacije vložil prošnjo za odobritev prodaje omenjene tablice. Iz razkritih informacij je razvidno, da bo tablični računalnik Nvidia Tegra Note temeljil na osnovi mobilne platforme Tegra 4 in da bo za prikazovanje slik uporabljal 7-palčni (17,8-centimetrski) zaslon IPS ločljivosti 1.280 x 800 slikovnih točk.

Preostala strojna oprema tabličnega računalnika Nvidia Tegra Note naj bi obsegala še s 4-jedrni procesor Cortex A-15 frekvence 1,8-gigahercev, 72-jedrno grafično kartico GeForce, sistemski pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov, digitalni fotoaparat ločljivosti pet milijonov točk, visokoločljivo spletno kamero in vgrajeno baterijo do kapacitete 4.100 miliamper ur. Na vgrajenem pomnilniku bo nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.2.2 Jelly Bean z možnostjo nadgradnje na Android 4.3. Za lažje upravljanje naj bilo na voljo priročno pero, zagotovljena pa naj bi bila celo podpora za telefonsko kartico SIM.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več
Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več