Prenosni računalniki
25.08.2010 15:31
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Oblikovno všečni tablični računalnik Samsung Galaxy Tab

Bo tablični računalnik Samsung Galaxy Tab letošnji prodajni hit?
Bo tablični računalnik Samsung Galaxy Tab letošnji prodajni hit?

Po številnih špekulacijah, oznanilih in preklicih smo ga vendarle dočakali. Podjetje Samsung je namreč uradno predstavilo oblikovno všečni tablični računalnik Galaxy Tab. Novinec naj bi se v relativno kratkem času lahko postavil po robu celo Applovemu tabličnemu računalniku iPad, saj nudi polno podporo predvajanju vsebin Flash in razpolaga z vgrajenim digitalnim fotoaparatom ločljivosti 3,2 milijona točk.

Tudi preostale lastnosti tabličnega računalnika Samsung Galaxy Tab niso od muh. Za prikazovanje slik je na voljo sedempalčni oziroma 17,8-centimetrski na dotik občutljivi zaslon AMOLED ločljivosti 1.024 x 600 točk. Novinca bomo lahko uporabili še za opravljanje videokonferenc ali potepanje po neznanih krajih, saj naj bi bil opremljen s sprednjo kamero in natančnim navigacijskim sistemom GPS.

Poganjanje prednameščene programske opreme na tabličnem računalniku Galaxy Tab so inženerji podjetja Samsung zaupali priljubljenemu mobilnemu operacijskemu sistemu Android 2.2. Ta naj bi bil namreč kar petkrat hitrejši v primerjavi s predhodno različico (Android 2.1). Nad njim bodo zagotovo navdušeni še spletni deskarji, saj je opremljen z zdaleč najhitrejšim mobilnim spletnim brskalnikom na svetu.

Videoposnetek težko pričakovane novosti je na voljo na spletnem naslovu http://skrci.me/a2ysJ. Vse podrobnosti tabličnega računalnika Galaxy Tab bo Samsung razkril 2. septembra na berlinskem sejmu IFA 2010. Mi bomo o tem seveda poročali.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung prenosni računalniki

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več