Prenosni računalniki
06.02.2014 10:49
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Steve Jobs želel OS X na prenosnikih Sony VAIO

Japonski novinar Nobuyuki Hayashi je pred kratkim razkril, da so bili prenosniki VAIO pred leti resni »kandidati« za poganjanje Applovega operacijskega sistema OS X. Steve Jobs se je namreč o tem resno dogovarjal s prvim možem podjetja Sony in pripravljen je bil celo prvi prototip tovrstnega prenosnika.
Operacijski sistem OS X bi se odlično prilegal prenosnim računalnikom Sony VAIO.
Operacijski sistem OS X bi se odlično prilegal prenosnim računalnikom Sony VAIO.

Operacijski sistem OS X je že vrsto let namenjen izključno namiznim in prenosnim računalnikom podjetja Apple, čeprav ga lahko s pomočjo namenskih programskih orodij poganjamo tudi na običajnih osebnih računalnikih. Ker so se pred kratkim v javnosti pojavile govorice, da naj bi podjetje Sony razmišljalo o prodaji svojega računalniškega oddelka finančni družbi, je japonski novinar Nobuyuki Hayashi razkril, da so bili prenosniki VAIO pred leti resni »kandidati« za poganjanje Applovega operacijskega sistema OS X. Steve Jobs se je namreč o tem resno dogovarjal s prvim možem podjetja Sony.

Pogajanja med podjetjema Sony in Apple o uporabi operacijskega sistema OS X na oblikovno všečnih in zanesljivih prenosnih računalnikih VAIO naj bi potekala relativno dobro, saj je bil pripravljen celo prvi prototip tovrstnega prenosnika. Kljub temu je prvi mož podjetja Sony sprejel odločitev, da na prenosne računalnike družine VAIO namesti operacijski sistem Windows. Applu kakopak ni preostalo nič drugega, kot da zamisel o operacijskem sistemu OS X na prenosnikih japonskega giganta opusti.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Sony prenosni računalniki

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178
Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,