Prenosni računalniki
14.11.2014 18:14

Deli z drugimi:

Share

Portégé Z20t s snemljivo tablico za različne načine uporabe

Funkcije za varnost in izboljšanje storilnosti za zahtevne uporabnike in popolno IT-upravljanje.
Portégé Z20t s snemljivo tablico za različne načine uporabe
Portégé Z20t s snemljivo tablico za različne načine uporabe

Toshiba Europe predstavlja novi Toshiba Portégé Z20t – vrhunski snemljivi 31,75-centimetrski (12,5-palčni) prenosnik in tablico v enem, namenjen zahtevnim uporabnikom. Prenosnik je optimiziran zlasti za poslovne uporabnike in ima številne funkcije za varnost in izboljšanje storilnosti ter vgrajene zmogljive procesorje nove serije Intel Core M, ki omogočajo preprosto ustvarjanje različne vsebine. Z avtonomijo baterije kar do 16 ur[1], lahkim ohišjem in s tanko obliko je napredni Portégé Z20t idealen sopotnik tako v pisarni kot izven nje.

Eric Cariou, podpredsednik oddelka B2B PC znotraj skupine Lifestyle Products & Services pri Toshibi Europe je dejal: »Portégé Z20t je izjemen tehnološki dosežek in sodobnemu poslovnemu uporabniku nudi vse, kar ta potrebuje. Je tanka in lahka naprava, na voljo kot prenosnik ali tablica, z mnogimi funkcijami za varnost ali IT-upravljanje, ki so ključnega pomena za vsako organizacijo v današnjem kompleksnem poslovnem okolju.«

Z optimiziranim ohišjem in s številnimi funkcijami za poslovno uporabo je Portégé Z20t idealen sopotnik zahtevnih uporabnikov. Možnost Wacom digitizer nudi prepoznavanje rokopisa, s čimer lahko uporabniki med sestanki delajo zapiske in hitro ustvarjajo ter shranjujejo grafe.

Portégé Z20t je oblikovan kot prenosnik, a odlično deluje tudi kot tablica in se ga lahko zasuka v različne smeri, kar je izvrstno za predstavitve večji skupini ljudi. Ko zaslon ni odklopljen, ima tablica daljšo avtonomijo baterije in dodatne možnosti povezljivosti na sami tipkovnici. Tablico je sicer moč hitro in preprosti odklopiti ali priklopiti z eno roko prek namenskega mehanizma.

Portégé Z20t ima zaslon na dotik Full HD IPS z jasno in čisto sliko in širokim vidnim kotom, kar je priročno v primerih, ko si želi vsebino ogledovati večja skupina ljudi. Zatemnjen zaslon je obenem odličen za poslovne uporabnike, saj z onemogočanjem odseva omogoča delo v pisarni pod lučmi ali na prostem. Funkcionalnost in storilnost prideta še posebej do izraza z osvetljeno tipkovnico, odporno proti razlitju tekočin[2], vgrajeni sledilni gumb pa je alternativa veliki sledilni ploščici, saj nudi večjo natančnost.

Ko se ga uporablja kot prenosnik, baterija traja vse do 16 ur1 in napaja tako tablico kot tipkovnico, kar je nadvse primerno pri letih na večjih razdaljah ter odpravlja potrebo po vsakodnevnem polnjenju. Ko se ga uporablja kot tablico, baterija traja do 8 ur1. Teža tablice Portégé Z20t je le 799 gramov in debelina 8,8 milimetra oziroma 1,59 kilograma kot prenosnik.

Zmogljivi Portégé Z20t ima vgrajene procesorje serije Intel Core M Series, ki nudijo optimalno porabo baterije ob zahtevni uporabi. Ob uporabi teh procesorjev in Toshibinega oblikovanja je rezultat Portégé Z20t v črnem ohišju brez ventilatorja, ki deluje izjemno tiho.

Portégé Z20t ima nameščen disk s kapaciteto do 256 GB in do 8 GB pomnilnika LPDDR3 z grafiko Intel HD za odlično odzivnost in izvajanje več programov brez vsakršnih težav.

Portégé Z20t ima vgrajene številne napredne funkcije, namenjene varnosti podatkov, vključno z zbirko Toshiba EasyGuard. Modul Trusted Platform Module (TPM) ščiti podatke na lokalnem disku, medtem ko tehnologija Intel Active Management Technology (AMT) IT-oddelku omogoča nadzor, upravljanje, popravljanje in posodabljanje naprave z oddaljene lokacije. Vsak model je prestal zahtevne preizkuse, da popolnoma ustreza Toshibinim zahtevam po standardu kakovosti, vključno s preizkusom HALT (Highly Accelerated Lifestyle Test) neodvisnega nemškega inštituta TÜV Rheinland (kot je, na primer, preizkus padca z višine 76 centimetrov). Na voljo je zaklepanje Kensington, ki ščiti tipkovnico, s čimer je onemogočena odstranitev tablice, ko je ta pritrjena na prenosnik.

Ne glede na to, ali ga uporabljamo v velikih poslovnih okoljih ali v manjših podjetjih, je Portégé Z20t moč preprosto upravljati z naprednimi funkcijami za upravljanje, vključno s funkcijami System Center Configuration Manager (SCCM), Windows Management Instrumentation (WMI), Toshiba Cloud Client Manager (TCCM) in Toshiba Smart Client Manager (TSCM).

Portégé Z20t ima številne možnosti povezljivosti z vsemi zunanjimi napravami. Kot tablica vsebuje priključek micro HDMI, priključek micro USB in režo micro SD, s čimer jo je mogoče priključiti na dodatne zaslone ali omogočiti hiter prenos podatkov. S priključeno tipkovnico pa so na voljo priključki polne velikosti, vključno z RGB, HDMI, GBit LAN in 2x USB 3.0. Portégé Z20t prav tako omogoča stabilno internetno povezavo, ko je uporabnik na poti, saj ima vgrajen 3G/4G modul in nudi možnost hitrega brezžičnega povezovanja z Wi-Fi ac/a/b/g/n.

Toshiba Portégé Z20t bo v Evropi na voljo v prvem četrtletju prihodnjega leta.

Toshiba Portégé Z20t:

  • Zaslon: 31,75 cm (12,5”) Full HD (1920×1080), 350 NIT, zaslon IPS s podporo za 10-prstni dotik
  • Procesorji: serija Intel Core M
  • Grafika: Intel HD Graphics 5300
  • Shranjevanje: do 256 GB SSD
  • Pomnilnik: do 8 GB LPDDR3 1600 MHz
  • Povezljivost:
    • Tablica – 1x micro HDMI, 1x micro USB, 1x micro SD, kombiniran avdio priključek
    • Prenosnik – RGB, HDMI, 2x USB 3.0 polne velikosti, zaklepanje Kensington
  • Komuniciranje: Wi-Fi 2×2 ac + ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.0, kot možnost 3G/4G kombiniran modul, GBit LAN (na tipkovnici)
  • Full HD sprednja kamera s 5 MP zadnjo kamero
  • Kot možnost Wacom digitzer
  • Varnost: Toshiba EasyGuard, modul Trusted Platform, tehnologija Intel Active Management
  • OS: Windows 8.1 Pro
  • Avtonomija baterije:
    • Prenosnik – do 161 ur
    • Samo tablica – do 81 ur
  • Barva: matiran črn nanos
  • Dimenzije:
    • Prenosnik – 309x215x21 mm
    • Samo tablica – 309x199x8,8 mm
  • Teža:
    • Prenosnik – od 1,59 kg
    • Samo tablica – od 799 g

[1] Na podlagi MobileMark 2012.

[2] Do 30 ml, kar uporabnikom nudi čas 3 minut za shranjevanje podatkov in izključitev računalnika.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Toshiba prenosni računalniki


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več
Zlati partner

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več