Procesorji
01.08.2013 11:17

Deli z drugimi:

Share

Procesorji AMD Kaveri šele v februarju 2014

Prodaja težko pričakovanih procesorjev AMD z zmogljivo sredico Kaveri naj bi se po zagotovilih zanesenjakov spletne strani VR-Zone pričela šele februarja naslednjega leta. Njihova maloprodajna cena naj bi bila v primerjavi z izdelki konkurenčnega podjetja Intel nadvse konkurenčna.
Procesorji AMD z jedrom Kaveri vsaj na papirju obetajo veliko!
Procesorji AMD z jedrom Kaveri vsaj na papirju obetajo veliko!

Iz tabora podjetja AMD prihaja slaba novica za vse, ki že dalj časa pričakujejo njihove nove procesorje z izjemno zmogljivo sredico Kaveri in vgrajenim grafičnim jedrom z oznako Spectre. Čeprav se je sprva špekuliralo, da bodo novinci po vsej verjetnosti nared že za novoletne praznike, bodo ti luč sveta ugledali šele v februarju naslednjega leta. Njihova množična proizvodnja se bo namreč pričela letos decembra.

Če se vam ne mudi z nakupom novega računalnika in prisegate na izdelke podjetja AMD vam priporočamo, da počakate na njihove procesorje s sredico Kaveri. Novinci bodo namreč grajeni na osnovi 28-nanometrske tehnologije in bodo ponujali do petino večjo zmogljivost v primerjavi z zdajšnjimi modeli. Novinci bodo pri polni zmogljivi proizvedli komajda 35 vatov toplotne moči, zaradi napredene tehnologije pa bodo izjemno učinkoviti v navezi s programi na osnovi x86 procesiranja.

Ker bodo novi procesor AMD družine Kaveri opremljeni s podnožjem Socket FM2+, ji bo moč brez težav uporabljati na vseh osnovnih ploščah, ki so združljive s procesorji “Trinity” in “Richland”. Maloprodajna cena novosti naj bi bila v primerjavi z izdelki konkurenčnega podjetja Intel nadvse konkurenčna in tako rekoč enaka zdajšnjim izdelkom.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
AMD procesorji

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10