Procesorji
11.02.2014 14:52
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi procesorji za visoko zmogljive poceni telefone

Pametni telefon, ki ga boste kupili jeseni, bo veliko boljši od telefona, ki ga imate v žepu sedaj. Morda pa bo tudi cenejši! Podjetje ARM, ki stoji za tehnologijo čipov v praktično vseh pametnih telefonih in tablicah, je izdalo procesor, ki visoko zmogljive funkcije nudi tudi telefonom, ki so žepu prijaznejši.
Mobilne naprave Android s čistokrvnim 8-jedrnim procesorjem bodo zlahka kos tudi najzahtevnejšim opravilom!
Mobilne naprave Android s čistokrvnim 8-jedrnim procesorjem bodo zlahka kos tudi najzahtevnejšim opravilom!

Novi čip ARM Cortex-A17 je nekakšna nova verzija čipa Cortex-A9, ki pa naj bi bila do 60 odstotkov bolj energetsko učinkovita. To za proizvajalce, ki bodo procesor uporabljali, pomeni, da bodo lahko “izvlekli” več funkcij iz čipov, ki temeljijo na designu A17.

Prvo podjetje, ki je čip Cortex-A17 uvedlo v svoje designe, je tajvansko podjetje MediaTek. Tehnologija podjetja MediaTek je prisotna v približno 250 milijonih naprav širom sveta, vendar pa ima podjetje relativno majhno prisotnost na ameriškem trgu, saj meri predvsem na cenovno dostopen trg. Pri podjetju menijo, da je njihov procesor MT6596, ki temelji na čipu Cortex-A17, morda priložnost za to, da bolj prodrejo na ameriški trg. Dejali so še, da bodo v prihodnosti zasnovali še več procesorjev, prilagojenih ameriškemu trgu,vključno z designi, ki bodo pripravljeni za omrežja LTE-Advanced visokih hitrosti.

Njihovo arhitekturo A17 bi lahko z designi velikih podjetij (Nvidia, Broadcom, Samsung …) do konca leta 2015 vsebovala velika večina pametnih telefonov srednjega razreda. Tudi druge naprave, med njimi pametni televizorji, katerih število naj bi pričakovano naraslo na 140 milijonov, potrebujejo enako vrsto čipovja.

Z novim čipom bodo proizvajalci lahko uporabnikom ponudili cenovno dostopne telefone s funkcijami, ki jih nudijo najsodobnejši telefoni. Prodor novih, zmogljivih, kvalitetnih in predvsem cenovno dostopnih telefonov na trg bi bila dobrodošla novica za uporabnike povsod po svetu.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667