Procesorji
13.04.2013 09:49

Deli z drugimi:

Share

Procesorji Intel z vgrajeno grafično kartico in grafičnim pomnilnikom

Najzmogljivejši Intelovi procesorji Haswel bodo izhajali iz družine GT3e, saj bodo opremljeni z vgrajenim grafičnim jedrom, ki bo razpolagalo z lastnim grafičnim pomnilnikom DRAM. Grafična zmogljivost novincev naj bi bila primerljiva celo z grafičnimi karticami srednjega cenovnega razreda.
Grafična zmogljivost procesorjev Intel Haswel družine GT3e bo primerljiva z grafičnimi karticami srednjega cenovnega razreda.
Grafična zmogljivost procesorjev Intel Haswel družine GT3e bo primerljiva z grafičnimi karticami srednjega cenovnega razreda.

Spletni portal VR-Zone je objavil zelo zanimivo fotografijo o novi družini Intelovih procesorjev, ki bodo temeljili na osnovi zgradbe Haswel, saj ta prikazuje vse njihove ključne komponente. Iz nje je razvidno, da bodo novinci poleg procesorskega jedra pričakovano vsebovali tudi vgrajeno zmogljivo grafično sredico. Procesorji Intel Haswel bodo na voljo v kar štirih izvedbah in bodo opremljeni z oznakami GT1, GT2, GT3 in GT3e. Ti se bodo medsebojno razlikovali tako po tehničnih lastnostih kot posledično tudi po zmogljivosti.

Najzmogljivejši Intelovi procesorji Haswel bodo izhajali iz družine GT3e, saj bodo opremljeni z vgrajenim grafičnim jedrom, ki bo razpolagalo z lastnim grafičnim pomnilnikom DRAM. Slednje bo pripomoglo k znatno večji zmogljivosti vgrajene grafične komponente, ki naj bi bila primerljiva celo z grafičnimi karticami srednjega cenovnega razreda.

Procesorji Intel družine GT3e bodo kakopak namenjeni namiznim in prenosnim računalnikom najvišjega cenovnega razreda. Tu velja še omeniti, da bodo ti izdelani s pomočjo 22-nanometrske tehnologije ter bodo razpolagali z novim naborom ukazov za hitrejše šifriranje in višjo zmogljivost. Tu bodo vključene tudi nove strojne varnostne možnosti in nova stanja z nizko porabo, s čimer bodo novinci zagotovili daljše trajanje baterije prenosnih naprav.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Intel procesorji

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več
Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več