Procesorji
12.09.2012 12:05
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Varčni procesorji Intel Core z arhitekturo Haswell

V letu 2013 bo četrta generacija procesorjev Intel Core, ki temelji na arhitekturi Haswell, množicam uporabnikov prinesla hitrejše, tanjše, lažje in bolj varne sisteme z vgrajenimi grafičnimi možnostmi.
V letu 2013 bo četrta generacija procesorjev Intel Core, ki temelji na arhitekturi Haswell, množicam uporabnikov prinesla hitrejše, tanjše, lažje in bolj varne sisteme z vgrajenimi grafičnimi možnostmi.

Glavni direktor razvoja izdelkov v podjetju Intel (David Perlmutter) je opisal, kako bodo procesorji z nizko porabo postavili nove standarde na področju mobilnih računalniških izkušenj ter omogočili razvoj inovativnih modelov Ultrabook, preklopnih naprav in tabličnih računalnikov. Prvi med temi procesorji bodo predstavniki četrte generacije procesorjev Intel Core, ki bodo na voljo naslednje leto.

David (Dadi) Perlmutter je na dogodku Intel Developer Forum povedal, da je podjetje v procesorjih nove generacije Intel Core z arhitekturo Haswell porabo platforme ob mirovanju zmanjšalo za 20-krat v primerjavi z drugo generacijo procesorjev. Ob nižji porabi pa novi procesorji zagotavljajo izjemno zmogljivost in odzivnost.

Oba nova izdelka kažeta na prizadevanja podjetja, da bistveno zniža porabo procesorjev, s čimer zagotavlja daljše trajanje baterije in podpira val novih in bolj mobilnih naprav. Ob tem pa si podjetje prizadeva zagotavljati čedalje višjo zmogljivost procesorja, grafične možnosti in predvajanje večpredstavnih vsebin.

Izdelki Intel za najrazličnejše mobilne izkušnje in preklopne naprave

Leta 2013 bo četrta generacija procesorjev Intel Core, ki temelji na 22-nanometrski tehnologiji, na naprave Ultrabook in druge osebne računalnike prinesla podporo za grafične možnosti Intel HD ter nov nabor ukazov za hitrejše šifriranje in višjo zmogljivost. Prav tako bodo vključene nove strojne varnostne možnosti in nova stanja procesorjev z nizko porabo, s čimer bodo novi procesorji zagotovili daljše trajanje baterije.

Čipi z nizko porabo, ki bodo temeljili na arhitekturi Haswell, bodo spodbudili še več inovacij v mobilnem računalništvu, saj bodo razširili razvojne načrte podjetja Intel. Sprva bodo delovali pri moči 10 vatov in bodo omogočili nastanek tanjših in lažjih naprav Ultrabook, preklopnih sistemov in tabličnih računalnikov z višjo zmogljivostjo in daljšim delovanjem brez polnjenja.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Intel procesorji

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več