Dodatki za računalnike
13.06.2014 10:00
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Video nadzor za vozila

Verjetno vam niso tuji ruski YouTube videi z nenavadnimi nesrečami, norostmi na cesti in poskusi, ko se pešec vrže pod avtomobil z namenom izsiljevanja denarja od »krivega« voznika. Če se redno vozite po naših cestah, pa se gotovo pogosto srečujete s situacijami, ki vam nabijejo pritisk. Če bi le lahko posneli dogodek po tem, ko se je že zgodil, bi se počutili varneje.
Kamera CarCamOneHD 720p
Kamera CarCamOneHD 720p

Video nadzorni sistemi za vozila omogočajo opazovanje ter beleženje opazovanj v realnem času. Lahko pa nam služijo tudi kot dokaz v primeru dokazovanja krivde v prometni nesreči.

Video nadzorni sistem za vozila CarCamOne nam na enostaven način omogoča snemanje video posnetkov v HD kvaliteti, posnetke pa si lahko tudi ogledamo na sami kameri na zato namenjenem zaslonu. Na posnetkih so na voljo vse podrobnosti: registrske številke, prometni znaki in opozorilne table, kažipoti in seveda tudi vremenski pogoji. V videoposnetek sta vključena tudi datum in aktualna ura ter tako izpopolnjujeta natančno sliko voznih razmer.

Kamera samodejno začne s snemanjem in ga tudi prekine, takoj ko izključite motor. Posnetki se shranjujejo na priročno Transcend 16 GB micro SD kartico. CarCamOne snema s postopkom neskončne zanke, kar pomeni, da ob pomanjkanju prostora preprosto izbriše najstarejše posnetke. V primeru, da pride do nepravilnosti ali nevarnih situacij, lahko posnetke s pritiskom tipke zaklenete pred prepisovanjem in jih kasneje analizirate in podoživite na računalniku.

Poleg same kamere ter njenih priključkov pa lahko namembnost vaše kamero nadgradite še z uporabo vodotesnega ohišja. Z uporabo vodotesnega ohišja pa lahko vaše avanturistične posnetke opravljate kar pod vodo, saj je ohišje vodotesno kar do 20-ih metrov globine. Poleg snemanja pod vodo, pa je kamera odporna na vse vremenske vplive ter nudi veliko varnost pred mehanskimi udarci in praskami.

Če pa želite vašim posnetkom dodati še kakšno informacijo več, kot so hitrost vožnje, natančna lokacija snemanja posnetka, nagib vašega avtomobila itd. Pa so v ta namen pri istem podjetju razvili GPS-modul, ki vse te funkcije omogoča. Tako, da boste ob ogledu posnetka lahko opazovali tudi vse te veličine na vašem zaslonu. Pri vsaki uporabi je možna vključitev v Google Maps.

Klasični video nadzorni sistem za vozila poskrbi za nadzor, varnost in zabavo na poti. Poleg naštetega pa je eden izmed trenutno najbolj iskanih video sistemov za vozila sistem za vzvratno vožnjo. Tako imate najboljši pregled nad dogajanjem za vašim vozilom. Kamero in monitor lahko brez privijanja namestite na prezračevalne lamele, vetrobransko steklo ali s sprijemalnimi trakovi na senčnik. Tako je ta video sistem za vzvratno vožnjo primeren tudi za vozila na leasing ter najeta in službena vozila.

Poleg enostavnega brezžičnega sistema za vzvratno vožnjo pa si lahko ogledate še brezžični video sistem z dvema kamerama. Ta sistem vam omogoča namestitev kamer na poljubna mesta ter ogled obeh slik na enem zaslonu. Primeren je za uporabo istočasnega nadzora dveh zornih kotov ali mest katere želite opazovati (npr. zadnji del avtomobila ter zadnji del prikolice).


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več