Tablični računalniki
13.01.2012 11:59
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tablica za 60 evrov

Vas je cenovno ugodni tablični računalnik Ainovo Novo7 Paladin prepričal?
Vas je cenovno ugodni tablični računalnik Ainovo Novo7 Paladin prepričal?

Obiskovalcem letošnjega sejma Consumer Electronics Show je ob pogledu na tablični računalnik Ainovo Novo7 Paladin tako rekoč zastal dih. Tu gre namreč za izjemno zanimivo tablico Android, za katero je potrebno v Deželi zmajev odšteti zgolj preračunanih 60 evrov. Kljub nenormalno nizki ceni se tablica v praksi obnese več kot odlično in se lahko kosa s precej dražjimi modeli.

Čeprav tablični računalnik Ainovo Novo7 Paladin ni tako odličen kot Samsung Galaxy Tab, je dovolj kakovosten za vsakdanje delo in preživljanje prostega časa. Za prikazovanje slik ima namreč na voljo sedempalčni oziroma 17,8-centimetrski zaslon ločljivosti 800 x 480 točk. Ta je dovolj dober tudi za igranje grafično obogatenih računalniških iger in predvajanje videoposnetkov. K temu seveda veliko pripomore tudi mobilni operacijski sistem Android 4.0 (Ice Cream Sandwich).

Cenovno ugoden tablični računalnik Ainovo Novo7 Paladin ima za priklop zunanjih naprav na voljo vmesnik miniUSB. Čeprav ima ta za shranjevanje podatkov na voljo kar osem gigabajtov prostora, lahko pomnilnik po potrebi razširimo s pomočjo pomnilniških kartic microSD. Na novincu najdemo še gumbe za vklop in izklop, za upravljanje z glasnostjo zvoka, za dostop do menija ter nepogrešljiv priključek za slušalke.

Tabličnemu računalniku Ainovo Novo7 Paladin ne bo prehitro zmanjkalo sape, saj ima za preračunavanje podatkov na voljo gigaherčen procesor. Pri tem mu je v pomoč še sistemski pomnilnik kapacitete 512 megabajtov. Glede na to, da je za novinca potrebno odšteti le preračunanih 60 evrov, ne preseneča, zakaj ta ni opremljen z navigacijskim sistemom GPS in spletno kamero. Delovanje tabličnega računalnika Ainovo Novo7 Paladin si lahko ogledate na spletnem naslovu http://goo.gl/bWZuD.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več