Tablični računalniki
14.08.2014 07:47

Deli z drugimi:

Share

Tablica iPad Air 2 že v proizvodnji!

Eden glavni adutov tabličnega računalnika iPad Air 2 naj bi bil  premaz zaslona proti bleščanju.
Eden glavni adutov tabličnega računalnika iPad Air 2 naj bi bil premaz zaslona proti bleščanju.

Zanesenjaki spletnega portala Bloomberg zatrjujejo, da so od zanesljivih virov blizu podjetja Apple prejeli zagotovilo, da je računalniški gigant že zagnal množično proizvodnjo nove generacije tabličnega računalnika iPad Air. Podjetje iz Cupertina naj bi zato tablico iPad Air 2 javnosti predstavilo že konec septembra oziroma v prvi polovici oktobra, na izbrane trge širom sveta pa naj bi zašla že tedni dni po uradni predstavitvi. Če gre soditi po razkritih podatkih o strojni opremi novosti, se bo ta lahko brez težav zoperstavila konkurenčnim izdelkom, ki so ji v nekaj letih odščipnili precejšni del tržišča.

Tablični računalnik Apple iPad Air 2 naj bi bil opremljen s kakovostnejšim zvočniškim sistemom, digitalnim fotoaparatom ločljivosti osem milijonov slikovnih točk, procesorjem Apple A8 in z večjo količino pomnilnika v primerjavi z njegovim predhodnikom. Novost naj bi tehtala 484 gramov in naj bi bila opremljena celo z bralnikom prstnih odtisov Touch ID. Piko na i pa naj bi dal še premaz zaslona proti bleščanju, saj bomo lahko tablični računalnik iPad Air 2 brez težav uporabljali tudi na terenu ob močnejši dnevni svetlobi.

Proti koncu leta pa naj bi podjetje Apple zagnalo še množično proizvodnjo manjšega tabličnega računalnika iPad 3 Mini, ki naj bi za preračunavanje podatkov uporabljal procesor A8. Ker bo novost za kar 30 odstotkov tanjša od njegovega predhodnika, so mnogi poznavalci prepričani, da ga bo Apple opremilo kar z oznako Air. Tablični računalnik iPad Mini Air naj bi v debelino meril le 5,25 milimetrov in bo s tem vzelo lovoriko najtanjše tablici Samsung Galaxy Tab S 8.4 , ki v debelino meri le 6,6 milimetrov.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple tablični računalniki

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več