Tablični računalniki
08.05.2017 11:00

Deli z drugimi:

Share

Motorola pripravlja svojo prvo tablico, ki vsebuje prav posebno lastnost

Motorola pripravlja svojo prvo tablico, ki vsebuje prav posebno lastnost
Motorola pripravlja svojo prvo tablico, ki vsebuje prav posebno lastnost

Dejstvo, da prodaja Android tablic pada, verjetno ne preseneča preveč. Ni nam potrebno biti strokovnjak ali analitik, da bi opazili ta trend, dodatno pa ugotovitve potrjujejo tudi raziskave. Kljub temu Motorola cilja visoko in upa, da bo morda ravno njihova tablica potegnila segment tablic iz krize.

Po pisanju portala Android Police, Motorola pripravlja novo Moto tablico, prvo v zgodovini njihovega obstoja. Glede na fotografije, ki jih je Android Police prejel od neimenovanega vira, Moto tablica ni zgolj ena od tipičnih 25,4-centimetrskih tablic iz jekla in stekla, temveč naj bi Motorolina tablica vsebovala izstopajočo se lastnost, ki bi lahko v sebi nosila velik potencial.

Ta lastnost/orodje nosi ime “Productivity mode” (Produktivni način), ki bi znal spremeniti način na katerega gledamo na Android tablice. Glede na dosedaj znane informacije, naj bi “Productivity mode” omogočal dinamično in hitro spreminjanje Nougat uporabniškega vmesnika. Uporabnik tablice bo tako lahko pripenjal aplikacije v navigacijsko vrstico, hitro menjaval med aplikacijami brez, da bi moral med tem opraviti še nešteto nepotrebnih korakov, prav tako pa bo uporabnik lahko zapiral aplikacije z daljšim pritiskom na ikono in potegom navzgor.

Android Police za zdaj ne ponuja nobenih natačnejših informacij glede datuma izida Motoroline tablice, je pa že samo dejstvo, da se Motorola ukvarja s prototipom tovrstne naprave izjemno zanimivo. Po tem, ko smo Android tablice že skoraj pokopali, te doživljajo pravi preporod v letu 2017. Samsungova tavlica Galaxy Tab S3, Googlove spremembe tablice Pixel C in sedaj še Motorolin pristop z novim načinom delovanja. Vse to kaže na hitrost sprememb znotraj tehnologije in tablice enostavno morajo slediti tem spremembam, kajti v nasprotnem primeru bo padec prodaje še bolj strmi.

Najnovejši podatki na globalni ravni kažejo, da je svetovna prodaja tablic padla za 8,5% v zadnjih 12-ih mesecih in če ste morda mislili, da je Apple tukaj izjema, ste se pošteno zmotili. Tudi Applov iPad čuti pritisk, kajti “rdeče številke” na trgu tablic nastopajo že zadnjih 10 zaporednih četrtletij.

Motorolin “Productivity mode” bi znal biti zgolj eksperimentalen poizkusi na njihovem prototipu, ki nikoli ne bo ugledal luči sveta, vendar je zanimivo, da proizvajalci še vedno razmišljajo o tablicah in načinih kako jih posodobiti in jih narediti znova privlačne. Največji problem tablic je, da so v resnici večje verzije naših telefonov in morda bi ljudje v prihodnost znali ponovno ceniti izkušnjo večjega ekrana. Vsekakor z veliko mero gotovosti ne gre računati na tak scenarij.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847