Tablični računalniki
10.08.2016 10:24

Deli z drugimi:

Share

7 stvari, ki jih nujno morate vedeti o Samsungu Galaxy Note 7

7 stvari, ki jih nujno morate vedeti o Samsungu Galaxy Note 7
7 stvari, ki jih nujno morate vedeti o Samsungu Galaxy Note 7

Preden se odločite za nakup novega Samsungovega pametnega telefona, naj vam predstavimo nekaj pomembnih informacij, ki vas bodo morebiti dodatno prepričale, ali odvrnile od nakupa.

1. Številne podobnosti z Galaxy S7 in S7 Edge – Galaxy Note 7 je večja verzija njegovih predhodnikov, z 14,5 centimetrskim zaslonom (5,7-palčnim) in 2560 x 1440 slikovnimi točkami. USB-C vhod je prav tako izboljšava S7 verzije, ki je bila opremljena z USB 2.0 vhodom. Zadnja kamera premore 12 milijonov slikovnih točk, medtem ko prednja kamera vsebuje 5 milijonov slikovnih točk. Galaxy Note 7 omogoča brezžično polnjenje, Bluetooth povezavo, NFC, na njem je prednaložen Android 6.0.1, naprava tehta 169 gramov, debelina telefona pa je 7,9 milimetra. 64GB notranjega pomnilnika je možno razširiti z SD pomnilniško kartico.

2. “Iris skener” ima svojo lastno kamero – Edinstvena varnostna lastnost novega Samsungovega modela je možnost skeniranja uporabnikovih oči. Kako ta sistem deluje? Postavite oči pred skener – ki je dejansko IR kamera – nameščen na vrhu ekrana in tako preprosto skenirate svoje oči. Poseben skener deluje v različnih svetlobnih nastavitvah, vendar pa ne bo deloval skozi sončna očala.

3. Kateri čip uporablja Samsung Galaxy Note 7? – V ZDA, na Kitajskem in Japonskem bo imel procesor Qualcomm Snapdragon 820, medtem ko bo po ostalih državah imel procesor Exynos 8 Octa 8890. Slednji dobro deluje znotraj mobilnih omrežij Azije in Evrope, medtem ko Snapdragon 820 svojo najvišjo stopnjo zmogljivosti doseže v CDMA omrežjih.

4. Kateri je boljši? – Qualcomm Snapdragon ima boljši modem in nekoliko boljšo grafiko kot Samsung Exynos. Kljub vsemu, Note 7 omogoča izjemne grafične sposobnosti in hkrati omogoča veliko hitrejše delovanje aplikacij od njegovih predhodnikov. LTE prenos podatkov lahko doseže 600Mb/s, medtem ko hitrost v obratni smeri lahko doseže 150 Mb/s. Snapdragon je bolj raznolik, saj podpira hitrejši prenos podatkov tako v licenčnih, kot ne-licenčnih vodah.

5. Starejše zunanje naprave bodo delovale preko USB-C vhoda normalno – Prvi Samsungov telefon z USB-C vhodom, vendar ni nobenega razloga za paniko. Prenosni polnilink ali zunanje naprave za shranjevanje, ki so pri Galaxy S7 in S7 Edge modelih bile dokaj popularne, bodo kompatibilne z Note 7 modelom preko micro-USB 2.0 – USB-C spojnikom, ki ga Samsung pripravlja za bližnjo prihodnost.

6. Note 7 vas bo brez težav prijavil v Samsungov Windows prenosni računalnik – Tako kot Apple, tudi Samsung želi, da njihova programska oprema deluje brezhibno. Do tega trenutka je bilo to precej težko, kajti Samsungove naprave temeljijo na treh operacijskih sistemih: Windows, Andorid in Tizen pri nosljivih napravah. Note 7 naj bi ciljal na rušenje teh meja med napravami in uporabniki lahko s čitalcem prstnih odtisov brez težav “vstopijo” v Galaxy TabPro S (računalnik in tablica v enem), ki v osnovi deluje na Windowsih. Prijavo pa lahko uporabniki izvedejo tudi z vzorčno avtentizacijo – risanjem vzorcev – na modelu Note 7.

7. Kompatibilnost z Google DayDream-om ostaja neznanka – Odličen dodatek za Note 7 je med drugim tudi novi Gear VR, s pomočjo katerega uporabnik lahko igra igre, potuje po svetu, smuča po belih strminah itd. Pri podjetju Samsung za zdaj še niso potrdili ali bo Note 7 kompatibilen z Googlovo platformo DayDream, ki bo na voljo do konca tega leta. Gear VR in Note 7 bi v kombinaciji bila več kot primerna za DayDream, saj izpolnjujeta vse grafične, senzorične in ostale tehnične zahteve. Po izjavah Samsunga, bo več informacij znanih zelo kmalu.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung tablični računalniki

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več
Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več