Tablični računalniki
30.06.2015 14:27

Deli z drugimi:

Share

Samsung predstavlja eleganten in praktičen nov tablični računalnik Galaxy Tab A

Izredno tanek in lahek tablični računalnik predstavlja odlično kombinacijo praktičnosti in izredne zmogljivosti za dostopno ceno.
Samsung predstavlja eleganten in praktičen nov tablični računalnik Galaxy Tab A
Samsung predstavlja eleganten in praktičen nov tablični računalnik Galaxy Tab A

Družba Samsung Electronics je predstavila nov tablični računalnik Samsung Galaxy Tab A. Izredno tanek in lahek Galaxy Tab A navdušuje z elegantnim in sodobnim videzom ter nadgrajenimi rešitvami in funkcionalnostjo, ki so na voljo za dostopno ceno, zaradi česar je Galaxy Tab A popolna tablica za vsakdanjo uporabo.

“Galaxy Tab A je stilsko dovršen in izredno lahek tablični računalnik, odlikujeta pa ga tudi vrhunska moč in zmogljivost, ki jo naši uporabniki lahko pričakujejo od produktov serije Samsung Galaxy,” je dejal Bernard Purkart, vodja oddelka mobilne telefonije (IM) pri Samsung Slovenija. “Ker je neverjetno lahek in tanek – meri le 7,5 mm – se Galaxy Tab A popolnoma prilega človeški dlani, kar doprinese k udobnemu prenašanju in enostavni uporabi. Novo zaslonsko razmerje, ki pripomore k še boljši izkušnji gledanja, ter naprednejša kamera pa bosta uporabnike novega Galaxy Tab A navdušila s kombinacijo stila in vsebine, ki je tudi cenovno zelo dostopna.”

Optimalna izkušnja gledanja

Družba Samsung je pri razvoju novega produkta upoštevala način uporabe tabličnih računalnikov, zato se Galaxy Tab A ponaša z novim zaslonskim razmerjem 4:3, oblikovanim prav z namenom, da zagotovi vrhunsko izkušnjo gledanja. Novo zaslonsko razmerje optimizira format spletnih strani, e-knjig in e-revij in tako ponuja bolj proporcionalno in predvsem bolj naravno izkušnjo gledanja. Galaxy Tab A bo na voljo z vrsto prednaloženih premium vsebinskih storitev, ki so na voljo prek Galaxy Gifts, npr. The New York Times, The Economist in Kindle za Samsung.

Še izboljšana kamera

S tabličnim računalnikom Galaxy Tab A, ki ima zadnjo (glavno) kamero z ločljivostjo 5 MP in sprednjo z 2 MP, bodo nepogrešljivi trenutki zajeti v vrhunski kvaliteti. Funkcija samodejnega ostrenja poskrbi za jasne fotografije, medtem ko funkcija One Shot omogoča preprost in tekoč prehod od načina za fotografiranje na način za snemanje video posnetkov. Funkcija Continuous Shot omogoča še akcijsko fotografiranje – le en dotika zaslona bo dovolj za zajem do kar 20 fotografij naenkrat.

Izpopolnjen uporabniški vmesnik

Galaxy Tab A poganja izpopolnjen uporabniški vmesnik Android 5.0 Lollipop za še bolj prijetno uporabniško izkušnjo. Preoblikovanja je bila deležna tudi razporeditev domačega zaslona, ki je sedaj prilagojen novemu zaslonskemu razmerju 4:3, z Drag-and-drop funkcijo pa je mogoč tudi enostaven prenos dokumentov v mapo Moje datoteke. Prilagojen je tudi zdaj širši predel za obvestila, zato bodo uporabniki na zaklenjenem zaslonu lahko pogledali do 5 obvestil. Zaradi odstranjenih vsebin na vrhu zaslona je poenostavljena tudi razporeditev Kontaktov, medtem ko seznam najljubših vsebin ostaja na vrhu zaslona.

Nadgrajen vmesnik Kids

Vmesnik Kids, ki se ga lahko naloži prek Galaxy Essentials ali Galaxy Apps, staršem omogoča nadzor nad uporabo tabličnega računalnika v rokah otrok, saj lahko nadzorujejo čas uporabe ter omejijo dostop do določenih aplikacij in funkcij. Še boljši pregled nad uporabo bodo imeli starši tudi po zaslugi poročevalca o uporabniških aktivnostih. Rešitev po meri bodo veseli tudi otroci, ki jih bo pozdravil prilagojen otroški dizajn domačega zaslona. Na razpolago bodo imeli še posebne funkcije, kot so Kids Music, Kids Drawing, Sticker Chart in posebne sekcije Friends in Play. Priročen je tudi uporabniški profil za več otrok, imenovan Multi-Kids profil, ki omogoča dostop do lastnega in prilagojenega uporabniškega profila največ šestim otrokom naenkrat.

Rešitev SideSync 3.0

Rešitev SideSync 3.0 omogoča enostavno prehajanje med zasloni in okni ter prenos podatkov med tabličnim in osebnim računalnikom. Podpira tudi rešitve za oddaljen prevzem klicev in sporočil ter rešitev Document Share za enostaven prenos dokumentov iz tabličnega na osebni računalnik.

Hitra povezava

Funkcija »Hitra povezava«* uporabniku omogoča predvajanje video posnetkov iz tablice Galaxy Tab A na pametnem televizorju Samsung Smart TV ter predvajanje živih TV vsebin iz Smart TV na Galaxy Tab A. Poleg tega uporabniku omogoča, da si ažurne podatke, kot so vreme, čas in dnevni urnik, ogleda kar na svojem Smart televizorju.

Microsoft Apps

Uporabniki bodo lahko koristili še vrsto raznolikih, predhodno naloženih Microsoft aplikacij in storitev, s programi Microsoft Office, Excel, PowerPoint, OneNote in OneDrive pa bodo enostavno dostopali, urejali in shranjevali dokumente tudi na poti. Na voljo jim bo tudi aplikacija Skype, s katero bodo ves čas v stiku s tistimi, ki jim pomenijo največ.

Vsestranski zajem in preprosto deljenje z izboljšanim pisalom S-Pen

Galaxy Tab A z digitalnim pisalom S-Pen je popolna izbira za uporabnike, ki iščejo praktično napravo, idealno tako za poslovno kot zasebno uporabo. S-Pen podobno kot računalniška miška omogoča izbiro in premik vsebin, medtem ko funkcija Smart Select omogoča preprost zajem slik in povzetkov besedil. S S-Pen bodo uporabniki vedno na tekočem, saj lahko v S-Plannerju hitro vnesejo in posodobijo vsako spremembo v urniku.

Tablična računalnika Samsung Galaxy Tab A (ki podpira Wi-Fi in LTE) in Samsung Galaxy Tab A s S-Pen (ki podpira Wi-Fi) sta že voljo na slovenskem trgu. Samsung Galaxy Tab A poganja nov Android 5.0 Lollipop in pa 1,2 GHz štiri-jedrni procesor z 1,5 GB ali 2 GB RAM (odvisno od inačice), 16 GB prostora in MicroSD, ki zagotavlja 128 GB zunanjega prostora.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung tablični računalniki


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Rešitve tiskanja Tiskanje ... Več

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več