Televizorji
01.10.2014 12:33

Deli z drugimi:

Share

Dobro počutje in WOW trenutek združena: Philipsovi računalniški zasloni na IFA 2014

S popolnoma novim SoftBlue zaslonom, z anti blue-light tehnologijo, 32 in 40 palčna Ultra Clear, 4k monitorja, s tehnologijo G – sync omogočata neverjetno igričarsko izkušnjo, z osveževanjem slike pri 144 Hz, ta vznemirljiva serija postavlja nove mejnike za poslovne in domače uporabnike.
Dobro počutje in WOW trenutek združena: Philipsovi računalniški zasloni na IFA 2014
Dobro počutje in WOW trenutek združena: Philipsovi računalniški zasloni na IFA 2014

MMD, vodilno tehnološko podjetje ter licencirani partner za monitorje blagovne znamke Philips, je na največjem sejmu elektronike, IFA 2014, predstavil številne novosti, ki ustrezajo potrebam sodobnih uporabnikov. Po trenutnih življenjskih trendih so nove Philipsove naprave v skladu z zdravim načinom življenja, zabave in prefinjenega dizajna, za poslovne in domače uporabnike.

Premikanje modre svetlobe proti bolj zdravemu koncu barvne lestvice
Uporabniki, bolj kot kdajkoli prej, uporabljajo elektronske naprave, zato izpostavljenost modri svetlobi predstavlja potencialno nevarnost za poškodbo vida. Tako je bil na mednarodnem sejmu IFA 2014 premierno predstavljen popolnoma novi Philipsov SoftBlue zaslon, ki zmanjšuje utrujenost oči, z zmanjšano emisijo modre svetlobe na škodljivih valovnih dolžinah, pri čemer se zmanjšuje negativen učinek za oči in pomaga pri skrbi za vid. Drugače kot pri programskih rešitvah, SoftBlue deluje na podlagi nove tehnologije, ki spreminja emisijo modre barve v LED zaslonu. To deluje brez spreminjanja barvne globine in svetlobe slike, s čimer uporabniki lahko uživajo v visoki kakovosti slike brez škodljivega učinka modre svetlobe.

Druga inovacija s poudarkom na počitku oči ter kristalno ostri sliki je 4k Ultra High Definition računalniški monitor, ki ima kar štirikrat več PPI kot pri Full HD ločljivosti in prinaša najbolj ostro in jasno sliko doslej. Na mednarodnem sejmu IFA 2014 sta bila predstavljena 32 in 40 palčni različici, ki bosta dopolnili doslej razpoložljivo 28 palčno različico. Večji različici tako prinašata še bolj jasno sliko za prikaz najmanjših podrobnosti pri ogledu filmov, igranju iger ali uporabi pisarniških programov.

Neverjetna igričarska izkušnja
Za največje uživalce računalniških iger MMD monitor 272G5DYEB, z NVIDIA G – SYNC tehnologijo, omogoča frekvenco osveževanja slike kar 144 Hz. S tem, ko grafični procesor upravlja z osveževanjem slike, ta 27 palčni monitor ponuja bolj popoln prikaz slike, kot pri običajnih monitorjih. Novi monitor s frekvenco osveževanja 144 Hz sliko osvežuje kar dva in pol krat hitreje kot doslej, kar prinaša povsem novo igričarsko izkušnjo.

Primeren za domačo in poslovno uporabo
Na letošnjem mednarodnem sejmu elektronike v Berlinu, IFA, je bil premierno predstavljen tudi Philipsov 27 palčni računalniški monitor 272P4A, z Adobe RGB tehnologijo. Z uporabo Quad HD (QHD) ločljivosti 2560 x 1440 točk, zaslon ponuja izjemno ostro sliko. Uporaba Adobe RGB tehnologije ob tem omogoča prikaz večjega števila barv, kot pri običajnih monitorjih, uporabniki pa se lahko zanesejo tudi na prikaz enakih barv na vseh napravah v delovnem procesu. Tako novi Philipsov monitor prikazuje povsem enake barve kot digitalni fotoaparati, zato se bodo fotografi, grafični oblikovalci, video uredniki in drugi ustvarjalci še posebej razveselili novosti, ki prinaša izjemen prihranek pri času.

Učinkovitost s impresivnim izgledom
Izvrstna tehnologija in karakteristike seveda ne pomenita kompromisa pri zunanjem izgledu naprav. Vsaj ne pri novem 27 – palčnem računalniškem monitorju 275C5, ki bo prav tako predstavljen na sejmu IFA. Poleg kultnega Moda 2 dizajna, s svetlečo in gladko teksturo v beli barvi, ima novi zaslon tudi Bluetooth povezavo, kar omogoča brezžično povezavo, monitor pa podpira tudi Miracast. Opremljen je tudi z dvema 7W zvočnikoma, ki skrbita za kakovosten zvočni odtis, monitor pa lahko služi tudi kot samostojna glasbena postaja za uporabo v dnevni sobi.

Mednarodni sejem IFA zaokrožujejo Smart All-in-OneTouch računalniški monitorji, ki predstavljajo samostojne multimedijske naprave, ki ponujajo vznemirljivi svet Android aplikacij na velikih zaslonih. Prav tako pa bodo predstavljen tudi novi 21:09 Panoramic Ultra Wide Screen računalniški monitor z ločljivostjo slike 3440 x 1440 točk za zahtevne večopravilne naloge in podatkovne aplikacije.

Obiskovalci sejma bodo na razstavnem prostoru v dvorani 22 imeli priložnost preizkusiti vse navedene naprave ter jih doživeti v polnem pogonu.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več