Televizorji
06.11.2014 14:57
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi androidni televizorji v Sloveniji

Philips je danes v hotelu Four Points by Sheraton Mons predstavil prve primerke »androidnih pametnikov«.
Prvi androidni televizorji v Sloveniji
Prvi androidni televizorji v Sloveniji

Philips, ki v Sloveniji še vedno orje ledino prvega med ponudniki televizorjev s svojim 36-odstotnim deležem domačega trga, je sporočil, da prodaja televizorjev letos stagnira. Dobra novica je, da dobiva Abilight, ki te dni beleži 10. obletnico, naslednika v obliki mini projektorjev, ki bodo sijali na hrbtni strani njihovih naprav. In najpomembneje, Philips se počasi, a vztrajno premika na platformo, ki jo že vse poznamo – Android. Od marca 2015 naj bi bili tako opremljeni vsi televizorji višjih serij, in sicer s sistemom Android L (tukaj predstavljeni so nenadgradljivi televizorji Jelly Bean).

Nagrajena Philipsova kakovost slike ekstremne ločljivosti (Ultra HD) prinaša osupljivo ločljivost, povečano zaznavanje globine, vrhunski kontrast, tekoče in naravno gibanje ter brezhibne podrobnosti. Več kot osem milijonov slikovnih pik in Philipsova edinstvena tehnologija za izboljšavo slike Ultra Resolution zagotavljajo, da nas slika povsem posrka v dogajanje, pri čemer kar pozabimo, da gledamo televizijo. Ne glede na izvorno kakovost slike algoritmi pretvorijo predvajane vsebine v ekstremno ločljivost in nam zagotovijo ostro sliko.

Televizorji, ki jih poganja sistem Android, ponujajo širok spekter vsebin, ki presegajo meje tradicionalnega televizorja. V brskalniku Chrome brskamo po vsebinah na spletu, trgovina Google Play pa nam ponuja dodatne igre in aplikacije, kot sta Facebook in Skype. V storitvi Cloud TV dostopamo do več kot sto najboljših mednarodnih kanalov, s pomočjo Cloud Explorerja pa se povežemo na naš račun Dropbox in preprosto izmenjavamo vsebine s prijatelji. Z Androidom in našo domišljijo zabavnim vsebinam ni konca.

9800 androidni televizor LED Ambilight 4K UHD

Philipsov vrhunski model televizorja serije 9809 vzame dih – zaradi več lastnosti. Osupljivo ostro ekstremno ločljivost zagotavlja tehnologija 1200Hz Perfect Motion Rate Ultra, ki poskrbi za popolnoma tekočo sliko tudi, kadar so vsebine hitre in razburljive, na primer ob igranju iger ali prizorih športnih dogodkov. Izjemno hitro brskanje po vsebinah omogoča procesor Hex Core, 4-stranska funkcija Ambilight ustvarja popolno vzdušje v prostoru, navdušuje pa tudi zunanjost televizorja z izpopolnjenimi linijami. Za dopolnjeno izkušnjo, ki se nesramežljivo primerja s kinematografskim doživetjem, pa je seriji dodan še brezžični globokotonec z močjo 50 vatov s prostorskim zvokom.

9100 androidni televizor Ambilight 4K UHD

S svojo dovršenostjo se lahko pohvali tudi televizor serije 9109. Neštete možnosti, ki jih omogoča sistem Android, dopolni vrhunska kakovost slike ekstremne ločljivosti s tehnologijo 1000Hz Perfect Motion Rate Ultra. Zaradi dvojnega sprejemnika lahko spremljamo dva kanala hkrati, pametno povezovanje pa zagotovi preprosto, zabavno izmenjavo ali preslikavo vsebin z drugih pametnih naprav. Ko k izjemno tankemu profilu televizorja in zaobljenemu stojalu Arc, ki ustvarjata lahek in odprt lok, dodamo še 4-stransko funkcijo Ambilight, dobimo občutek, da televizor lebdi v prostoru.

8800 androidni televizor Ambilight 4K UHD

Serijam z ostro sliko in neomejeno ponudbo vsebin s sistemom Android se pridružuje tudi model 8809, ki ima vgrajeno kamero Smart. Ta je sicer diskretno skrita v spodnjem delu televizorja in se pojavi le, ko jo potrebujemo za spletno klepetanje. 3-stranska funkcija Ambilight pa poskrbi za pristnejše doživljanje predvajanih vsebin in spočite oči.

Modeli televizorjev 4K z ekstremno ločljivostjo in sistemom Android so na voljo po priporočenih maloprodajnih cenah: 65PUS9809 (164 centimetrov): 4.999 evrov; 55PUS9109 (139 centimetrov): 2.499 evrov; 65PUS9109 (164 centimetrov): 3.699 evrov; 55PUS8809 (139 centimetrov): 2.299 evrov.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več
Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več