Televizorji
22.11.2015 14:36
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung prvi med televizorji

Samsung splahnel, Apple vzcvetel
Samsung splahnel, Apple vzcvetel

Medtem ko se se pri Samsungu le stežka spopadajo na trgu pametnih telefonov, poleg Appla je vse več konkurence tudi pri vse nevarnejših kot sta Xiaomi in Huawei, pa je zgodba na trgu televizorjev povsem drugačna. Iz podjetja so sporočili, da so oktobra dosegli nov pomemben mejnik.

Prodaja samsugovih televizorjev je na ameriškem trgu prvič v zgodovini presegla eno milijardo ameriških dolarjev oziroma slabih 950 milijonov EUR. S tem so si pri podjetju še dodatno utrdili vodilni položaj na najpomembnejšem svetovnem trgu. Tržni delež v ZDA trenutno znaša 35 odstotkov. Uspeh enega pa pomeni težave drugih. Pri Sharpu so se zaradi slabe prodaje že poslovili od ameriškega trga in podobno razmišljajo tudi pri podjetju Sony. Slednji se še odloča ali bo divizija, ki se ukvarja s prodajo televizorjev ločena od ostalega podjetja. Na ta način bi se izboljšali poslovni rezultati in predvsem bilanca matične družbe. Povsem so se od trga televizorjev poslovili pri Panoasonicu. Ne dolgo nazaj so namreč zaprli še edino delujočo tovarno v Kitajski. Edini, ki v tem trenutku lahko ogrozi vodilni položaj Samsunga so pri LG. Slednjemu prodaja televizorjev hitro raste vendar pa se zaenkrat še soočajo s težavo doseči prag dobičkonostnosti.

Za naprej se pri Samsungu ne mislijo predati praznovanju preteklih dosežkov. Podjetje že vlaga v razvoj televizorjev s 4K resolucijo.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667