Tiskalniki in skenerji
03.09.2015 15:49

Deli z drugimi:

Share

i-SENSYS: Prilagodljivo delo za agilne delovne skupine

i-SENSYS: Prilagodljivo delo za agilne delovne skupine
i-SENSYS: Prilagodljivo delo za agilne delovne skupine

Canon Europe je predstavil novi seriji barvnih večfunkcijskih tiskalnikov A4, ki naslavljata tiskalniške in dokumentne izzive majhnih delovnih skupin kot dela večjih organizacij. Poleg funkcionalnosti tiskanja, kopiranja in skeniranja prinašajo nove naprave i-SENSYS MF700 in i-SENSYS MF600 v kompaktni, intuitivni obliki še dodatne zmogljivosti mobilnega tiskanja.

Anil Jagpal, evropski vodja trženja izdelkov i-SENSYS v podjetju Canon Europe, je povedal: »Canon je zavezan odstranjevanju vseh zaznanih ovir mobilnemu tiskanju, vključno s težavnimi namestitvami in z omejenimi funkcionalnostmi. Naši novi večfunkcijski tiskalniki i-SENSYS delujejo izven okvirov in nudijo vse, kar organizacija potrebuje za hitro in prilagodljivo delo, vključno z zmogljivostmi za preprosto integracijo, s celovitim upravljanjem in z uporabniku prijaznim vmesnikom, kar zagotavlja nemoteno tiskalniško izkušnjo.«


Serija i-SENSYS MF600

Novi modeli i-SENSYS MF600 so primerni za majhne delovne skupine, saj delajo s hitrostjo 14 strani na minuto. Za optimizacijo storilnosti delovnih mest nudi serija MF600 povezljivost za oddaljeno upravljanje, kar odstranjuje potrebo po tem, da IT-oddelki ročno upravljajo vsako napravo posebej. Novi barvni zaslon na dotik, ki je popolnoma prilagojen potrebam specifičnih delovnih skupin, je preprost in intuitiven za uporabo. Obe napravi omogočata mobilno tiskanje, MF628Cw pa ima vgrajen Wi-Fi za še večjo vsestranskost.

Zmogljiva in izboljšana funkcionalnost skeniranja-in-pošiljanja z možnostjo skeniranja na USB, v mape v skupni rabi, na FTP ali v e-poštni nabiralnik brez osebnega računalnika še dodatno poenostavlja delovne tokove.

Funkcionalnost t. i. povlečnega skeniranja (pull scanning) vključuje skeniranje neposredno v aplikacije v oblaku ali na mobilne naprave z uporabo brezplačnih aplikacij za osebni računalnik in mobilne naprave.

Anil Jagpal je še dejal: »Glede na najnovejše poročilo InfoTrendsai sta največji oviri za tiskanje z mobilnih naprav, da uporabniki nimajo združljivih tiskalnikov in da se soočajo s tehničnimi težavami, ko skušajo tiskati. Novi modeli i-SENSYS so oblikovani z združljivostjo in s prijaznostjo do uporabnika v mislih, zaradi česar je mobilno tiskanje preprosto ter spodbuja optimalno storilnost tako v pisarni kot izven nje.«


Serija i-SENSYS MF700

S hitrostjo delovanja do 20 strani na minuto ter z možnostjo dvostranskega tiskanja in skeniranja je serija i-SENSYS MF700 popolna za majhne do srednje velike delovne skupine, ki iščejo bolj prilagodljiv pristop k svojim dnevnim nalogam skeniranja in tiskanja.

Serija i-SENSYS MF700 nudi mobilnim zaposlenim bogate možnosti povezovanja. Canonova nova funkcija NFC Touch & Printii omogoča zaposlenim uporabo njihovega združljivegaiii pametnega telefona ali tablice za povezovanje ter hitro in natančno tiskanje. Podprto je tudi skeniranje v PDF-je, ki omogočajo iskanje, ter v šifriraneiV PDF-je in PDF-je z digitalnim podpisomiv. Podpora standardnim tiskalniškim jezikom PCL5c/6 in Adobe PostScript zagotavlja preprosto integracijo v upravljana IT-omrežja. Model MF729Cx deluje s programsko opremo uniFLOW, zaradi česar lahko deluje v večjih okoljih, kjer so v uporabi Canonove platforme za upravljanje izpisov.

Obe seriji omogočata prenašanje skeniranih dokumentov v aplikacije v oblaku, vključno z Dropboxom in Google Drivom, vključujeta pa tudi podporo za Apple AirPrint in združljivost z Google Cloud Printom.

Te možnosti omogočajo podjetjem vseh velikosti, da poslujejo bolj učinkovito ter upravljajo, tiskajo in skenirajo dokumente prek mobilnih naprav tudi na poti.

Obe skupini večfunkcijskih tiskalnikov podpirata novo združeno aplikacijo Canon PRINT Business, ki nadomešča aplikaciji Canon Mobile Printing in Canon Mobile Scanning. Aplikacija Canon PRINT Business vključuje podporo tehnologiji NFC in storitvi iCloud, ki omogoča uporabnikom številne preproste možnosti tiskanja s katerekoli naprave, od koderkoli. Aplikacija omogoča tudi tiskanje neposredno s spletnih strani ali shranjenih fotografij, zagotavlja dostop do pomnilnika v oblaku ter je na voljo z zmožnostmi samodejnega popravljanja slik.

Seriji tiskalnikov MF700 in MF600 bosta v Evropi na voljo od oktobra 2015 dalje.

i InfoTrends: Mobilne naprave in vpliv tiska http://www.infotrends.com/public/Content/Press/2015/02.24.15.html

ii Le i-SENSYS MF729Cx

iii Naprave Android, ki omogočajo NFC

iv Šifriran in digitalni podpis le na i-SENSYS MF729Cx


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več