Strojna oprema
22.01.2007 12:42

Deli z drugimi:

Share

Trije novi PowerShoti

Canon je svojo prodajno izjemno uspešno družino digitalnih fotoaparatov PowerShot dopolnil s tremi novimi modeli – s PowerShotom A450, A460 in A550. Prva dva, ki bosta nadomestila modela A420 in A430, prinašata izboljšane zmogljivosti in ohranjata enostavnost svojih predhodnikov. PowerShot A550 s 7,1 milijona točkami bo zamenjal model A530, ponuja pa vrsto izboljšav za enostavnejšo uporabo. Vsi trije fotoaparati so izredno majhni in lahki, odlikuje pa jih izjemna kakovost izdelave, ki je zaščitni znak serije PowerShot.

Glavne značilnosti:

PowerShot A460/PowerShot A450

” 5 milijonov točk
” 4-kratna optična povečava (3,2-kratna pri PowerShotu A450)
” Procesor DIGIC II, sistem iSAPS in 5-točkovno ostrenje AiAF
” Velik izbor fotografskih načinov
” 2-palčni zaslon LCD

PowerShot A550
” 7,1 milijona točk
” 4-kratna optična povečava
” Procesor DIGIC II, sistem iSAPS in 9-točkovno ostrenje AiAF
” Izboljšan gumb za izbiro fotografskih načinov
” Snemanje videa VGA s 30 slikami na sekundo in zvokom
” 2-palčni zaslon LCD z gumbom za takojšen ogled posnetkov

Zaradi naraščajoče priljubljenosti digitalne fotografije med uporabniki vseh starosti so novi modeli PowerShot prilagojeni vse večjemu povpraševanju po nezahtevnih fotoaparatih, primernih za vse družinske člane – od otrok do starih staršev.

“Začetnikom in tistim, ki šele vstopajo v svet digitalne fotografije, je najpomembnejša enostavnost uporabe,” je dejal Mogens Jensen, vodja oddelka Canon Consumer Imaging Europe. “Novi modeli v družini PowerShot dokazujejo, da za dostopno in spontano fotografiranje ni treba sklepati kompromisov pri kakovosti.”

Enostavna uporaba
Vsi trije fotoaparati so bili zasnovani za čim enostavnejšo uporabo. Glavne nastavitve in gumbi so intuitivno razporejeni za hitri dostop. Možnost prikaza mrežnih črt na zaslonu pomaga pri kompoziciji, medtem ko omogoča 2-palčni zaslon LCD ogled fotografij celotni družini brez priključevanja na računalnik. Za napajanje skrbijo baterije tipa AA, z eno samo polnitvijo Canonove baterije NB-3AH pa je omogočeno 11-urno neprekinjeno predvajanje posnetkov.

Velik izbor fotografskih načinov obsega večino družinskih in družabnih situacij, uporabnikom pa dovoljuje brezskrbno fotografiranje. PowerShot A550 še dodatno poenostavlja fotografiranje z najpogostejšimi priložnostnimi snemalnimi načini, kot sta “Nočni posnetek” ter “Otroci in živali”, ki so dostopni prek izbirnega gumba. Funkcija My colors dopušča uporabo fotografskih učinkov neposredno med slikanjem. Med možnimi izbirami sta tudi Sepia in črno-bela fotografija.

Novi PowerShoti omogočajo snemanje do 60-minutnih (ali do velikosti 1 GB, odvisno od hitrosti in velikosti pomnilniške kartice) video posnetkov VGA z zvokom. Filme in fotografije si je mogoče ogledati na TV-sprejemniku prek AV-izhoda na fotoaparatih.

Neposredno tiskanje
Vsi fotoaparati so združljivi s standardom PictBridge za neposredno tiskanje na združljivih tiskalnikih. Uporabniki lahko v povezavi s tiskalnikom serije Selphy CP tiskajo tudi fotografije za dokumente ali mirujoče posnetke iz filmov. Priročen gumb Print/Share na vseh modelih omogoča takojšnje tiskanje in prenašanje posnetkov na operacijske sisteme Windows in Macintosh.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več