Mrežna oprema
05.04.2012 13:39
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihajajo pametni brezžični usmerjevalniki

Cisco Linksys EA4500
Cisco Linksys EA4500

Cisco predstavlja nove pametne brezžične usmerjevalnike Linksys s povsem novimi zmogljivostmi na osnovi uporabniške aplikacije, za še večji užitek in udobje povezanega doma. V podjetju Cisco pravijo, da sodelujejo z vrhunskimi proizvajalci naprav za poenostavitev svojih omrežnih izdelkov, kot so televizorji, naprave zabavne elektronike in gospodinjski aparati, ki bodo omogočali nove uporabniške izkušnje v prihodnosti.

“Širjenje brezžičnih naprav in skokovit porast prenosa video vsebin so na novo opredelili pomen domačega omrežja. Danes ima potrošnik, povezan z brezžičnim omrežjem, visoka pričakovanja po zanesljivosti, preprostosti programske opreme in aplikacije, ki rastejo z njimi v daljšem časovnem obdobju.” je dejal Brett Wingo, podpredsednik Cisco in generalni direktor Cisco Home Networking.

Novi brezžični usmerjevalniki Linksys so “igro spreminjajoči izdelki”, ki s pametnimi in inovativnimi rešitvami na nivoju platforme omogočajo uporabniku domačega omrežja enostavno upravljanje in optimizacijo naprav ter skozi aplikacije uživanje, ki prinaša veliko novih izkušenj. Novi pametni usmerjevalniki Linksys (serija EA: EA4500, EA3500 in EA2700) vnašajo v dom najnovejšo brezžično tehnologijo in ponujajo nabor cenovno ugodnih in zmogljivih naprav za povezan dom – enostavno uporabo, naj bo to pretakanje videa visoke ločljivosti in igranje iger, prenos velikih datotek, dodajanje podatkov v skupno rabo ali tiskanje ter povezovanje med različnimi napravami. Te napredne zmogljivosti brezžičnih naprav so se pojavile ob pravem času, če upoštevamo, da bo na svetovni ravni 15 milijard omrežnih naprav že leta 2015; v primerjavi s 7 milijard povezanih naprav v letu 2010.

Dodatni bombončki? Cisco Connect Express je prva mobilna aplikacija, ki zagotavlja upravljanje domačega omrežja s pametnih telefonov in tabličnih računalnikov, medtem ko je uporabnik povezan na domačem omrežju. Naslednja generacija programske opreme Cisco Connect, imenuje se Cisco Connect Cloud, deluje z novimi usmerjevalniki Linksys EA, izboljšuje uporabniško izkušnjo, tako da jim omogoča dostop kadarkoli in kjerkoli do več omrežij, naj bo to s pametne mobilne naprave, aplikacije ali spletnega brskalnika tabličnega računalnika. Uporabniki lahko omogočijo gostom dostop do interneta, nastavijo kriterije starševskega nadzora in dodajajo naprave v svoje omrežje od koderkoli in kadarkoli s pomočjo za uporabo enostavne, z geslom zaščitene, programske opreme Cisco Connect Cloud.

Mimogrede, Cisco razvija inovativne rešitve za potrošnike s podjetjem Whirlpool in z več kot dvema ducatoma drugih vodilnih proizvajalcev, razvijalcev aplikacij in ponudnikov storitev, ki se zavedajo vloge domačega omrežja kot novega mejnika v razvoju.

Usmerjevalniki serije Linksys EA bodo na voljo pri distributerju Avtera d.o.o., v trgovinah in spletnih trgovinah predvidoma v aprilu (model EA2700 in EA4500) in zacetku maja (model EA3500).

Novo programsko opremo Cisco Connect Cloud pricakujemo v juniju. Nove aplikacije in partnerske rešitve, ki bodo delovale s pomocjo domacega Cisco omrežja so prav tako predvidene za junij 2012, ko bodo podrobneje predstavili njihove možnosti in delovanje.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več