Monitorji
13.03.2014 14:35

Deli z drugimi:

Share

Toshiba ustanavlja podjetje za lifestyle izdelke in storitve

Toshiba ustanavlja podjetje za lifestyle izdelke in storitve
Toshiba ustanavlja podjetje za lifestyle izdelke in storitve

Toshiba je najavila ustanovitev podjetja Toshiba Lifestyle, ki bo posvečeno promociji poslovnih oddelkov za vizualne izdelke in naprave za dom. Podjetje bo začelo poslovati 1. aprila 2014, ob začetku novega finančnega leta, kot integralni del skupine za lifestyle izdelke in storitve. Slednja je zadolžena za Toshibine osebne računalnike, televizorje in belo tehniko.

Do sedaj je bilo za promocijo vizualnih izdelkov zadolženo Toshibino notranje podjetje za digitalne izdelke in storitve. Z združitvijo s poslovnim oddelkom za naprave za dom v okviru podjetja Toshiba Home Appliances v skupini Toshiba pričakujejo optimizacijo stroškov na različnih poslovnih področjih ter učinkovitejše upravljanje na kadrovskem področju in v logistiki.

V želji po zagotavljanju hitrega odločanja na strateških področjih in pri razvoju izdelkov ter za povečanje sinergijskih učinkov integracije bodo ustanovljene nove projektne ekipe za razvoj regionalnih strategij za različne izdelke. Te ekipe bodo pod nadzorom predsednika.

Raziskave in razvoj znotraj poslovnih področij skupine za lifestyle izdelke in storitve, vključno z osebnimi računalniki, bodo prav tako vključene v posebno organizacijo znotraj podjetja za digitalne izdelke in storitve. Ta pristop naj bi spodbudil vključevanje inovacij na tehnološkem področju in v izdelke ter obenem spodbudil ustvarjanje izdelkov z visoko dodano vrednostjo.

V okviru poslovne strategije se bo podjetje Toshiba Lifestyle osredotočilo na krepitev prodaje v tujini, zlasti na trgih v razvoju, kamor sodita jugovzhodna Azija in Bližnji vzhod. Prav tako bo usmerilo napore v obetavna nova področja, kot so pametne naprave za dom in storitve v oblaku, ki bodo povezale televizorje in belo tehniko v omrežja, ter v prodajo podjetjem (signalizacija, monitorji za profesionalno uporabo).

V prihodnje bo Toshiba krepila poslovni razvoj na področju lifestyle izdelkov in storitev, s tem ko bo ustvarjala povezave med oddelki za digitalne izdelke in belo tehniko, istočasno pa pospeševala predstavitve novih izdelkov in storitev, ki temeljijo na skupnih tehnoloških platformah.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Toshiba monitorji LCD monitorji 4K monitorji


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več
Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več