Strojna oprema
02.02.2007 09:47

Deli z drugimi:

Share

Zmogljiva HD video kamera HV20

Canon je obogatil ponudbo video kamer v digitalnem formatu visoke ločljivosti HDV1080i z modelom HV20. Nova video kamera je podobna modelu HV10, odlikuje pa jo Canonovo visokozmogljivo tipalo HD CMOS z 2,96 milijona točkami in ločljivostjo 1.920*1.080. HV20 omogoča polno HD-ločljivost za snemanje v formatu HDV1080i, prav tako pa je prva HD-kamera na potrošniškem trgu, ki ponuja kinematografsko progresivno snemanje v formatu 25P.

HV20 ponuja najboljše iz Canonovega video sistema HD, saj združuje tipalo HD CMOS, Canonovo optiko in za visoko ločljivost optimizirani procesor DIGIC DV II. Čeprav Canon s tem postavlja nove standarde kakovosti za uporabniške HD-kamere, ostaja HV20 izjemno preprosta za uporabo. Poleg tega, da ima vgrajen sistem stabilizacije slike Super Range Optical Image Stabilizer in Canonov sistem ostrenja Instant AF, je HV20 prva Canonova video kamera s priključkom HDMI. Ta predstavlja najbolj učinkovito povezavo video kamere z združljivim televizijskim sprejemnikom ali računalnikom in je najenostavnejši način predvajanja domačih posnetkov visoke ločljivosti na velikem zaslonu.

“HV20 predstavlja velik korak naprej v domači video produkciji, saj združuje zmogljivo snemanje s tipalom HD CMOS z izjemno enostavno uporabo,” je dejal Mogens Jensen, vodja oddelka Canon Consumer Imaging Europe. “Canonovo stalno vlaganje v tehnologije HD dviguje standard domačega videa in krepi našo ponudbo.”

Značilnosti kamere HV20:
” Tipalo HD CMOS z 2,96 milijona točkami in ločljivostjo 1920×1080
” Visokozmogljiva tehnologija Instant AF za natančno samodejno ostrenje z visoko hitrostjo, ročno ostrenje s funkcijo Focus Assist
” Objektiv Canon HD Video z 10-kratno optično povečavo in s stabilizacijo slike (OIS)
” Procesor DIGIC DV II z dodatno funkcionalnostjo za digitalno fotografijo
” Progresivno snemanje s frekvenco 25 slik na sekundo in poseben kinematografski snemalni način CINE
” Popolno udobje: priključek HDMI, vhod za zunanji mikrofon z ročnim nadzorom zajemanja zvoka in nosilec za dodatni pribor

Canonovo tipalo ločljivosti 1.920*1.080 HD CMOS
Tipalo HD CMOS z 2,96 milijona točkami zagotavlja zajem videa v polni visoki ločljivosti 1920×1080 in ima integrirano tehnologijo za zmanjševanje šuma. HDV ostaja najbolj zanesljiv potrošniški format visoke ločljivosti, priljubljen med snemalci, ki želijo svoje posnetke prenesti na osebni računalnik zavoljo urejanja.

Kompaktnost tipala in majhna poraba energije sta Canonovim inženirjem omogočila izdelavo zelo praktične ročne video kamere. Ergonomsko ohišje je udobno in enostavno za uporabo. Nova kamera HV20 dopolnjuje pokončno zasnovo modela HV10, uporabniki pa lahko tako izbirajo med načinom snemanja, ki jim najbolj ustreza.

Instant AF
HV20 ponuja samodejno in ročno ostrenje. Sistem Instant AF zagotavlja izredno hitro in natančno samodejno ostrenje, posebej zasnovano za povečane zahteve snemanja v visoki ločljivosti. Funkcija Focus Assist uporabnikom pomaga pri ročnem ostrenju in zagotavlja jasnost posnetkov.

10-kratna optična povečava in stabilizacija OIS
HV20 ima natančen objektiv z 10-kratno optično povečavo, posebej zasnovano za HD, z vgrajenim dvostopenjskim sivim filtrom ND in tehnologijo optične stabilizacije slike Super Range OIS. Napreden sistem stabilizacije združuje dve metodi zaznavanja tresljajev visoke in nizke frekvence, kot je neznatno gibanje telesa, ki ga drugi sistemi ne prepoznajo. Stabilizacija slike pomaga tudi pri fotografiranju.

DIGIC DV II in digitalna fotografija
Procesor DIGIC DV II je optimiziran za video visoke ločljivosti in ponuja sistem za napredno zmanjševanje šumov. Reprodukcija barv je zvesta resničnemu stanju.

DIGIC DV II omogoča istočasno snemanje in fotografiranje z 2,07 milijona točkami na pomnilniško kartico MiniSD. Na voljo so napredne fotografske funkcije, vključno s prikazom histograma, ki omogoča nadzor osvetljenosti digitalnih fotografij. Na voljo sta tudi vgrajena bliskavica in neposredno tiskanje PictBridge.

Kinematografski snemalni način
Možnost snemanja s frekvenco 25 slik na sekundo v progresivnem načinu je edinstvena med kamerami HDV1080i potrošniškega razreda. Video filmi so tako videti kot kinematografski filmi, posneti s frekvenco 24 slik na sekundo, saj HD CMOS omogoča progresivno in prepleteno zajemanje slike. Poleg snemanja 25P je na voljo tudi snemalni način CINE. S korekcijo gama krivulje osvetlitve, prisotno tudi v Canonovih kamerah visokega razreda XH, je mogoče ustvariti kinematografsko kakovost posnetkov (način CINE je mogoče izbrati tudi za snemanje v formatih 50i ali DV PAL).

Udobje s HDMI
HV20 je prva Canonova video kamera s priključkom HDMI, prek katerega je mogoče z enim samim kablom povezati kamero s televizorjem HD ter zagotoviti kakovosten prenos slike in zvoka. HDMI omogoča tudi povezavo kamere z združljivim računalnikom.

Vhod za mikrofon ima ročen nadzor nad zajemom avdia ter zagotavlja boljšo kakovost zvoka glede na snemalne zahteve. Priključek za slušalke nudi možnost stalnega nadzora nad kakovostjo zvoka med snemanjem, napreden priključek za dodatni pribor pa omogoča priklop dodatne osvetlitve ali zunanje bliskavice.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več