Skoči na vsebino

IPB
Slika

Izdelava Powerpoint Spletnih Strani

Objavil Anže , 02 junij 2012 · 3 989 views

optimizacija spletnih strani oblikovanje spletnih strani google oglaševanje izdelava spletnih strani
Podjetja se zadnje čase vse preveč posvečajo prezentacijam lastnih izdelkov na spletni strani – in sicer na ta način, da naredijo le spletno verzijo njihovih powerpoint prezentacij, ki jih sicer priložnostno kažejo svojim strankam. Pogosto tudi izdelovalcu spletnih strani pošljejo kar svojo powerpoint prezentacijo, slednji pa jo nato predela v spletno stran.

Načeloma je tako, da je to boljše kot pa ne imeti spletne strani. Problem pa se pojavi v tem, da nazadnje takšna stran ostane na spletu tudi po pet let, medtem pa se podjetje ponovno ne odloči, da bi spletno stran še nadgradilo in dopolnilo.

Nazadnje bi to pomenilo tudi še enkrat več dela, saj bi bilo potrebno marsikaj potem na novo oblikovati – od dizajna pa do same vsebine spletne strani. Tako bi bilo vendarle bolje, da bi se podjetje že na začetku odločilo in bi vsebino za spletno stran pripravilo dosti bolj prilagojeno računalniškemu načinu brskanja po vsebinah. Na monitorjih je lahko prikazanih več vsebin kot na powerpoint prezentacijah, prav tako je predstavitev lahko interaktivna – uporabnik lahko kaj klikne in kaj vpiše, izračuna, preveri, itd. – medtem ko to pri powerpointu ni možno.

Ena stvar, ki pa jo je powerpointu vendarle potrebno priznati pa je, da ljudi prisili, da poskusijo svoje sporočilo strankam oblikovati bolj jedrnato in kratko. To pa stranke vsekakor cenijo, saj nimajo časa, da bi brale dolge litanije o vsebini, ki bi lahko bila spisana krajše. Nemara je tudi tako, da v dobi youtube-a, spleta, sms-ov, twitterja in komentarjev po vseh možnih spletnih straneh, ljudje tudi pričakujejo kratke in udarne vsebine – karseda strnjene.

To vedno zagotovo ni možno, je pa moč daljši tekst razbiti in ga narediti bolj dinamičnega, ga razdeliti na več delov, ki  jih različno prikažemo – v tabeli, v okvirčku, kot grafiko, in nenazadnje tudi kot tekst – včasih v citatih in z večjimi črkami, včasih kako drugače.