Skoči na vsebino

IPB
Slika

Uporaba Spletnih Trgovin - In Strošek Le-Teh

Objavil Anže , 14 november 2012 · 11 865 views

spletne trgovine internetne trgovine izdelava spletnih trgovin
Uporaba Spletnih Trgovin - In Strošek Le-Teh Vidiki uporabe interneta so v Sloveniji še premalo raziskani. Predvideti pa je mogoče, da je slednja različna po različnih regijah v Sloveniji in da je prav tako različna po starostnih skupinah, spolu, življenjskem stilu, dohodku in mnogih drugih dejavnikih.

Skupni imenovalec vsem skupinam ljudi je predvsem to, da ga uporabljajo čedalje več – in da se spletne strani širijo hitreje kot bi si lahko kadarkoli prej zamislili. Po ocenah neke raziskave je vsak dan ustvarjenih več milijonov spletnih strani in trgovin. Da, tudi spletne trgovine rastejo kot gobe po dežju. In zakaj ne? Prav vsak ima lahko še kakšno spletno trgovino, če le ima kaj pametnega za ponuditi. In tu nastane problem. Kaj pametnega lahko ljudje ponudijo? Veliko je namreč tudi spletnih trgovin, ki niso zaživele – in ki nimajo prometa, saj so premalo obiskane in nimajo zadosti konkurenčne ponudbe oz. prednosti, da bi lahko konkurirale večjim trgovskim centrom, univerzalnim trgovinam preko spleta, ki ponujajo vse – in obširnejšim spletnim stranem s komponento za trgovino, ki se npr. specializirajo za točno določeno področje.

A glej ga zlomka – tudi takšne spletne trgovine se ne zaprejo. Zakaj? Ker so navkljub majhnemu prihodku stroški vzdrževanja spletne trgovine tako nizki, da se izplačajo tudi takim manj živahnim trgovinam. V ta namen je potrebno dodati še to, da se splet tudi na tem področju spreminja. Ponovno so dobile na veljavi tudi spletne strani, ki omogočajo prodajo na enem mestu s strani več trgovcev. To je lahko za majhne trgovce vsekakor uporabno, saj lahko tako pridejo na poceni način do svojih strank. Če pa imajo kakšno trgovino potem še sami, se lahko ti kupci prično vračati direktno k njihovi trgovini, brez posrednikov kot so prej omenjene spletne strani. Enega izmed ponudnikov izdelave spletnih strani najdete tu.