Skoči na vsebino

IPB
Slika

Nastavitve Regulatorjev

Objavil Hisa Ogrevanja , 08 januar 2016 · 3 458 views

nastavitve ogrevanje regulatorji
Nekaj denarja pri ogrevanju  lahko preprosto prihranite s tem da ponastavite regulator, ko spite ali ko ste proč od doma. To lahko storite samodejno, brez žrtvovanja udobja z namestitvijo samodejnega nazadovanja ali uvedbo programskega regulatorja.

Z uporabo programskega regulatorja, lahko nastavite čas vklopa ogrevanja ali hlajenja, po vnaprej določenem urniku. Prav tako vam omogoča shranjevanje več dnevnih nastavitev, ki jih lahko ročno preglasite, brez večjega vpliva na preostali dnevni ali tedenski program.


Osnovne operacije regulatorja

V zimskem času lahko zlahka varčujete z energijo, s tem da nastavite regulator na 23 do 26 °C kadar ste budni in znižate temperaturo kadar greste spat ali ste na poti. Z vrtenjem regulatorja za nekaj stopinj za cca. 8 ur, lahko prihranite 5 do 15% letno na vašem računu za ogrevanje. Odstotek prihrankov z nižanjem temperature je večji za stavbe v bolj milih podnebjih kot za tiste v težjih razmerah.

V poletnih mesecih, lahko sledite enaki strategiji z vašo klimatsko napravo. Kadar ste na poti ohranjajte višjo temperaturo kot običajno, kadar ste doma hladite vaše prostore na cca. 26 °C. Regulator lahko nastavite ročno, če imate programskega vam ta zazna kdaj ste prišli domov in kdaj ste odšli in tako temu primerno prilagodi temperaturo vaših prostorov.Objavljena slikaOmejitve za dom z toplotno črpalko, talnim ogrevanjem

Programski termostati na splošno niso priporočljivi za toplotne črpalke. V načinu hlajenja, toplotna črpalka deluje kot klimatska naprava, to pomeni kadar spreminjate temperaturo na regulatorju s tem privarčujete pri energiji in denarju. Kadar je toplotna črpalka v načinu ogrevanja, lahko ponastavljanje termostata povzroči neučinkovito delovanje enote. Kar vam posledično izniči vse prihranke, ki bi jih dosegli z nižanjem temperature. Ohranjanje zmernih nastavitev je tako najbolj stroškovno učinkovita metoda pri toplotnih črpalkah. Nekatera podjetja so tudi pričela izdelovati posebne programske termostate za toplotne črpalke. Ti termostati uporabljajo posebne algoritme za uravnavanje temperature.Če razmišljate o namestitvi ali nakupu regulatorjev ogrevanja preglejte ponudbo v naši spletni trgovini ali nam pošljite povpraševanje, na voljo smo vam na:

Tel: 040-831-950 | Biakom | E-mail: info@biakom.si | Povpraševanje