Skoči na vsebino

IPB
Slika

Toplotna Izolacija Radiatorjev

Objavil Hisa Ogrevanja , 15 januar 2016 · 5 157 views

radiatorji grelci izolacija odbojne plosce
V zgradbah, ki so brez ali imajo slabo zunanjo izolacijo sten boste pri ogrevanju z radiatorji izgubili veliko dragocene energije. Izolacija radiatorjev se vam lahko izplača že v štirih letih. Trgovine z gradbenim materialom ponujajo veliko število različnih izolacijskih folij ter tapet, ki pa niso v veliko pomoč. Pri namestitvi tapet ter folij morate biti pazljivi, saj lahko napačna namestitev povzroči  tvorjenje plesni. Odbojne folije in tapete ne pomagajo veliko
Izbor napačnih materialov, ter njihova predelava lahko povzroči več škode kot koristi. Najslabšo izbiro predstavljajo izolacijske plošče, ki jih lahko enostavno potisnemo za montiran radiator. Izolacijske plošče obljubljajo veliko manjše toplotne izgube po izredno nizkih cenah .
V resnici so plošče debele le nekaj mm v širino. Kako dobro izolacija zmanjša izgubo toplote je odvisno predvsem od toplotne prevodnosti materiala ter njegove debeline. Nekaj milimetrov debela izolacija vam zato ne bo znatno zmanjšala toplotnih izgub v prostoru.
Objavljena slika
​Ne pravilno nameščena izolacija vam lahko povzroči plesen
Vsaka oblika notranje izolacije mora biti zelo natančno nameščena, če želimo preprečiti, da topel vlažen zrak ne prodre med izolacijo in stensko površino zgradbe. V nasprotnem primeru grozijo skrite okužbe z plesnijo.
Priporočljiva je izolacija prostora pod okensko polico in podboje hiše, če se želimo dodatno zavarovati pred nastankom plesni. Kdaj je izolacija radiatorjev sploh smiselna
Priporočeno je da izolirate vse radiatorje pred generalno montažo vseh grelnih teles. Lahko boste namestili optimalno debelino izolacije(cca. 5 cm), zato bo tudi dostop do radiatorja bistveno lažji. Pravilna izvedba vam bo celo pomagala pri preprečevanju nastanka plesni.
Če je zunanja stena na točki radiatorja tanjša, se hitreje ohlaja kot preostali del zunanje stene. Če pri tem ne kompenzirate z neprekinjenim delovanjem ogrevanja , je zelo verjetno da bo na tej točki nastala plesen. V takšni situaciji je smiselna tudi naknadna namestitev izolacije. Stroški in koristi izolacije radiatorjev
Kot pri vseh obnovitvenih in gradbenih delih, ne moramo natančno določiti stroškov saj so za vsak primer različni. Pomembni dejavniki so debelina izolacije, trenutna poraba ogrevanja in sama učinkovitost ogrevalnega sistema. Vsi našteti elementi vplivajo na končno odločitev. Kako velik je potencialni prihranek je vedno odvisen od začetnega stanja objekta. Ne pozabite na dodatne stroške, ki lahko nastanejo pri naknadni montaži izolacije radiatorjev. V stroške morate prišteti tudi razstavljanje in sestavljanje radiatorjev.
Če razmišljate o namestitvi ali nakupu radiatorjev preglejte ponudbo v naši spletni trgovini ali nam pošljite povpraševanje, na voljo smo vam na:

Tel: 040-831-950 | Biakom | E-mail: info@biakom.si | Povpraševanje