Skoči na vsebino

IPB
Slika

Ogrevanje Z Elektriko - Priporočila

Objavil Hisa Ogrevanja , 15 april 2016 · 12 516 views

elektrika toplotna črpalka električna peč grelci
Ogrevanje z električno energijo je dobra alternativa. Primerno je predvsem za objekte kjer se ne nahajate veliko časa ali kot prehodna rešitev. V dobro izolirani zgradbi v kombinaciji z talnim ogrevanjem ali kaminom lahko predstavlja dobro alternativo ostalim dražjim sistemom ogrevanja.
Ima 100% energetsko učinkovitost v smislu, da se vsa dohodna električna energija pretvori v toploto. Vendar se večina električne energije, proizvedene iz premoga, plina ali nafte, pretvori le okoli 30% v električno energijo. Zaradi proizvodnje in električnih izgub, je ogrevanje z elektriko pogosto dražje kot ogrevanje z fosilnimi gorivi. Predstavili vam bomo najbolj pogoste načine ogrevanja z električno energijo. Toplotna črpalka – najboljša izbira
Če je elektrika vaša edina izbira potem je vaša najboljša odločitev toplotna črpalka. Deluje v večini podnebjih, za ogrevanje boste porabili do 50% manj energije. Začetna investicija je kar velika vendar se vam že čez nekaj let povrne. Velja omeniti, da toplotna črpalka zahteva najmanj vzdrževanja  izmed vseh sistemov ogrevanja.
Kaj potrebujete?
  • Dobro izolacijo(dodatno prihranite pri stroških ogrevanja)
  • Dovolj velik prostor za postavitev notranje enote
Objavljena slika


​Električna peč – zelo dobra alternativa

V zadnjih letih je razvoj električnih peči prišel zelo daleč. Postale so izjemno cenovno dostopne in varčne. V kombinaciji z talnim ogrevanjem predstavlja zelo dobro alternativo dražjim sistemom ogrevanja. Montaža sistema je zelo hitra ne potrebuje veliko dela, priporočen je zagon pooblaščenega serviserja zaradi same garancije naprave. Možna je tudi kombinacija z zalogovnikom za toplo vodo.
Kaj potrebujete
  • Trifazni električni priključek za modele večje od 9 kW
Električni grelci - za manjše prostore
Električni grelci so izredno ugodni nakup. V večini predstavljajo prehodno rešitev ali kot dopolnitev obstoječemu sistemu ogrevanja. So optimalna izbira pri sobah/stanovanjih kjer se nahajate za kratek čas. Pozorni moramo biti na porabo grelcev, ob preveliki porabi bodo vaši stroški narasli izredno sunkovito. Zato vam priporočamo uporabo časovnega stikala, tako boste lahko bolje regulirali gretje vaših električnih grelcev.
Priporočamo
  • Uporaba z časovnim stikalom
Preberite več:
Če razmišljate o namestitvi ali nakupu nove električne peči, toplotne črpalke preglejte ponudbo v naši spletni trgovini ali nam pošljite povpraševanje, na voljo smo vam na:
Tel: 040-831-950 | Biakom | E-mail: info@biakom.si | Povpraševanje