Skoči na vsebino

IPB
Slika

Radiatorji - Preprosta Ter Funkcionalna Rešitev

Objavil Hisa Ogrevanja , 18 november 2016 · 10 796 views

radiatorji bosch korado radiator
Danes radiatorji omogočajo, da vsak prostor opremimo na svoj poseben način. Radiatorji so dobavljivi v različnih velikostih, višinah, barvah in dimenzijah. Za priporočilo ter nakup se lahko obrnete na našo spletno trgovino, v primeru montaže nam lahko pošljete povpraševanje.
Ljudje se vse bolj zavedajo, da lahko z veliko izbiro radiatorjev danes dosežejo lep ambient prostora le, če so ogrevala po lepoti in funkcionalnosti v popolnem skladju z ostalo opremo. Radiatorji iz litega železa
Radiatorji iz litega železa so težji in dražji od jeklenih radiatorjev in imajo zaradi svoje visoke odpornosti proti koroziji skoraj neomejeno življenjsko dobo. Narejeni so za delovanje pri ogrevanjih s toplo ali vročo vodo ter paro, do tlaka 12 barov. Radiatorji iz litega železa so bili prej izključno namenjeni za parna ogrevanja.
Danes so za delovanje z vročo vodo le še redko uporabljeni. Litoželezni radiatorji so izdelani glede na zahtevano toplotno moč ter sestavljeni iz posameznih členov s 60 mm vgradne dolžine. Radiatorje je po potrebi mogoče dograjevati oziroma sestavljati z jeklenimi dvojnimi navoji.
Objavljena slika Jekleni radiatorji
Jekleni radiatorji se uporabljajo zaradi njihove manjše teže (manj kot polovica radiatorjev iz litega železa) in imajo zaradi nižje cene veliko prednost.
Zaradi večjega tveganja korozije imajo omejeno dobo koristnosti in se ne odobrijo za vgradnjo pri parnih ogrevanjih. Jekleni radiatorji so sestavljeni z večjega števila členov in se lahko medsebojno spajajo z varjenjem.
Pri sestavljanju radiatorji je mogoča tudi priključitev dodatnih ter zaključnega člena radiatorja. Po potrebi je treba tudi vgradnja navojnih priključkov, slepega vtiča kot zaključek radiatorja in objemke za odzračevalno pipico oziroma za spust vode.
Objavljena slika
Če razmišljate o namestitvi ali nakupu klimatske naprave preglejte ponudbo v naši spletni trgovini ali nam pošljite povpraševanje, na voljo smo vam na:
Tel: 040-831-950 | Biakom | E-mail: info@biakom.si | Povpraševanje