Skoči na vsebino

IPB
Tema pomoči: Iskanje po temah in prispevkih


Iskanje je zasnovano tako, da omogoča hitro iskanje tem in objav z ključnimi besedami, ki ste jih vnesli.

Možne sta dve vrsti iskanja, enostavno in napredno iskanje. Lahko preklopite med njima če kliknete "Dodatne možnosti" in gumbe 'Preprosti način'.

Enostavno iskanje

Vse, kar morate storiti, je vnesti ključne besede v iskalno polje in izberite rubrike za iskanje (za izbiro več rubrik, držite tipko control tipkovnici ali Shift – apple tipka na Mac) nato izberite metodo razvrščanja in kliknite iskanje.

Napredno iskanje

Napredno iskanje, vam ponudi več možnosti iskanja ter vam ponudi možnost izboljšanja vašega iskanja. Poleg tega, da iščete po ključnih besedah, lahko iščite po uporabniškem imenu ali kombinacijo obeh. Izberete lahko tudi iskanje po časovnem obdobju. Obstajajo pa še druge številne možnosti razvrščanja. Izbirate lahko men dvema načinoma prikaza rezultatov iskanja. Lahko vam prikaže objava besedila v celoti ali povezavo na temo.

Če je administrator to omogočil imate lahko minimalno količino časa za čakanje med iskanjem, to je znano kot iskanje z nadzorom nad poplavo iskanih rezultatov.

Na voljo so vam tudi polja za iskanje, na dnu vsakega foruma, ki vam omogočajo, da opravite hitro iskanje vseh zadevnih tem v določeni rubriki.