Jump to content

IPB




Photo

Kaj Naj Naredim Glede Boota Oz. Zagona Windows 10- Nekaj Čudnega, Poglej Posnetek (Priloženo)

microsoft windows 10 asus

4 replies to this topic

#1 Patrek.Rubin

Patrek.Rubin

    nOObie

  • Members
  • 9 posts
  • Spol:Moški

Posted 28 April 2016 - 07:19 AM

Pozdravljeni vsi!

Mam en velik problem z računalnikom. Naložene imam windows 10, ko računalnik zaženem se mi zaganja 30 sekund. Logotip od asus-a za boot pa se pokaže 2x. Ko sem imel naložene win 8.1 je delalo vse brez težav in računalnik se je zagnal v 5 sekundah. Več o tem  je v priloženem video posnetku...

 

MODEL RAČUNALNIKA:   asus X552LDV-SX1080H

 

Prosim za vašo pomoč!!

 

VIDEO:

-  https://www.youtube....eature=youtu.be



#2 MIHAc27

MIHAc27

    Gospod s kravato

  • Members
  • 1,070 posts
  • Spol:Moški
  • Kraj:Ne rabiš vedet

Posted 28 April 2016 - 09:01 AM

Posodobi gonilnike grafične kartice (lahko da sta celo 2 notri, Nvidia in Intel), ti so meni delali še največ preglavic. Za kaj več bi bilo pa potrebno iti pogledati v Event viewer... če so kake težave tam.

 

Da ti kaže logotip drugače ni nič narobe.



#3 Patrek.Rubin

Patrek.Rubin

    nOObie

  • Members
  • 9 posts
  • Spol:Moški

Posted 28 April 2016 - 10:58 AM

Posodobi gonilnike grafične kartice (lahko da sta celo 2 notri, Nvidia in Intel), ti so meni delali še največ preglavic. Za kaj več bi bilo pa potrebno iti pogledati v Event viewer... če so kake težave tam.

 

Da ti kaže logotip drugače ni nič narobe.

 

hvala ti za odgovor..

sem pogledu v opravitelju naprav,, in res mam 2 grafični.. pa so bile posodobitve za programsko opremo.. bom pa zdjle vidu kj bo stem.. če bo kj pomagalo :)



#4 MIHAc27

MIHAc27

    Gospod s kravato

  • Members
  • 1,070 posts
  • Spol:Moški
  • Kraj:Ne rabiš vedet

Posted 04 May 2016 - 08:58 AM

Problem je bil v Intelovi grafiki... ena verzija gonilnika pač na SSD-ju ne dela dobro (sistem se postavi, gonilnik pa še ni pripravljen, posledično se sistem sesuje in restarta kar niti ni videti). Je pa zadnja verzija gonilnika delovala ok. Tako da preveri katero verzijo imaš, poišči novejšo oz. malo potelovadi. Ene starejše so bile tudi ok.



#5 Sandi H4ndb4ller

Sandi H4ndb4ller

    nOObie

  • Members
  • 24 posts

Posted 04 May 2016 - 23:08 PM

Meni se na prenosniku dogaja podobno. Ima 2 grafi (intel in ati), win10 in SSD. Pri zagonu/wake-up-u ostane na black screenu, traja cca. 1 minuto da pride v login screen Bral sem da je težava kao, da se slika na napačni grafi prikazuje pa traja nekaj časa da prštima kam more predvajat sliko. . Včasih sem ga lahko s kako tipko "zbudil", zdaj pa niti to več ne gre. Ko reinštaliram gonilnike dela parkrat ok (sumim da do prvih posodobitev Win10), pol pa kot da mi Win10 nekaj sčara po gonilnikih. Zaenkrat sem se sprijaznil, se mi ne da več gonilnikov reinštalirat, raje počakam 1 minuto da se vklopi pa je.





Reply to this topic



  



Also tagged with one or more of these keywords: microsoft, windows 10, asus

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users