Skoči na vsebino

IPB




Slika

Macromedia Flash - Tutorials


Odgovorov v temi: 48

#21 4nDr3y

4nDr3y

    Mojster

  • Members
  • 1 907 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Ptuj
  • Interesi:Fotografija, izdelava spletnih strani,

Objavljeno 26 december 2005 - 17:40

cyberlukir, pač narediš delovno površino veliko 30×200 in napišeš par besed in jih animiraš, greš pod File File | Publish Settings | in obkljukaš swf in klikneš publish! potem odpreš npr.: dreamweaverja in vstaviš animacijo! ampak za tole z php ne wem če sem prav povedal ker nevem dosti o pHp!

če hočeš ti lahko jaz naredimo animacijo in jo ti vstaviš v test.php

#22 Goldi

Goldi

    Spammer

  • Members
  • 4 136 objav
  • Kraj:Brezinaville
  • Interesi:Multimedija

Objavljeno 26 december 2005 - 18:23

4nDr3y narobe si razumel, on bi rad te se v tisti animaciji izpisuje text iz test.php, vem da lahko v flashu vstavljaš iz *.txt datotek. Vendar za PHP dvomim :ok:

#23 cyberlukir

cyberlukir

    Spammer

  • Members
  • 3 093 objav
  • Kraj:Žalec-Pirešca
  • Interesi:PHP & MySQL

Objavljeno 26 december 2005 - 18:35

Goldi, kako se pa naredi iz txt? Je isto dobr.

#24 4nDr3y

4nDr3y

    Mojster

  • Members
  • 1 907 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Ptuj
  • Interesi:Fotografija, izdelava spletnih strani,

Objavljeno 26 december 2005 - 18:48

Goldi, kako se pa naredi iz txt? Je isto dobr.


Pride ju3 tako da malo počakaj! :ok:

#25 cyberlukir

cyberlukir

    Spammer

  • Members
  • 3 093 objav
  • Kraj:Žalec-Pirešca
  • Interesi:PHP & MySQL

Objavljeno 26 december 2005 - 20:58

ok bom počakal

#26 4nDr3y

4nDr3y

    Mojster

  • Members
  • 1 907 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Ptuj
  • Interesi:Fotografija, izdelava spletnih strani,

Objavljeno 27 december 2005 - 18:15

Uvažanje datoteke v *.txt. Če ne želimo spreminjati teksta v izvorni *.fla datoteki, lahko besedilo uvozimo iz *.txt datoteke:

1. Zaženimo Flash in odprimo nov dokument.

2. Narišimo okvirček za besedilo in mu določimo naslednje:
- Dynamic text
- Multiline
- Var: Besedilo_iz_datoteke
Ravnamo se lahko po sliki: Objavljena slika

Lahko še določimo dodatne funkcije:
-Selectable (besedilo bomo lahko označili)
-Render text as HTML (uporabili bomo lahko HTML efekte)
-Show boreder around text (besedilo bo imelo okvirček)
Objavljena slika

3. Sedaj zaženimo Beležnico (NotePad) in vanjo vpišemo naslednje: Besedilo_iz_datoteke=tukaj napišete vaše besedilo!

4. Sedaj to shranimo kot besedilo.txt

5. Sedaj v Flashu odpremo okno Actions (pritisnemo tipko F9) in izberemo naš okvirček za besedilo ter mu v oknu Actions vpišemo naslednjo kodo:
loadVariables ("besedilo.txt","");
Če sedaj film preizkusimo vidite da se nam prikaže besedilo iz besedilo.txt, ampak lahko opazimo tudi veliko slabost če je besedilo daljše od okvirčka nam Flash preprosto odreže del besedila! :dance: :nene:
Ampak bom v naslednjem prispevku pokazal kako se, da rešiti tudi to! :mrgreen:

#27 4nDr3y

4nDr3y

    Mojster

  • Members
  • 1 907 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Ptuj
  • Interesi:Fotografija, izdelava spletnih strani,

Objavljeno 27 december 2005 - 18:51

Predpostavimo, da smo že uvozili besedilo iz beležnice (NotePad) in je predolgo ter nam ga Flash zato odreže! No pa rešimo to težavo:

1. Odprimo dokument z uvoženim besedilom.

2. Sedaj ustvarimo 2 gumba z obliko puščice enega obrnemo tako, da kaže navzgor, drugega pa navzdol.

3. Gumbu, ki kaže navzgor dodamo naslednjo kodo:
on (release) {

	  besedilo_iz_datoteke.scroll=besedilo_iz_datoteke.scroll-1;

 }

4. Gumbu ki kaže navzdol pa naslednjo kodo:

on (release) {

	  besedilo_iz_datoteke.scroll=besedilo_iz_datoteke.scroll+1;

 }
Sedaj se nam besedilo ob pritisku na gumb, ki kaže navzdol, besedilo pomakne navzdol. Ko pa pritisnemo na gumb, ki kaže gor, se nam besedilo premakne navzgor! Tako smo se rešili nadloge z preprosto kodo! :mrgreen:

#28 AFowl

AFowl

    Poročevalec

  • Members
  • 521 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Škofja Loka

Objavljeno 27 december 2005 - 19:00

:bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:

#29 cyberlukir

cyberlukir

    Spammer

  • Members
  • 3 093 objav
  • Kraj:Žalec-Pirešca
  • Interesi:PHP & MySQL

Objavljeno 28 december 2005 - 19:37

4nDr3y, najlepša ti dala!

#30 4nDr3y

4nDr3y

    Mojster

  • Members
  • 1 907 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Ptuj
  • Interesi:Fotografija, izdelava spletnih strani,

Objavljeno 28 december 2005 - 19:38

np, zakaj pa rabiš če smem vprašat?

#31 cyberlukir

cyberlukir

    Spammer

  • Members
  • 3 093 objav
  • Kraj:Žalec-Pirešca
  • Interesi:PHP & MySQL

Objavljeno 28 december 2005 - 20:22

Gre za en tekst, ki bi se prikazoval v headerju strani, ki je v flashu, tekst se pa vedno spreminja.

#32 gapi_pro

gapi_pro

    Govorec

  • Members
  • 2 191 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Dream place

Objavljeno 30 april 2006 - 15:29

ok zdej mam pa jst en vprašanje

kako naj zgleda koda, da ko se flash naloži da se že v frame 1 ustavi vse skupaj in čaka da kliknem na določen text, ko pa kliknem tja se pa pomakne naprej do določenega frama??

:dance:

#33 gapi_pro

gapi_pro

    Govorec

  • Members
  • 2 191 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Dream place

Objavljeno 01 maj 2006 - 11:36

ok sm že naredu sam, vse lepo dela :dance: :hmm: :hmm:

#34 itanium

itanium

    Spammer

  • Members
  • 3 389 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Ratež 18
  • Interesi:Arduino, Gadgeteer, fotografiranje, spletne strani, ...

Objavljeno 01 maj 2006 - 15:31

gapi_pro, A lahko še ostalim zaupaš kako to naredit?

Jst se zdele ukvarjam s Flash Litle 2.0, ki je v paketu Flash 8 za Symbian telefone. Pa neki packam :joj:

#35 gapi_pro

gapi_pro

    Govorec

  • Members
  • 2 191 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Dream place

Objavljeno 01 maj 2006 - 16:04

ubistvu je zelo simpl

najprej nardiš en layer z imenom "action" al kokr koli sam da je layer na katerga bo vezana cela koda.
izberš ta action layer in se postaviš na prvi frame in napišeš "stop();" da se ti flash ustavi, potem pa če hočeš da se ti animacija sproži ko ti prtisneš na določen text, moraš najprej text konvertati v simbol potem pa temu simbolu določiš en instance name, naprimer "naprej"
potem nadaljuješ kodo takole

primer.onPress=function() {
koda
}

tam kjer piše koda vnesete poljubno kodo, kaj naj bi se nardil ko vi pritisnete na text

celotna koda zgleda naprimer takole

stop();
start.onPress=function() {
play();
}

in ko hočeš da se ti animacija ustavi nekje na sredini potem samo na tistem frejmu nardite keyframe in zopet napišete "stop();"

to je to

#36 Tennessee Titan

Tennessee Titan

    Spammer

  • Members
  • 3 222 objav
  • Kraj:Ajdovščina

Objavljeno 24 avgust 2006 - 22:20

Ne vem če je pravilno uvrščeno sem, samo ali bi lahko flash animacijo dal za ohranjevalnik zaslona na telefonu? Kako?

#37 koporc

koporc

    Gospod s kravato

  • Members
  • 1 326 objav
  • Kraj:Zasavje

Objavljeno 30 avgust 2006 - 11:14

http://jarandsis.co.nr :ok:

#38 Vsemogočni

Vsemogočni

    Sufler

  • Members
  • 226 objav
  • Kraj:Maribor
  • Interesi:Maribor

Objavljeno 19 december 2006 - 18:58

Jaz pa bi nujno potreboval vodič kako narediti 3D tekst ki bi se vrtel, oz. če lahko kdo okvirno napiše kako narediti če ni preveč zahtevno. :dance:

#39 abruzii™

abruzii™

    RN - ata Štrumf

  • Organizatorji tekmovanj
  • 5 065 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:اشعر بالسعادة لانني كنت هناك...

Objavljeno 19 december 2006 - 20:32

Vsemogočni, koliko veliko bi pa rad imel? :smoke:

#40 Nuf4N

Nuf4N

    Vajenec

  • Members
  • 268 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 19 december 2006 - 20:32

Poišči program Swift3d. V njemu lahko delaš 3D objekte, jih animiraš in izvoziš v Flash. Podpira tudi uvažanje iz 3Dstudia.



Dodaj odgovor



  


0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov