Skoči na vsebino

IPB




Slika

Zakaj mi zvok hrešči??


Odgovorov v temi: 11

#1 butyl

butyl

    Sufler

  • Members
  • 174 objav
  • Kraj:Lj.-Črnuče
  • Interesi:vse

Objavljeno 16 januar 2006 - 16:48

No imam problem.
Ko sem danes priključil radijski stolp preko aux kabla na računalnik in nato hotel predvajati pesem je iz zvočnikov zelo hreščalo v "ozadju" pa je igrala muzika (ta stolp je na mojem računalniku že delal) in potem sem hotel priključiti še zvočnike od računalnika in isto se mi je zgodilo.

Do sedaj sem imel priključene na računalnik slušalke, danes sem pa hotel spremembo in zgodilo se mi je kar je napisano.

Kaj bi lahko bilo narobe??
A je mogoče, da je šla zvočna??

Hvala že v naprej za odgovore :)

#2 scarab79

scarab79

    RN Legenda

  • Members
  • 36 458 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Solkan (Nova Gorica za laike)
  • Interesi:Software (predvsem Freeware, OS) in hardware

Objavljeno 16 januar 2006 - 17:06

Poskusaj ponovno s slusalkami! Mogoce da imas prevec naglas nastavljene izhode!

#3 miharix

miharix

    Poročevalec

  • Members
  • 736 objav

Objavljeno 16 januar 2006 - 17:07

preveri če nimaš vklopljen mikrofon (v win, mešalni mizi)
poglej jakost zvoka v mešalni mizi daj na max vse in izklapljaj postopoma da najdeš krivca
je kabel 100% priklopljen v pravo vtičnico ? preveri z slušalkami

#4 butyl

butyl

    Sufler

  • Members
  • 174 objav
  • Kraj:Lj.-Črnuče
  • Interesi:vse

Objavljeno 16 januar 2006 - 17:23

scarab79, kako to misliš prenaglas nastavljene izhode??
Tam v nvmixer-u sem dal vse pod polovico, potem v tistem, od windovsov sem dal tudi pod polovico.
Slušalke pa delajo normalno

miharix, mikrofona nimam vključenega, nastavljeno je pa isto kot je bilo ko sem nazadnje imel naštiman stolp. Kabel je 100% v pravilni vtičnici.

Je pa res da sem hotel priključiti na računalnik še večji in starejši stolp (ta ni imel aux izhoda) je pa pri tem začelo hreščati.
Samo me čudi zakaj novejšui stolp ne dela. :nene:

A je možno, da ko sem priključil tisti stolp, ki ni imel aux izhoda (imel je enake izhode kot za aux, samo da ni pisalo pod njem aux), da sem kaj skuril??

#5 scarab79

scarab79

    RN Legenda

  • Members
  • 36 458 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Solkan (Nova Gorica za laike)
  • Interesi:Software (predvsem Freeware, OS) in hardware

Objavljeno 16 januar 2006 - 17:25

butyl, si poskusal priklopit na izhod od slusalk?

#6 butyl

butyl

    Sufler

  • Members
  • 174 objav
  • Kraj:Lj.-Črnuče
  • Interesi:vse

Objavljeno 16 januar 2006 - 17:30

Ja jst imam slušalke priklopljene v zvočno kartico na matični plošči :zvizg:
Tsit izhod za slušalke mi pa ne dela, ker nimam priključenega :)

#7 scarab79

scarab79

    RN Legenda

  • Members
  • 36 458 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Solkan (Nova Gorica za laike)
  • Interesi:Software (predvsem Freeware, OS) in hardware

Objavljeno 16 januar 2006 - 17:39

Iztakni slusalke in v tisti izhod vtakni kabel, ki gre na vhod stolpa!

#8 butyl

butyl

    Sufler

  • Members
  • 174 objav
  • Kraj:Lj.-Črnuče
  • Interesi:vse

Objavljeno 16 januar 2006 - 17:44

To sem naredil že neštetokrat, pa še vedno ne dela. :nene:
Š e kakšen predlog?? :zvizg:

#9 miharix

miharix

    Poročevalec

  • Members
  • 736 objav

Objavljeno 16 januar 2006 - 17:52

vse VHODE postavi na nemo prevtako postavi še ostalo na nemo (razen master)
sedaj pa eno po eno vklapljaj in sporoči pri katerem se ti pojavi šum

IZHOD master mej na max
šum bi moral biti slišen tudi v slušalkah če je krivec PC
drugače preveri priključitev zvočnikov na stolp
preizkusi z kakim drugim izvorim za stolp recimo drug stolp, kasetar..
preveri če ni šum tudi prisoten ko je kabel izmaknjen
preveri potenciometer za ojačitev vhoda na stolpu (zadi)

#10 Adam.Bihar

Adam.Bihar

    nOObie

  • Members
  • 1 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 06 februar 2015 - 19:33

meni računalnik hrešči in tudi v slušalkah, kar se mi je to po formatiranju  zgodilo, pa sem veliko že pregledal, pa nisem našel rešitve  npr. izkl. sem zvočnike za nastavitve vklopil normalno delalo pa zopet isti problem, namesil sem driver ga odistaliral rešlo problem in spet problem nazaj,  izbrisal sem mikrofonske nastavitve pa mi ni rešilo problema, pregledal s Troubleshooting za zvok, ni rešlo problema, sem pa prepričan da je PC kriv in sicer v programski nastavitvi.  Kaj lahko še naredim?



#11 neco96

neco96

    Sufler

  • Members
  • 183 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 20 februar 2015 - 16:19

Rekel si, da se je to zgodilo po formatiranju računalnika, tako da je možno da je prišlo do kake napake.
-poizkusi ponoven format

-če to ne pomaga je gotovo zvočna kartica fuč



#12 Jan.Merhar

Jan.Merhar

    Sufler

  • Members
  • 165 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 05 marec 2015 - 16:14

S kje pa si prenesel gonilnike za zvočno kartico? Poskusi jih prenesti s proizvajalčeve spletne strani. Lahko pa spihaš računalnik s kompresorjem, nikoli ne veš včasih tudi pomaga.





Dodaj odgovor



  


0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov