Skoči na vsebino

IPB
Slika

Varnost V Prometu!?


Odgovorov v temi: 621

#621 Pero Bojan1

Pero Bojan1

    Raziskovalec

  • Members
  • 25 objav

Objavljeno 20 november 2013 - 15:57

hvala za odgovor, si me malo pomiril#622 David.Mozina57461

David.Mozina57461

    nOObie

  • Members
  • 2 objav

Objavljeno 01 julij 2014 - 17:07

Pozdravljeni uporabniki foruma. Moje ime je David Možina in pišem v imenu podjetja NERVteh, kjer razvijamo simulator vožnje avtomobila za izboljšanje varnosti v prometu.

 

Zaradi posledic prometnih nesreč je v zadnjih 10ih letih v Sloveniji umrlo več kot 2000 ljudi. Skoraj 10000 ljudi se je huje poškodovalo. Visoke kazni in represivni ukrepi ne pomagajo.  Za prometne nesreče in s tem smrtne žrtve je v 90% kriv človeški faktor (hitrost, psihofizično stanje voznika, utrujenost, uporaba prepovedanih substanc, telefoniranje / sms, kombinacija dejavnikov).

 

NERVteh je 6 mesecev mlado »start up« podjetje, kjer si želimo s tehnološko naprednim simulatorjem vožnje avtomobila evalvirati, izobraževati in trenirati mlade, tiste, ki bodo vozniški izpit šele opravljali in prav tako vse tiste, ki si želijo postati boljši vozniki. Izobraževati bi začeli zgodaj, na primer od 12-ega leta naprej.

S simulatorjem vožnje pa ne bi samo izobraževali bodočih voznikov. Biometrično in nevrološko bi evalvirali in trenirali manj izkušene voznike in jih testirali v nepredvidljivih situacijah v prometu, kot so skok otroka na cesto in trenirali v težkih vremenskih situacijah (poledica, sneg). Pokazali bi posledice prehitre vožnje, vožnje pod vplivom alkohola in pisanje sporočil med vožnjo.

 

Naša vizija, namen je v naslednjih letih zmanjšati število smrtnih žrtev prometnih nesreč. S prilagojenim treniranjem in izobraževanjem na simulatorju vožnje, bi se po cesti vozili izkušeni in varni vozniki.

 

Če vam je namen, ki se ga trudimo doseči nas podprite s klikom na »like« na naši Facebook strani in sledite našemu napredku.

 

Slike, filmčke in objave v javnih medijih boste našli na:

 

https://www.facebook.com/NERVteh

 

https://twitter.com/NERVteh

 

 

Najlepša hvala,

 

Lp, NERVteh

Dodaj odgovor  


0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov