Skoči na vsebino

IPB
Slika

Napovedi, opisi iger


Odgovorov v temi: 77

#41 mjemec

mjemec

  Pomagač

 • Members
 • 368 objav
 • Kraj:Škofja Loka

Objavljeno 27 februar 2005 - 20:42

Emm a kdo kej ve o igri v kateri igraš Botra (iz filma)? Zadnč sm neki vidu na E+ sam nism ceuga prispevka gledu...

#42 Paladin

Paladin

  Pomagač

 • Members
 • 409 objav
 • Kraj:Novo mesto

Objavljeno 19 julij 2005 - 19:44

Kaj nič druzga ne bo izšlo? Kaj pa HL2:lost coast in F.E.A.R ter Red Alert3? Kje paživite, jazže štirinajst dni nimam nič za igrat in počasi se mi je začelo mešati!

#43 Paladin

Paladin

  Pomagač

 • Members
 • 409 objav
 • Kraj:Novo mesto

Objavljeno 07 avgust 2005 - 11:26

Ok bom pa jaz kaj napisal preden vsi zaspimo, najprej izšel je demo za F.E.A.R in to 5. avgusta! Par podatkov:

Minimalne zahteve bodo:
- 1.7GHz procesor
- 512MB DDR
- Radeon 9600
- 5.0GB prostora na disku
- iternetni dostop

Drugo si poglejte sami.

In še link, če koga zanima: http://www.megagames...hisfriday.shtml

Pa še za vse oboževalce Stargata SG-1 je en droben link:
http://www.stargate-...dex.php?flash=1

#44 ArYeS

ArYeS

  RN Legenda

 • Members
 • 10 291 objav
 • Kraj:V Pikslih

Objavljeno 07 avgust 2005 - 11:51

Emm a kdo kej ve o igri v kateri igraš Botra (iz filma)? Zadnč sm neki vidu na E+ sam nism ceuga prispevka gledu...


V igri Boter? Godfather :cool:

Sam ne boš igral botra mislim, ti boš en mafijašPaladin v ponedeljek pogledi na RN pod novicami o Igrah boš neki najdu o Star Gate :)

Lost Coast bo itak sam en level, upam da ne brezvezen, z uporabo HDRI.

#45 Paladin

Paladin

  Pomagač

 • Members
 • 409 objav
 • Kraj:Novo mesto

Objavljeno 07 avgust 2005 - 18:01

Emm a kdo kej ve o igri v kateri igraš Botra (iz filma)? Zadnč sm neki vidu na E+ sam nism ceuga prispevka gledu...


V igri Boter? Godfather :)
Sam ne boš igral botra mislim, ti boš en mafijaš

Paladin v ponedeljek pogledi na RN pod novicami o Igrah boš neki najdu o Star Gate :cool:
Lost Coast bo itak sam en level, upam da ne brezvezen, z uporabo HDRI.


Ja me ne bo doma, do sobote tako, da če lahko povešže zdaj, drugače pa če si ti, da mi pošli po zasebnem soročilu? :)

#46 jakc007

jakc007

  Raziskovalec

 • Members
 • 76 objav

Objavljeno 28 avgust 2005 - 12:34

če dobr vidim očitno še nubeden ni opisu igre battlefield 2.....
zato jo vam bom jst opisu:

Tokrat se boste postavili na eno izmed vojskujočih strani: ZDA, Kitajsko ali novo formirano Srednjevzhodno koalicijo. Uporabite lahko preko 30 vozil (tanki, čolni, helikopterji, oklepniki in letala) na 36 različnih kartah, naenkrat pa se lahko bojuje 64 igralcev.

Nov grafični pogon omogoča vse napredne efekte in tehnike kot je dinamično osvetljevanje, tudi fizika je sedaj na zadovoljivem nivoju. Nekatere objekte se da uničiti, dovolj močni naboji skozi nekatere ovire najdejo pot... v boju ste lahko popolnoma sami ali se odločite, da boste preživeli in zmagali tako, da se združite z ostalimi igralci v skupino - vod.

Ob igranju se prav tako beleži vsa vaša statistika in s časom lahko ob uspešnih akcijah napredujete celo do generala in tako odklenete nova orožja, medalje, itd.

Podpora za skupnost je v igrože vključena in vsebuje spisek prijateljev (fantov iz tvoje ekipe-klana), sledenje statistiki, klepetalnice in kreacijo klana. Če imate mikrofon ga boste lahko uporabili, kajti igra vsebuje tudi sistem za voice-comm (pogovor s sovojaki).

Strojne zahteve:
1.7 Ghz procesor, 512 MB pomnilnika in 128 MB grafična kartica s podporo 1.4 senčilnikov.

Priporočena konfiguracija:
2.66 Ghz procesor, 1 giga pomnilnika in 128-256 MB grafična kartica.

#47 ArYeS

ArYeS

  RN Legenda

 • Members
 • 10 291 objav
 • Kraj:V Pikslih

Objavljeno 28 avgust 2005 - 12:48

Jaz sem ga opisal :x
http://www.racunalni...mp;id_news=6750

#48 jakc007

jakc007

  Raziskovalec

 • Members
 • 76 objav

Objavljeno 29 avgust 2005 - 08:12

sory sam nism pregledu nč k sm tanov tuki gor... se oproščam :mrgreen:

#49 ArYeS

ArYeS

  RN Legenda

 • Members
 • 10 291 objav
 • Kraj:V Pikslih

Objavljeno 29 avgust 2005 - 12:21

ni problema, take rabmo k majo veselje pisat. Opiš še kako, ne bo škodlo, samo poglej da ni opisaže.

#50 jakc007

jakc007

  Raziskovalec

 • Members
 • 76 objav

Objavljeno 29 avgust 2005 - 14:03

ok bom opisu a ježe kdo opisu brothers in arms al pa Guild wars...???

#51 jakc007

jakc007

  Raziskovalec

 • Members
 • 76 objav

Objavljeno 29 avgust 2005 - 14:06

Guild Wars je mesanica med MMORPG (Massive Multiplayer Online Role-Playing Game) in CMORPG (Competitive Multiplayer Online Role-Playing Game). Medtem, ko vsebuje elemente MMORPG iger, zeli hkrati odpraviti tudi nekaj najvecjih napak teh iger, kot so npr. spawn , kill stealing in dolgocasen leveling, ki nagrajuje samo igralce, ki so v igro pripravljeni vloziti ure in ure igranja. Hkrati pa prinasa nekaj svezih pristopov.
- Misije se bodo dogajale loceno od ostalih. Se pravi, ko bo nek igralec ali skupina zacela misijo, bo to locena instanca. V tej misiji bodo prisotni samo ti igralci. Seveda bodo hkrati lahko tudi i uporabniki igrali isto misijo, vendar spet loceno od ostalih. No more kill stealing :mrgreen:. Edini ne instancni deli igre bodo mesta, kjer bo mozno kupiti novo opremo, nove skille in outposti, kjer se bo mozno prikljuciti im igralcem in zaceti misije. Pred zacetkom misije bo smel igralec izbrati samo 8 skillov izmed vseh, ki jih ima oz. jih je kupil. To doda igri doloceno taktiko, saj se bodo morali igralci pred bojem dogovoriti, kdo bo uporabljal kaksen skill in kako jih uspesno kombinirati. Tako bo tudi n00b, torej zacetnik lahko s kaksnim svojim skillom pripomogel k uspesnosti skupine.

- Zaenkrat je na voljo ena rasa, ljudje (moski, zenska) ter moznost spreminjanja izgleda (barva las, oklepa,...). Ampak prava stvar bodo poklici (professions). Z razliko od ostalih MMORPG iger v GW ne bo potrebno ze takoj na zacetku dolociti poklic nekega lika (kot npr. carovnik, bojevnik,...) ampak bo imel igralec moznost, da najprej preizkusi dolocene skille preden se dokoncno odloci za nek poklic. Kasneje, ko bo igralec dosegel dolocen level, si bo lahko izbral se eden poklic. Mozni poklici so Mesmer, Ranger, Monk, Warrior in Necromancer. Avtorji napovedujejo preko 300 razlicnih skillov za te poklice, kar dokaj zvisa stevilo vseh kombinacij likov/poklicov*2/skillov.


evo to je biw kratek opis igre Guild Wars :grin:

#52 Goldi

Goldi

  Spammer

 • Members
 • 4 136 objav
 • Kraj:Brezinaville
 • Interesi:Multimedija

Objavljeno 08 oktober 2005 - 13:48

Counter Strike

Counter Strike, je najbolj igran in dodelan večigralski dodatek za igro Half Life. Valve je leta 1998 izdal prvo beto in s tem požel veliko uspeha, zdaj je na poti 1.6, ki se je že vsi veselimo. Counter strike je večigralska arkadna ekipska komandovščina v kateri smo lahko ali terorist ( terrorist forces ) ali proti terorist ( counter terrorist forces ) vsaka ekipa ima na voljo 4 modele, ki se na žalost razen po izgledu ne razlikujejo. Counter Strike lahko snamemo iz interneta oz. demo-zgoščenke kot dodatek za Half Life,ali pa ga kupimo v trgovini kot samostoječo verzijo za katero ne rabimo originalnega Half Lifa. Zdaj pa malo bolj podrobno poglejmo to igro, ki tudi po 5 letih prevladuje kot najbolj igran neuradni večigralski dodatek za katerokoli igro.

Po predstavitvenih animacijah za Valve in Sierro se znajdemo v glavnem meniju, ki ima v ozadju sliko dveh proti teroristov na najbolj znameniti mapi Counter Strika: de_dust. V meniju imamo gumbe za odpreti konzolo; s katero uporabljamo zahtevnejše komande, trening; v katerem se naučimo osnovne elemente igre, nastavitve, kjer si nastavimo kontrole, zvok ter video, Play CS; igra preko interneta; ki je temeljna v igri, gumbek za menjavanje dodatkov v primeru če jih imamo več, readme; s katerim rešujemo probleme in se informiramo o igri, How to; kjer lahko preberemo kaj točno delamo v igri in gumbek za izhod. pod Play CS najdemo še Customize, kjer si uredimo lik in dodatne možnosti (občutljivost miške itd.). Pod Net games najdemo pa strežnike in možnost za igro preko LAN-a ( mreže ).

Ko si uredimo nastavitve po meri in si izberemo strežnik, vstopimo v igro, kjer si izberemo ekipo in zabava se začne. Z razpoložljivi sredstvi si lahko kupimo orožje, metke, granate, zaščitni jopič, nightvision in paketek za hitrejše deaktiviranje bombe. Izbor orožja je pester, lahko kupimo avtomatične pištole ( Glock, USP, Desert Eagle ), puške ( Benelli ), avtomatske brzostrelke ( SMG ), avtomatske puške ( AK47, m4a1 ), avtomatske puške z daljnogledom ( Steyr aug ), Ostrostrelske puške (Artical warfare magnum, steyr scout, ki jo ljubkovalno imenujemo "zračka") avtomatske ostrostrelske puške ( SIG 550, G3/SG-1 ) in ročni hitro-strelni top - PARA. Odvisno od tipa mape je naša naloga: če se ime stopnje začne na de_ je to defuse stopnja, kjer morajo teroristi na določeno mesto postaviti bombo, proti teroristi pa to preprečiti, ali če je že postavljena jo morajo deaktivirati.

Drug način je cs_, counter strike, ki je temeljni stil igre v katerem morajo proti teroristi osvoboditi vsaj dva od štirih talcev iz rok teroristov, medtem ko morajo oni to preprečiti.

Tretji način je as_ assassination, kjer je en proti terorist VIP ( Very Important Person ) in lahko uporablja samo USP pištolo, ampak ima za razliko od drugih namesto 100, 200 procentov zaščitnega jopiča. Obstaja še dosti drugih načinov, ki igro naredijo samo bolj pestro, najbolj priljubljen je pa aim_ v katerem igralci pilijo svoje merjenje z različnimi orožji. Možna zmaga je tudi, da nevtraliziramo vso nasprotno ekipo. Načini igranja se razlikujejo od igralca do igralca, nekateri hitijo proti začetni točki druge ekipe, da jih dobijo čim manj pripravljene, nekateri čakajo v kotih, da pride kdo mimo in ga ubijejo brez da bi jih videl, nekateri se pa zanašajo na mirno roko in izpiljen merek in se na hitro prikažejo nasprotniku ter ga ustrelijo v glavo, metek v glavo pa je skoraj z vsakim močnejšim orožjem smrten. V Counter Striku je kot tudi v drugih večigralskih igrah zelo razširjena ideja klana, kjer se skupina izbranih članov bori proti drugi enakovredni skupini in se borijo za prvo mesto na lestvici.

Counter Striku se v plus zagotovo štejejo uravnoteženost orožij, saj je v primerjavi z orožjem istega tipa zmeraj razlika v moči in natančnosti, torej če je eno orožje močno bo malo manj natančno kot drugo in obratno, razgibane stopnje; poznamo puščavske ( dust, dust2, siege, militia ), mestne ( assault, backalley, vegas ), snežne (tundra, alpine) in mnogo novih map, ki so jih naredili igralci se da potegniti iz internetnih strani. Nekatere mape so zelo kvalitetne in odštekane kot naprimer rats, kjer smo veliki kot podgana in se preganjamo po kuhinji, kjer je polno nevarnosti, kot naprimer odtok, štedilnik in celo oddaljenost od pulta do tal. Zagotovo tudi trajanje, saj mnogo ljudi igra Counter Strike že več let in se ga še niso naveličali. V plus se šteje tudi kvaliteten zvok, saj ima vsako orožje svojevrsten kvaliteten pok.

Največji minus je, da ni puščavniške možnosti za enega igralca in so nekateri brez Internetnega priključka prikrajšani za mnogo katero neprespano noč pred računalnikom, zadovoljiti se moramo z treningom, kar je zelo težko saj vključuje spremno besedo k igri, predstavitev HUDa ( Heads Up Display ), Vaja z nekaterimi orožji ( SMG, AWP ), reševanje talcev, deaktiviranje bombe, met granate in dimne granate, premagovanje ovir in zaključna akcija, kjer moramo rešiti talce, streljati teroriste in na koncu deaktivirati bombo.

V minus se štejeta tudi zastarela grafika, ki se sicer boljša z vsako verzijo, ampak še kar ni zadovoljiva. Velik minus je tudi, da se modeli razlikujejo samo po izgledu in ne po lastnostih, saj bo lahko bil en posebej za ostrostrelske akcije en pa na bližnji spopad. Vedno znova me razočara tudi strojna zahtevnost, saj se kljub zastareli grafiki včasih igra ustavlja, še posebej ko vrže kdo dimno granato se igra ustavlja. Priporočljiv je tudi širokopasovni Internet, saj je za navadni modem igra prehitra in se drugi hitreje odzivajo kot igralec.

#53 Goldi

Goldi

  Spammer

 • Members
 • 4 136 objav
 • Kraj:Brezinaville
 • Interesi:Multimedija

Objavljeno 08 oktober 2005 - 13:51

Call of Duty

Dandanes se nekdo, ki se na igre bolj malo spozna in se usede pred računalnik enkrat ali dvakrat na mesec, ko mu to čas dopušča, znajde pred goro iger, ki na prvi pogled vse izgledajo odlično in oh in sploh. Če je zmedeni igralec še posebni ljubitelj vojnih iger, mu resnično ni lahko. Razlog je zasičenost trga, ki vseskozi išče nove teme in nove ideje. 2.sv.vojna je obsežen tematski pojem, ki ponuja nešteto možnosti za ustvarjanje. Posledica je cel kup iger na to temo. Uvideli smo že mnogo ponesrečenih poskusov približanja realizma tistega časa na naša računala. Prav tako pa so nam postregli tudi z nekaj odličnimi naslovi. Posebej moramo omeniti serije Medal of Honor, Battlefield 1942 in Hidden & Dangerous. To so igre, ki so postavile temelje vojaških iger na temo druge Velike vojne. In na te temelje so "zgradili" odlično igro Call of Duty.

V glavnem meniju v igri nas pričaka preprost meni, ki deluje precej zastarelo, a vsekakor primerno temi igre, saj kakšen high-tech meni ne bi bil primeren. Skozi igro se nam ozadje menija vseskozi spreminja in prikazuje različna orožja, ki zaenkrat še ležijo na mizi. Ker pa smo že nestrpni, da igro čimprej preizkusimo, si nastavimo vse potrebne grafične detajle, ki pa so zelo, zelo pomembni, saj je od njih odvisno, kako gladko boste igro poganjali. Že sedaj bi omenil, da je igra precej strojno požrešna (sicer ne toliko, glede na ostale igre na trgu). Rada ima predvsem veliko sistemskega pomnilnika (vsaj 512Mb) in pomnilnika grafične kartice (128Mb). Omeniti velja tudi to, da imajo lastniki ATI Radeon grafičnih kartic velike probleme, saj je zelo težko najti pravilno kombinacijo nastavitev, ki so "všeč" tako grafični kartici kot igri sami. Zato pazljivo nastavite dane nastavitve in jih po potrebi spreminjajte, da pospešite morebitno zatikanje.

Ko smo pripravljeni, se odpravimo v boj. Sicer še ne takoj, saj nas čaka zanimivo usposabljanje, ki nas tako psihično kot fizično pripravi. Trening je preprost in standarden, zanimiv pa je zaradi pravega vojaškega vzdušja, katerega ustvarja naš vodnik. Tako lahko pričakujete zmerjanje in šale na vaš račun. Naj vas to ne zmede, saj je pred vami veliko zahtevnih nalog. Že takoj na začetku dobite osnovna navodila bojevanja, ki so napisana na bližnjih tablah. Nato se naučite hoditi :mrgreen:, počepniti in plaziti, kaj kmalu pa ste že pri orožju. Merjenje je preprosto. Ko streljate izpod pazduhe imate poseben križec, ki se ob premikanju poveča, med mirovanjem pa lahko natančno namerite. Š e natančnejše pa je merjenje z merilnikom (orožje si pristavite v višino oči), ki pa vas upočasni in je primerno predvsem za streljanje izza kritja. Ko vse to že obvladate, ni ovire, da se ne bi končno podali v akcijo. Š e prej pa povejmo, da se igro splača igrati na najvišji težavnostni stopnji, saj se tako izognete "sprehoda" skozi misije.

V kampanji za enega igralca igrate kot Američan, Anglež in Rus. Vedno se borite proti Nemcem. Pričnete kot Američan na dan D, pomemben dan v človeški zgodovini. Ne pričnete na obali Normandije, kot v legendarnem izkrcanju v igri MOHAA. S padalom pristanete v bližini francoske vasice, kjer se združite s svojimi tovariši in skupaj zavzemate položaj za položajem. In prav v tem je čar igre. Ustvari se resnično vzdušje ekipnega dela, kar vam da veselje do igranja in napredovanja skozi stopnje. Redke so naloge, ki jih morate opraviti sami. Misije se nadaljujejo na več lokacijah. To so avstrijske Alpe, francosko okupirano območje, Belgija, Stalingrad in Poljska. Poudariti je treba, da je misija Stalingrad ena najbolje zasnovanih. Deli misije so prekopirani iz filma Sovražnik pred vrati (Enemy at the Gates). To so predvsem prečkanje reke Volge in zavzetje Rdečega trga. Naloge so zelo različne, vendar seveda nič še nevidenega. Ni nam tuje upravljanje z različnimi vozili (vendar samo takrat, ko je del naloge), podstavljanje bomb, invazija, branjenje določene črte, ostrostrelstvo, razstreljevanje tankov in drugih težkih vozil itd. Sliši se, kot da smo dečko za vse. In res je tako. Variabilnost je pomembna prednost Call of Duty.

Namenimo še nekaj vrstic taktični plati igre. Kot smo že omenili, v igri nismo nikoli sami in zelo slabo je, če se znajdemo sami, čeprav je z nami kopica tovarišev. Držimo se skupaj ves čas. Naslednja stvar je rambo-stil igranja, se pravi brezglavo hitenje. To bo povzročilo samo novo nalaganje shranjene igre. Vedno premislite, kaj boste storili in nikoli ne igrajte heroja. Pametno je uporabljati kritja, pa naj bo to skala, drevo ali škatla. Skozi območje se hitro pomikajte, saj tako preprečite predvidljivost in si ustvariti prednost pred sovražniki. V stavbah vedno preglejte vse kotičke, da vas sovražnik ne preseneti izza hrbta. Po vsakem boju takoj ponovno napolnite orožje, saj je sila neprijetno, če se med streljanjem ukvarjate še s tem. Izza vogalov se vedno prepričajte o nevarnosti. To storite z nagibom levo ali desno, ki je uporaben tudi pri samem streljanju. Uporabljajte tudi vse tri vrste položaja telesa: normalna hoja, hoja čepe in plazenje. Če upoštevate vsa ta navodila, se vam lahko zgodi, da misijo narediti skoraj brez praske. V nasprotnem primeru pa kaj hitro končate v mlaki krvi.

Kaj nas čaka v orožarni? Kaj drugega kot cela kopica pušk, brzostrelk, pištol, granat, bazuk itd. Vsak izkušen igralec bo takoj prepoznal najbolj tipične: ameriška M1 Garand, Thompson, BAR, ostrostrelska Springfield, britanska brzostrelka Bren, ruska puška Mosin-Nagant in nemška "ubijalka" MP40. Seveda to še zdaleč niso vsa orožja. Kljub veliki izbiri, pa lahko naenkrat s sabo nosite samo določeno število orožij posameznega tipa. V misijah boste naleteli na situacije, ko boste morali prevzeti mesto upravljanja strojnice ali protiletalskega topništva. To še dodatno popestri že tako odlično igralnost. Seveda nam tudi upravljanje tanka ni neznanka. V eni stopnji se moramo s tankom prebiti skozi sovražnikovo trdno obrambno črto. Sicer pa upravljanje ni težko in je prilagojeno tudi za začetnike (seveda pa zaradi tega trpi realistični občutek).

Za fantastično celostno podobo igre poskrbita zvok in grafika. Vse je na visokem nivoju, še posebno zvok je fenomenalen. V nastavitvah imate veliko možnosti za nastavitev prostorskega zvoka, ki poskrbi za nepozabno doživetje. Ni pravega užitka brez pravega zvočnega vzdušja. Dober dodatek je tudi zvočno-grafični učinek ob eksploziji. Če boste imeli "srečo", bo sovražnik hitro odkril vaš položaj in granate bodo padale v vašo smer. Ko granata eksplodira blizu vas, se vam pred očmi zamegli in piska vam v ušesih. V tem času ste v bistvu nezmožni koga ubiti oz. karkoli storiti. Glasba v igri je prijetna in standardna za to zvrst. Grafična plat igre je zelo dobra, vendar vsekakor ne odlična, saj uporablja zastarel grafični pogon, kar je nekakšna omejitev igre. Sicer je grafika izpopolnjena do potankosti, a vseeno manjka že uveljavljeni fizikalni pogon, ki bi lahko s poškodbami na okolju in likih pripomogel k večji realnosti. Krvi v igri ni veliko, a je zelo dobra uporabljena, in sicer ob strelu v sovražniku se naredi "lepa" meglica rdeče barve, ki popestri efekt umiranja.

Večigralstvo je paradni konj igre. Zakaj? Enoigralska kampanja je nesramno kratka. Res je, da jo bo marsikdo večkrat preobrnil, ker se je zlepa ne naveličaš. Vseeno pa se bo vsak prej ko slej začel spogledovati z noro mrežno zabavo. Na voljo je 5 različnih načinov večigralstva: deathmatch, ekipni deathmatch, keep-away-style, v katerem se malo številčni zavezniki borijo proti veliko Nemcem, ter dva Counter-Strike načina, kjer se dve ekipi borita v iskanju oz. branjenju dokumentov ali pomembnih predmetov. Po nekaj odigranih rundah boste kmalu ugotovili, da večigralstvo ponuja še mnogo več, kot golo igranje. Npr. uporaben dodatek je ti. "Kill cam", ki nam pokaže zadnjih pet sekund igranja sovražnika, preden vas je ustrelil. Na ta način kmalu dobite goljufa in ga na glasovanju vržete z mape. Je pa tudi kratkočasnik, ko čakate, da se ponovno vključite v boj.

Call of Duty je za mnoge še neznana igra, vendar bo zagotovo prišla v vsak dom predanega igralca prvoosebnih streljačin. Odlična igralnost, zvok in grafika, fenomenalno vzdušje in veliko variabilnosti, fantastično večigralstvo - to so razlogi za nakup igre. Na nakup igre ne bi smela vplivata na trenutke slabša umetna inteligenca, zastarel grafični pogon in skriptirano enoigralstvo, kjer imamo občutek, da nas stalno nekdo vodi skozi igro (ne ponuja nam svobodnega igranja). Igra prihaja izpod rok ustvarjalcev MOHAA, kar je že zadosten razlog, da si igro pobliže ogledate. Ne bo vam žal.

#54 akumulator

akumulator

  Raziskovalec

 • Members
 • 43 objav

Objavljeno 29 november 2005 - 18:13

jest bom opisal Delta Force: Task Dagger (č‡eprav je že zastarela) :rofl:
(č‡e nima kdo kaj proti)

#55 akumulator

akumulator

  Raziskovalec

 • Members
 • 43 objav

Objavljeno 29 november 2005 - 18:31

Delta Force: Task Force Dagger

Ko prispemo v glavni meni, nas pričaka znana razporeditev elementov. Nič ni novega, nič ni stran odvzetega in takoj se lahko začnemo streljati. Kampanja je linearna (nazadovanje od vsaj deloma nelinearnega prvega dela), skupaj jo drži le besedilo, ki ga bere zdolgočasena tajnica generala Powela. Po ogledu taktične karte se odpravimo v orožarno, kjer ne najdemo ničesar, kar ne bi bilo že v Land warriorju-z to izjemo, da lahko izberemo AK47 kalashnikov, namesto, da bi ga pobrali z bojišča. Na voljo so tako mp5, steyr, psg, barret m249 SAW, OICW, obvezna M4 in še nekaj dodatnega orožja, kamor spadajo pištole(neuporabne), rakete, kevlar in ročne bombe. Nato si blagovolimo izbrati lik, z katerim bomo igrali (od angleških SAS-ovcev, avstralskih nevem-kaj-so-že, do ameriških specialistov, kot so delta force, marine recon etc). Ko vpademo v igro, opazimo naslednje: špil je dobesedno duhamoren, med dolgimi pavzami od ene točke do druge je le prazen teren, ki ga moramo preteči. Najprej nam pade v oči soliranje glavnega igralca proti armadi talibanov. Nikjer na svetu je pošiljajo tako dragocenih ljudi samih v boj. Poklici ne pomagajo ama nič, saj je vseeno ali je za puško ostrostrelec ali snežak. Na voljo nam je taktična karta, kjer so ukazi za soborce, ampak njih ni od nikoder. Cilji so vedno enak i-uniči, uniči, najdi (kar pomeni uniči in najdi po uničenju). Prikrit napad se obrestuje prav tako kot frontalni. V pomoč nam je daljinsko vodeno letalo, z katerim "zoom"-amo teren in išcemo sovrage. Zadeva je fantastično nevodljiva in neuporabna, saj se nič ne vidi. Umetna inteligenca je neobstoječa. Udi štrlijo iz vseh zidov, kotov in omar. Prav tako lahko vidimo iz bližnje stene štrleti pol kalašnikova,na druki strani stene pa je ostala polovica kalašnikova in taliban. Talibani so ostrostrelci ali pa te ne zadanejo z enega metra. Odvisno od momenta in količine prostega pomnilnika v računalniku, očitno. Večigralnost je ena najsvetlejša točka igre; omogoča igranje preko interneta (zastonjski namenski strežnik), TCP/IP-ja (en igralec postavi strežnik in ostali se priklopijo gor), ali lokalna mreža. Mogoče pa je vredno igrati zaradi grafike? V oči nas zbode zrnata grafika terena, zamegljene teksture sovragov, nemogoče zmodelirana orožja (plahte poligonov- dobesedno nobene globine ni), grdi efekti pri streljanju...grafični srcek, ki nas spremlja že od delta force 1 in ki so ga polepšali z prikazom voxlov v delta force 2 ter dodali pospeševanje le teh istih voxlov v land warriorju je zares načel čas. Tudi pri najvišji ločljivosti je prisotna zamegljenost vsega okolja, še eksplozije so kot kup rumenih in rdecih žog, ki so se razletele naokoli in potem izginile. Čeprav so na voljo visoke ločljivosti, se jih raje izogibajte. Svetla točka je le razgiban teren in nekaj malega posebnih učinkov (brez skrbi, nič oko solzečega). Ni nevemkako zahtevna, lepo dela na 800mhz z geforce2mx z vsemi detajli. Tudi zvok je znucan, že slišan in izrabljen. Novi so le kriki talibanov, ki pa niso prav nic originalni. Glasbe praktično ni in je nezanimiva. Poki pušk in ostalo dretje je pobrano iz land warriorja! Igra je, kot celota gledano, razočaranje. Land warrior je premogel mnogo bolj razgibane in zabavne misije, za tisti čas lepšo grafiko in predvsem pisanost. Imel je svojevrstne solo misije, dostopne v glavnem meniju. »Pesek« force pa ima le misije iz kampanje! Pešceni odtenki so dolgocasni. Delta force se gre lahko zakopat v pesek in nazaj delat peščene gradove, kajti za kaj drugega ni dober. :verymad:

#56 koporc

koporc

  Gospod s kravato

 • Members
 • 1 326 objav
 • Kraj:Zasavje

Objavljeno 29 december 2005 - 11:06

FOOTBALL MANAGER-FM 2006
Opis igre!


V tej igri igraš vlogo manager-ja kluba. V igri je veliko lig tudi slovenska.Večina lig se začne Julija 2005, brazilska pa ostale podobne pa JANUARJA 2005. V igri moraš čimbolje priti skozi rezultatsko in tudi s financami, ker drugače letiš na cesto! Najbolje je kupovati poceni talente, ki se razvijejo šele v prihodnosti! Jaz to igro in predhodnike igram že 4 leta in se je še nisem naveličal.Igra ima tudi neuraden slovenski prevod, ki ga dobite na tej strani http://fmslo.net/ original pa lahko kupite v trgovini za 9.450 SIT v Big Bangu v Mantisu pa stane 10.450 SIT! Uradna stran pa je: http://community.sigames.com/eve/ubb.x !

Igra FM ima tudi sledeče predhodnike:

Football manager 2005
Championship manager 03/04
Championship manager 4
CM 3
CM 2001/2002
CM 2000/2001
CM 2
CM 1

Igra se je prej imenovala drugače, če ste opazili! Obstaja pa tudi Championship manager 5 vendar ga izdeluje druga firma in je zato zelo slabši!

#57 bizi10

bizi10

  Spammer

 • Root Admin
 • 4 015 objav

Objavljeno 16 januar 2006 - 09:38

Vsi ki bi želeli opisovati igre vas vabim da se pridružite ekipi opisovalcev iger na naši spletni strani. Več na naslovu http://www.racunalni...ic.php?p=277898

#58 jurcek01

jurcek01

  Raziskovalec

 • Members
 • 25 objav

Objavljeno 22 marec 2006 - 07:48

res :bow: da se vm da tok upisvt :bravo: men se komi prebrat da :grin: :grin:

#59 Xgroznik

Xgroznik

  nOObie

 • Members
 • 8 objav
 • Kraj:Šentvid

Objavljeno 28 marec 2006 - 18:42

kakšne se vam zdijo kaj online igre www.akcija.xgroznik.com? Kaj jim manka, ali so prekratke, kakšno bi si zaželeli, dolgo, grafično izpopvjeno, smiselno... :oops:

#60 wizard_slo

wizard_slo

  Pomagač

 • Members
 • 488 objav

Objavljeno 08 maj 2006 - 18:49

CALL OF DUTY 3

ko sem iskal neke igre sem zasledil cod3. :shock: :shock: :shock:
filmčk:
http://streamingmovi..._wmvlowwide.wmv
http://media.revolut...492/vids_1.html
17.4mb (filmčka sta ista)
:shock: :shock:Dodaj odgovor  


1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov