Skoči na vsebino

IPB
Slika

Nepošetnjaki Pri Uveljavitvi Garancije

mobitel garancija

Odgovorov v temi: 6

#1 Romanowskiy

Romanowskiy

  nOObie

 • Members
 • 2 objav

Objavljeno 16 november 2012 - 16:43

Malo bi si "sposodil" temo. In sicer, od kar sem prebral članek na Računalniških novicah, me zanima, kateri člen Evropske Direktive 199/44/ES, dostopen tukaj me brani pred mojo situacijo:

Pred nekaj meseci je na mojem Galaxy S2 "crknil" gumbek za vklop/izklop. A na žalost, ko sem ga dal na servis preko Mobitela, sem imel gor modificiran Android OS. Nato so mi čez nekaj časa sporočili, da so stornirali mojo garancijo, z razlago, da je na telefonu nepooblaščena programska oprema in je to razlog za stornacijo. Čeprav sem jim skušal dopovedati, da gumbek (fizična okvara) ni nikakor povezan z programsko opremo, so me gladko zavrnili in lahko bi rekli po domače: "J**i se". Prav tako so mi povedali, da če želim, da mi telefon popravijo, moram plačati novo matično ploščo na telefonu (170€), ker mi lahko le tako garancijo "nadaljujejo" za približno 1 leto. Seveda sem znorel, a ni pomagalo.

A doma imam račun/obvestilo o stornaciji garancije, zato razmišljam, da bi jutri šel na Mobitel in se dokončno skregal za tole garancijo: imam še račun od nepooblaščenega serviserja, ki mi je gumbek menjal (sem ga naročil preko ebay-a) - prav tako imam račun od e-bay naročila. Zanima me, ali lahko od njih zahtevam povračilo vseh mojih stroškov (popravilo, nov gumbek) in ponovno uveljavitev garancije?

Zato lepo prosim, da mi nekdo z več pravnega znanja pomaga pri moji situaciji!

(P.S. lahko tudi prilepim skenirano poročilo s strani servisa)

#2 FreakDizajn

FreakDizajn

  Iznajdljivec

 • Members
 • 950 objav
 • Spol:Moški
 • Interesi:Imam rad adrenalinske športe, ko sem doma oblikujem, ob petkih pa rad hodimo ven na žurke;)

Objavljeno 17 november 2012 - 09:38

Živjo!. Prvo, kot prvo, da ti povem kako je v tej garanciji. Veliko sem prebral razne strani, revije ( Moj Mikro), kjer so prav v tem pisali. Pisali pa so, da ko se ti nekaj uniči te bodo serviserji (na)-govorili, da je popravilo drago ali pa, da se ne splača popraviti in to zato, da bi ti ta telefon "vrgel stran" in kupil novega in to je ves point. Zaslužek.

Drugače glede te garancije, kakor razumem si ti lahko kupil malo čuden telefon, če je bil OS ponovno naložen, kar si ga ti kupil po manjši ceni (predvidevam) se ti garancija ne bo štela. Tako je, ker si ti nekaj na telefonu spreminjal (Operacijski Sistem) tudi na računalnikih pri razstavljanju je tako, če imaš garancijo lahko samo do nekam prideš naprej ne gre, ker so čez razno razne nalepke in, če se to "strga" ne moreš več uporabiti garancij. Če se motim naj me kdo popravi ;)

Lahko malo poveš bolj točno kje si kupil telefon, koliko si dal zanj...

#3 Pentium

Pentium

  Spammer

 • Administrators
 • 3 422 objav
 • Spol:Moški
 • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 17 november 2012 - 13:17

Moje mnenje je, da ti Mobitel tukaj ne bo nič pomagal, ker oni lahko samo tvojo napravo pošljejo na uraden servis, vse ostalo ureja uraden servis. Če ti uraden servis potem zavrne garancijo se moraš obrniti na njih, ker Mobitel je samo posrednik in ti preberejo list / navodilo od uradnega serviserja.

Sem pa tudi nekje zasledil, da pri teh android telefonih, da če daš custom rom gor, da ti lahko izničijo garancijo. Sedaj ali je to res in v kakšnih primerih nebi vedel. Ti pa na vsaki strani, kjer dobiš neuraden rom piše, da delaš na lastno odgovornost, posegaš v napravo in s tem tudi v veljavnost garancije.
Slaba stran je, da se servis tega drži kot pribit ne glede na napako :wall: bolje bi bilo skurit matično, da ne pridejo do rom-a in ti vse zamenjajo :SlapSelf:
Drugače si poskušal nazaj naložiti official rom, odstraniti root in aparat nazaj na servis? Nevem sicer ali bodo popustili, vendar bi bilo dobro, da bi omenjeno naredil že pred samim servisom...

#4 MaTTo

MaTTo

  Iznajdljivec

 • Members
 • 921 objav
 • Spol:Nedoločen

Objavljeno 17 november 2012 - 17:26

Sošolec je kupi telefon in prodajalec mu je lepo razložil, da če bo dajal gor neuradni OS, naj potem telefon dokončno razje*e, da ne bodo mogli ničesar ugotovit. Škoda, da nisi tega storil.

#5 Simon Hocevar

Simon Hocevar

  Sufler

 • Administrators
 • 220 objav
 • Spol:Moški

Objavljeno 19 november 2012 - 08:36

Ja to lahko potrdim...Sam sem pred časom dobesedno "skuril" enega LG-ja s costum romom. Poslal sem ga na servis, kjer so mi brezplačno zamenjali celo matično ploščo (seveda sem pred tem stestiral ali se res niti ne prige več - tudi s pomočjo držanja vseh živih tipk za razno-razne skrite menije), celo baterijo sem polnil na žice, da sem se res prepričal, da od telefona ni nobenega signača več. Potem je šlo brez problema.

Kolega pa je imel Galaxy Note-a, ki mu je padel v vodo, ampak je normalno deloval tudi po tem, problem je bil, ker ga je potem "uničil" z enim drugim romom. Na garanciji so mu samo lepo razložili, da je tel. padel vodni test, ter da ne morejo nič...Tako da bolje da ga čisto uničiš, kot pa nekaj napol :)))

#6 boshko_XXL

boshko_XXL

  Igračar

 • Members
 • 124 objav
 • Spol:Moški
 • Kraj:Dolenjska

Objavljeno 20 november 2012 - 09:33

Telefoni oz. baterije imajo indikatorje vlage, in na servisu se prva stvar pogleda to zadevo. Če je indikator obarvan, ti ne bojo upošteval garancije.
Če bi bil OS samo nadgradnja, bi garancija veljala. Če je pa res nek custom ROM, potem pa mislim, da ne moreš nič urediti....vsaj iz mojih izkušenj, lahko da ima kdo drugačne izkušnje.

#7 garbs

garbs

  nOObie

 • Members
 • 1 objav

Objavljeno 02 december 2012 - 07:46

Pozdravljen

 

Sam sem naletel na enak problem a sem ga rešil z malo prevaro. Najprej sem poklical na RAM2 in jih vprašal koliko bi me stalo nalaganje originalega mobitelovega roma saj se mi je otrok igral in mi je naložil custom rom. Povedali so mi da 15€. To sem dal naredit in je trajalo 20min. Nakar sem po 7 dneh dal telefon v garanciji na popravilo in je vse steklo kot je moralo. Zadevo so mi uredili.

 

Druga vraianta, če je operater TUŠ ali SIMOBIL lahko snameš original rom s spleta ga naložiš in si zadevo uredil glede garancije.

 

Dodaj odgovor  Podobne teme s ključnimi besedami: mobitel, garancija

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov