Skoči na vsebino

IPB
Slika

Empires Dawn Of The Modern World

Empire Strategija Multiplayer Izumrtje Lan Scenario

1 odgovor na temo

#1 Procom Obrt

Procom Obrt

  nOObie

 • Members
 • 8 objav
 • Spol:Moški
 • Kraj:Brunšvik
 • Interesi:PROCOM - Tvoj računalniški servis!

Objavljeno 20 december 2012 - 08:13

Logo_Empires_Dawn_of_the_Modern_World.jp

 

 

 • Kaj je EDMW?

Je igra, ki te vodi skozi različna obdobja človeške zgodovine. Igra deluje na standardu vseh ali vsaj večini strateških iger. Gradiš poslopja, ki ti pridobivajo surovine, se poglabljaš v pridobivanju teh in gradiš vojsko s katero boš računalnika ali tvojega prijatelja presenetil in premagal.

 

fdf77fcf.jpg

 

 • Kako pričnem oz. kako sploh igram?

Ko zaženeš igro, izbereš "Single Player", dalje v meniju pa "Random game" - ta te popelje v meni, kjer si sam prilagajaš nastavitve, med njimi: Izbereš si svojo civilizacijo, nato še računalniku. Potem izbiraš med dobami ( Srednji vek, Čas smodnika, Imerialistični vek, I. Svetovna vojna, II. Svetovna vojna). Nato pričneš nastavljati, koliko je dovoljene populacije, največ dovoljenega je 80.000, ta številka se pa potem razdeli po državav ( npr. igraš ti in še računalnik, torej dva igralca, vsak dobi 40.000). Ko končas s tem, si izbereš tip igre ( Empire builder - ta se poglablja v gradnji in raziskovanju in ti da bonuse pri obrambi, Action game - ta se poglablja v spopadih in ti dodaja bonuse pri napadih ).

Nato še imaš številne možnosti izbire, te si nastaviš po svoji volji ( Tip mape, Deathmach - da več surovin na začetku, Reveal map - prične z razkrito mapo, Lock teams - ni dovoljena diplomacija znotraj igre, ekipe ostajajo skupaj do konca, Wonder victory - zmagaš igro z obrambo čudesa, ki ga zgradiš in druge)

 

76357-empires-dawn-of-the-modern-world-w

 

 • Katere surovine pa sploh imam na voljo v igri?

Pridobivaš les, kamen, zlato in hrano. Za tvoje prebivalce oz. delavce rabiš hrano, teh si narediš dosti, da si konstantno izboljšuješ pridobivanje. Pri "Empire builder" je dovoljenih prebivalcev na eno surovino do šest ljudi, surovine pa se gibljejo v vrednosti od 26.000-34.000, pri "Action game" jih je dovoljenih 16, surovine pa se gibljejo od 4.000-5.000, zato je iskanje po novih surovinah nuja ( Ta omejenost ne velja za gozd ali kmetije ). Kamen je potreben za gradnjo obzidja, kateri služi zgolj močni ograji in stolpov, ti služijo za napade bližnjih enot, njihova vrednost obrambe je odvisna, kateri tip igre izbereš. Pri "Empire builder" je seveda vrednost večja, saj ima ta igra pomen v razvijanju in ti da bonus pri obrambi. Les služi za gradnjo poslopji, kot so barake, konjušnica, skladišča ( te postaviš ob surovini, da delavci hitreje odlagajo ), cerkev ( tu treniraš župnika, kateri ima moč v spreobrnitvi sovražne enote v tvojo ), kmetija, hiše ( za pridobivanje populacije, katere mejo sam določiš - Francozi že pričnejo z polno populacijo ), delavska baraka ( tu treniraš oblegovalne naprave ),  pristanišče, letališče.

 

 • Ali imam tudi v igri Campaign?

Da, igra ponuja tri različne. Izbiraš lahko med Richard's Campaign, ta te popelje s Richard Lionheartom v čas srednjega veka in čas 100 letne vojne med Anglijo in Francijo, nato Yi Sun-Sin Campaign, kateri te popelje v čas med leti 1590-1597, čas Korejskih vojn in Japonskih piratskih ropov. Med zadnjimi pa imaš na izbiro Patton's Campaign, kateri te s generalom Pattonom popelje v čas II. Svetovne vojne, od Alžirije, Francije in do osrednje Nemčije - premaguješ "Nemce", ki terorizirajo Evropo.

 

83982-empires-dawn-of-the-modern-world-w

 

83983-empires-dawn-of-the-modern-world-w

 

83984-empires-dawn-of-the-modern-world-w

 

 • ​Kaj so civilizacije, in ali ima kakšna določene prednosti?

​Civilizacije so v bistvu države. Te se spreminjajo na podlagi obdobji v igri. Obdobja, kot so srednji vek, doba smodnika in doba imperializma imajo Korejo in Kitajsko, poleg Francije in Anglije. Ko dosežeš dobo I. Svetovne vojne pa imaš mnogo različnih držav. To so Nemčija, Združeno Kraljestvo, Francija, Amerika in Rusija. Izbira ni toliko odvisna od njihovih prednosti, saj je igro mogoče osvojiti z bilo katero.

 

Koreja:

Že od začetka igre ima ptico, katero lahko uporabi za raziskovanje mape na kateri igra poteka, prednosti so predvsem v enotah, katerih lahko trenira, vendar so te pretežno drage.

Kitajska:

Država, ki je najbolj mobilna, ker v igri ni omejeno, kje lahko gradiš, je to njena največja prednost. Ima vojni kamp in glavni kamp, v glavnem kampu lahko treniraš delavce, v vojnem kampu pa celotno vojsko, torej vse v enem.

Anglija ( Združeno Kraljestvo):

Ta ima od začetne dobe dve dobri prednosti. Ena je ta, da lahko v centru mesta izberemo opcijo za pogled na kateri koli kraj na mapi, tam ostaja odkrito nekaj sekund. Druga je ta, da namesto kmetij, zgradiš skladišče za hrano, katera vsakih petnajst do dvajset sekund ustvarja deset hrane. Med drugim ima tudi možnost gradnje rudnikov, nad zlatom in kamenjem, vsakih petnajst do dvajset sekund se ustvarja deset teh. To je velika prednost, saj ne rabiš pošiljati delavcev na drugi konec mape, da ti proizvajajo eno iz med teh surovin. Do I. Svetovne vojne imaš možnost gradnje pasti, katerih sovražnik ne vidi, le občuti. Ko prideš do I. Svetovne vojne se Anglija preimenuje v Združeno Kraljestvo, pasti pa v mine, ki povzročijo veliko škodo in imajo široki območje efekta.

Francija:

Ima možnost gradnje vohunskega stolpa, ki sovražniku ni viden. To je odlična prednost, saj si jih lahko zgradiš po celotni mapi in tako konstantno nadzoruješ premik sovražnikovih čet. Od I. Svetovne vojne dalje, se z Francijo pojavi možnost gradnje bunkerjev v katere lahko vstaviš enote, te pa streljajo na bližnjega sovražnika.

Nemčija:

Pojavi se v I. in II. Svetovni vojni. Za vohunstvo lahko uporabiš psa, ki ga treniraš v centru. Drugače je možna postavitev raketnega strelišča, kateri ti izdela V-2 rakete, z njimi narediš gromozansko škodo.

Amerika:

Ta nima kaj dosti posebnosti. Le vojaške. Z gradnjo čudesa "Lincoln Memorial" imaš vsakih toliko časa na izbiro padalce in to veliko. Nato imaš v letališču možnost gradnje letala, ki odvrže neke vrste atomsko bombo, naredi malo manj škode, kot V2-raketa. 

 

 

 • Ali igra podpira Multiplayer?

Da, igra podpira multiplayer vendar je ta v izumrtju. Številni igralci ali ljubitelji pa še vedno vztrajajo in te pričakujejo, da se preizkusiš. Je pa zelo zabavna igra, kar se tiče lan igranja. Ni zamudna in se hitro sprevrne v akcijo! Zdaj je le odločilno, kdo ima boljšo potrpežljivost in kdo je hitrejši v klikanju z miško, saj so gradnja, napadi in pridobivanje surovin tesno povezani!

 

 • Ali obstaja kakšen forum, na katerega se lahko zanesem?

Da, Empires Heaven. Ta ponuja številne izboljšave in dodatke k igri. Tudi različne Campaigne, katere so igralci ali ljubitelji sami naredili.

 

Med drugim je forum tudi dober pripomoček, za tiste kateri se želijo preizkusiti v gradnji svojih map. V "Map Editorju" je zadeva popolnoma enostavna in je narejena na nivoju amaterja. Lahko si sam postaviš mapo, reke, gorovja, morja, otoke in nato sam določiš kriterije za zmago. Ali pa se skupaj s prijateljem preizkusiš proti računalniku.

 

ehg_logo.jpg

 

 • Map editor

Map editor je že vgrajena opcija za bolj napredne ali avanturno željne igralce. Z njim si lahko ustvariš svoje okolje, sovražnike ali celotno zgodbo ( od I. Svetovne pa vse do križarskih vonj - izbira je tvoja ). Za urejanje okolja imaš številne opcije, med njimi kakšna bo podlaga ( puščava, trava itd. ), hribovita ali gorato, pogozdeno ali pusto, morje ali reke. Med temi opcijami imaš tudi lastnosti, ki določajo velikost mape ali dnevni čas ( noč, dan, večer, jutro itd. ).

Ko s tem končaš, lahko nadaljuješ z urejanjem civilizacij in njihovo obnašanje v igri. Orodje, ki je zelo enostavni in neposredno ti omogoča, da določiš računalniku, pa naj bo zaveznik ali nasprotnik, da raziskuje ali potuje po točkah, ki jih določiš. Vse je jasno napisano, potrebuješ le znanje angleščine. Nato imaš orodje, za omejevanje zgradb, katerih jih lahko ti ali računalnik gradiš. Nato izbiraš tip igre, tako kot v normalni "Random game" opciji, seveda so tukaj še ostale lastnosti, kot so število populacije, težavnostna stopnja in določanje civilizacij, ki bodo prisotne tekom igre. Orodja so res zabavna in te postavijo v tako imenovani "God mod" - vsa izbira je v rokah ustvarjalca.

 

edmw0110.jpg#2 Procom Internet

Procom Internet

  nOObie

 • Members
 • 7 objav

Objavljeno 20 december 2012 - 20:36

bravo! svaka čast lastniku :)))

Dodaj odgovor  Podobne teme s ključnimi besedami: Empire, Strategija, Multiplayer, Izumrtje, Lan, Scenario

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov