Skoči na vsebino

IPB
Slika

Kako Narediti Uspešen Marketing Za Aplikacijo?

Aplikacija Marketing

Odgovorov v temi: 2

#1 Marino Osiris

Marino Osiris

  nOObie

 • Members
 • 18 objav
 • Spol:Moški
 • Interesi:HTML, CSS, C++, Java, JavaScript, PHP, MySql.

Objavljeno 28 november 2014 - 10:29

Pozdravljeni.

 

Pred dnevi sem dokončal večmesečni projekt aplikacijo za spletne trgovine ter spletne strani, ker je pa moje poznavanje o marketingu take zadeve, laično rečeno, zelo skromno bi bil vsakega nasveta ali napotka še kako vesel.

 

Problem je, da sem v preteklosti naredil nekaj programov ampak jih enostavno nisem moral prodat. Ko sem ljudem razložil kaj točno delajo ti programi pa so bili navdušeni.

Zato me zopet skrbi, da se nebom, kar se tiče marketinga, zadeve pravilno lotil in bo ta aplikacija spet ena od tistih dobrih stvari ampak zaradi moje nespretnosti v marketingu bo zadeva stagnirala.

 

Dejstva:

1. Dokončal sem aplikacijo s katero lahko spletne trgovine in spletne strani brez težava komunicirajo z obiskovalcami na spletni strani. Tukaj še link: www.spletnapodpora.com. Aplikacija zbira veliko podatkov o posameznih obiskovalcih in uporabniki te aplikacije lahko preučijo vedenje posameznega obiskovalca na njihovi spletni strani ter tako uporabnikom predstavijo boljše oz. prilagojene ponudbe. Aplikacija je zelo enostavna za razumevat in nudi veliko možnosti. Za večje spletne trgovine lahko imetnik aplikacije doda neomejeno število operaterjev, ki potem upravljajo z obiskovalci na spletni strani. 

2. Za vse uporabnike, ki bodo uporabljali aplikacijo sem naredil t.i. uporabniški terminal z raznoraznimi dodatki okrog alikacije in tudi video vodiča kjer je aplikacija od namestitve do dodajanja tem razložena.

3. Odvečnih sredstev za neke plačljive oglaševalske akcije in podobro nimam saj sem trenutno brez redne zaposlitve.

4. Vložil sem nešteto ur v ta projekt, zadnja dva meseca sem delal skoraj vsak dan po 12 ur dnevno in res bi si želel, da to nebi bil zopet samo dokončan projekt brez učnika. Zato kot že rečeno, vsak nasvet ali napotek je dobrodošel.

 

Lp.#2 ales59822

ales59822

  nOObie

 • Members
 • 1 objav

Objavljeno 28 november 2014 - 21:54

Sicer nisem ne vem kako velik strokovnjak za promocijo appov, ker se bolj ukvarjam z vodenjem projetov, ampak glede na to, da so poslovni appi v večin segmentov podobni ostalim stvarem je opcij sigurno več. Zame je, če stvar še ni stestirana in gremo na delno fizičen nivo in se najprej omejiš na Slo, kjer boš verjetno preko meila oz telefona, ali pa intervjujev kontaktiral trgovince je zelo pomemben t.i.studi case. Recimo jaz imam eko spletno trgovino in precej obiskano spletno stran.in me zelo zanima kaj s tem pridobim in koliko stane, predvsem pa koliko je pridobila konkurenca oz obstoječi uporabniki.

 

Torej prva opcija, daš nekaj trgovinam free oz skori free, da začnejo uporabljati in potem širiš(mo) na podlagi rezultatov glas o tebi. Torej lahko začneš z nami, glede na to, da imam vsaj po moje zelo dobro poslovno idejo za app, bi morda lahko združila znanje in sodelovala tudi pri teh stvareh ;)


Je pa prodaja tudi več mesečni oz letni posel in moraš met full srečo in zadet direktno potrebo, poleg tega da jo dobro predstaviš, da se stvar hitreje prime.
 

Če pa bi šel rad na globalni level, pa morda lahko malce posrčaš po netu za Databox-om, slovensko aplikacijo, ki pomaga top managementu dobit iz baz pregledne podatke. Kar nekaj intervjujev so dali in verjeno jih lahko tudi vprašaš, kako so oni začeli z marketingom oz prodajo appa.

Je pa ena frendica naredila aplikacijo za lokale in jo recimo temu dokaj uspešno tržijo po svetu, tako da jo lahko vprašamo, tudi o globalnih strategijah in taktikah ;)

Če želiš me lahko dobiš na [email protected]#3 Marino Osiris

Marino Osiris

  nOObie

 • Members
 • 18 objav
 • Spol:Moški
 • Interesi:HTML, CSS, C++, Java, JavaScript, PHP, MySql.

Objavljeno 29 november 2014 - 14:58

Hvala ti za odgovor. :)

 

Drugače pa sem zadevo stestiral, namreč sem v beta fazi dal 5 spletnim trgovinam, s katerimi sem se naprej dogovoril, aplikacijo za testirat za obdobje 1 meseca tko, da sem dobil cel operacijski log. Nimam pa trenutno večjih ambicij prodret na globalni trg, sem se bolj osredotočil na našega. Čeprav sem zadevo tko naredil, da jo lahko prevedeš in prevod dodaš brez kakršnegakoli programskega znanja. Ampak vseeno raje bi zadevo razširil pri nas.

 

To je res ampak nemorem kar tako pošiljat generične emaile spletnim trgovinam... (spam). Telefon je zagotovo ena od opcij čeprav to mi ravno ne leži. Kaj pa misliš glede intervjujev?

 

Jaz mislim, da te splošne informacije, delovanje in ceno imam vse napisano in opisano. Za lažje razumevanje sem naredil celo video in ga dal na spletno stran, tko, da tisti katerim se ne ljubi brat celo spletno stran si lahko ogledajo video in pridobijo na ta način vse informacije o aplikaciji.

 

Prav gotovo te bom kontaktiral prihajoči teden in se bova kaj zmenila. :)

Dodaj odgovor  Podobne teme s ključnimi besedami: Aplikacija, Marketing

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov