Skoči na vsebino

IPB
Slika

Neuspešno Popravljanje Računalnik

laptop

 • Please log in to reply
Odgovorov v temi: 2

#1 Kristjan Janezic

Kristjan Janezic

  nOObie

 • Members
 • 1 objav

Objavljeno 28 julij 2016 - 11:36

Pred parimi meseci sem dobil v popravilo že precej bogi laptop (HP Pavillion DV7). Laptop je bil očitno že parkrat na tleh, odlomljen je imel levi pant ekrana, pregreval se je tako močno da se je ugašal in tak naj bi bil že par let. 
Moja naloga naj bi bila naložiti Windowse in osnovno opremo. V računalnik sem vložil 50+ ur dela brez uspeha. Računalnik sem 3x razstavil (sumil sem da je šla grafična) da bi preveril če je notri kaj skurjeno in kolikšne so fizične poškodbe. Preden sem laptop razstavil sem lastnika klical in mu povedal da to ni moja dobra plat in da če hoče lahko nadaljujem, a ne bom odgovarjal za poškodbe.Windowse sem vsakič nastavil uspešno, grafična kartica ni delovala ampak se je sistem sesuval. No na koncu, ko sem rešil še zabasan ventilator in računalnik sestavil, se ni več prižgal. Računalnik sem nesel do nekega modela, ki naj bi se spoznal na hardware in on mi je zagotovil da gumb dela (voltmeter) in da se v to kripo ne splača vnašati več dela. Na eBayu sva našla celo serijo istih laptopov z istimi napakami (lev pant, grafična kartica, ekran).
 
Sedaj lastnik, seveda ves besen, želi nazaj laptop tak kot je bil in podatke. Jaz mu tega ne morem zagotoviti on pa mi grozi s policijo in sodišči. Koliko sem jaz dejansko kriv in koliko se lahko njegovih groženj bojim? On mi osebno računalnika ni dal, dal ga je bratu ki ga pozna, tako da sem midva nisva videla nikoli. Zmenila sva se tudi da delam zastonj saj je dolgo trajalo!
 
Hvala že vnaprej za odgovore!


#2 ngc2392

ngc2392

  Govorec

 • Members
 • 2 293 objav
 • Spol:Nedoločen

Objavljeno 28 julij 2016 - 19:02

ker nista delala nič uradnega, bo na koncu njegova beseda proti tvoji. glede na to, da si mu rekel, da popravilo morda ne bo uspešno (pred razdiranjem), pošteno gledano nima kaj veliko. drugače je pa hudič, če 50 ur izgubiš...to bi lahko že po 10 urah rekel, da je brezveze popravljat.#3 Tobija T327

Tobija T327

  nOObie

 • Members
 • 15 objav

Objavljeno 24 junij 2017 - 13:59

No ja... Tole zna bit problem... Če je imel lastnik kaj shranjeno na trdem disku in si ga formatiral se naj ne pritožuje, če je vedel da boš moral vse zbrisati čarati se pač ne da veliko ljudi si misli, da je z računalniki vse mogoče. Poleg tega pa se ne da nekoga tožit kar tako prek "posrednika (to je tisti brat)."

 

Poskusi prižgati računalnik in opazuj ventilator, lučke, ekran (poskusi priklopiti na zunanji monitor) itd. Preveri, če ima na matični plošči t.i. CMOS baterijo, mogoče je prazna... Razlogov je veliko.Podobne teme s ključnimi besedami: laptop

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov