Skoči na vsebino

IPB
Slika

Kaj Izbrati Za Boljši Ping - Wifi Mrežno Kartico, Ojačevalnik, Power Line Adapter...?

wifi power line adapter ojačevalnik

Odgovorov v temi: 8

#1 PHOBiA

PHOBiA

  Pomagač

 • Members
 • 387 objav

Objavljeno 20 november 2016 - 11:17

Zdravo!

 

Mi lahko kdo svetuje, kaj bi bila najboljša izbira v mojem primeru.

 

Sem podnajemnik v spodnjem nadstropju hiše in imam dostop le do Wi-Fi signala.

 

Router je v zgornjem nadstropju, direktno nad prostorom kjer imam računalnik.

 

Ker gre za osebni računalnik, nisem imel predhodno wifi mrežne kartice, zato sem kupil TP-LINK USB NANO: http://www.tp-link.c.../TL-WN725N.html

 

Signal je dober, 4 od 5-ih črtic, včasih celo 5 od 5. Problem pa nastane med igranjem online iger, ko začne ping drastično skakati - od 60 do 700, včasih kar na 999 in se ne da igrati. To se prične, ko se na drugem prenosnem računalniku gleda youtube, ali pa seveda, če vklopim TV. Vpliva tudi kadar lastnik zgoraj uporablja TV, internet na računalniku, itd. Zdi se mi, da imajo vse naprave prednost pred mojim računalnikom - na prenosniku začneš gledati Youtube, ampak začelo bo štekati na mojem računalniku. To pomeni, da lahko v miru igram le, ko ni nobenega v hiši razen mene (in če lastnik izklopi škatlico za telekom TV, ko ugasne TV), kar je skoraj misija nemogoče. Še to mi je zanimivo, da kadar se vklopi peč na kurilno olje, wifi linija zaniha. Je to možno?

 

Linija je 20 dol, 4 gor (čeprav pri mojem računalniku nikoli ne doseže 20, ampak največ okoli 12; pri laptopu pa največ okrog 18).

 

Zdaj me zanima - ali so ti USB ključki tako slabi, da bi mi pomagala WiFi mrežna kartica?

 

Je morda boljša rešitev ojačevalnik signala, kjer lahko vklopim kabel v obstoječo mrežno kartico?

Opazil sem te Power line adapterje, bi bilo mogoče to najboljša rešitev? 

 

Skratka, odpadejo vse možnosti, da lastnik spusti kabel v spodnje nadstropje in vem, da je to najboljša možnost. Ampak, kaj je 2. najcenejša možnost, ki bi dejansko delovala? 

 

Hvala vsem, ki ste to prebrali in mi boste dali kakšen nasvet! :)#2 vnemanic

vnemanic

  nOObie

 • Members
 • 12 objav

Objavljeno 20 november 2016 - 11:40

Na te stvari se ne spoznam ravno najbolje pa vseeno mislim da je najboljša rešitev ojačevalec in sicer tak da imate med njem in računalnikom kabel. to je samo moj predlog ki pa ni nujno najboljša rešitev in ne sprejemam nobene odgovornosti.#3 PHOBiA

PHOBiA

  Pomagač

 • Members
 • 387 objav

Objavljeno 21 november 2016 - 13:10

vnemanic, hvala za odgovor! Seveda je vsa odgovornost moja :)

 

Ima mogoče še kdo kakšno mnenje?#4 MIHAc27

MIHAc27

  Gospod s kravato

 • Members
 • 1 083 objav
 • Spol:Moški
 • Kraj:Ne rabiš vedet

Objavljeno 24 november 2016 - 10:58

Ti ključki niso tako zelo zanič. WIFI kartica tako prav veliko ne bo spremenila. Če je možno dobit direkt kabel, bi bilo to še najboljše.

Z power line adapterji sam nimam dosti izkušenj. Baje so učinkoviti itak samo na isti varovalki. #5 PHOBiA

PHOBiA

  Pomagač

 • Members
 • 387 objav

Objavljeno 24 november 2016 - 11:35

Hvala, Miha. Potem wifi kartica odpade, če je ključek enako kvaliteten in ga imam že. Ja, direkten kabel bi bil idealen, ampak nimam te možnosti.

 

Signal je OK, samo ping mi začne nihati. Kako bi se to izboljšalo, da bi bil ping bolj stabilen?

 

Ali takoj, ko ni na kabel, je ping problematičen? In lahko kar pozabim, da bi prek WiFija lahko kvalitetno igral online igre?#6 MIHAc27

MIHAc27

  Gospod s kravato

 • Members
 • 1 083 objav
 • Spol:Moški
 • Kraj:Ne rabiš vedet

Objavljeno 25 november 2016 - 08:44

WIFI ima izgube, ki jih kabel nima.

Lahko si predstavljaš pogovor 2 oseb na 1m in dveh na 50m. Kabel je na 1m, wifi pa pogovor na 50m. Računalk in router, ki komunicirata po kablu, bosta lahko hitro govorila. Izgub (ping) bo zelo malo.

Če se pa pogovarjaš z nekom 50m stran, ga boš pa teško slišal. Kako stvar bo moral tudi sogovornik ponoviti. Hitrost pogovora tako pade. Router se bo pa še rajši in več pogovarjal z nekom blizu. Zato na kablu dobit 20Mbs verjetno ni problem, na WIFI pa skoraj nemogoče.

 

Verjetno bi malce pomagalo, če bi se računalniku na kablu omejilo max hitrost, pa da potem tebi malce več ostane. Je pa tudi res, da 4Mb uploada ni veliko.

Še bolj čudno mi je, ko omenjaš TV. Vsaj pri meni na optiki se TV ne šteje v samo hitrost in nima veliko veze, ali dela ali ne.

 

Če bi se dalo router in tvoj WIFI dongl dat bližje kakemu oknu (s pomočjo usb kabla), bi signal tudi postal malce boljši.

 

Za powerline pa kot sem rekel.. loto. Če bi si jih lahko kje sposodil in sprobal... jaz jih kar na blef gotovo ne bi kupil.#7 PHOBiA

PHOBiA

  Pomagač

 • Members
 • 387 objav

Objavljeno 25 november 2016 - 09:31

Hvala, Miha, za podroben odgovor. Zdaj razumem v čem je fora pri WiFiju. 

 

Ja, TV ima 'škatlo', ki je priklopljena ne nek WiFi vmesnik. Torej internet pride prek WiFija do tega vmesnika in od tam navaden kabel v škatlo od TV-ja. Nikjer v mojem nadstropju ni nobenega kabla, samo in izključno WiFi. Mislim, da ni optike do hiše, zato se poraba TV-ja šteje v skupni download. Možno?

 

Sem že poskušal daljši USB kabel, ampak mi potem ključek od WiFija noče delat. Ne vem v čem je fora. 

 

Hvala za pomoč. Verjetno ne bom kupil nič od naštetega, ker ni nobena rešitev blizu direktnega priklopa s kablom v router. Ampak se bom pač sprijaznil :) #8 MIHAc27

MIHAc27

  Gospod s kravato

 • Members
 • 1 083 objav
 • Spol:Moški
 • Kraj:Ne rabiš vedet

Objavljeno 28 november 2016 - 08:58

Koliko dolg kabel si pa uporabil. Do 2m ne bi smelo biti problem. 5m je pa že max kar naj bi USB prebavil, ampak vse naprave ne delajo na tolk dolgem..#9 PHOBiA

PHOBiA

  Pomagač

 • Members
 • 387 objav

Objavljeno 29 november 2016 - 18:47

Mislim, da je 2 ali 3 metre dolg, pa ne dela.

 

Sem računalnik premaknil na mizo in imam zdaj signal 5 črtic. Ping pa včasih super dela, včasih pa ne. Tudi če sem popolnoma sam in vse druge naprave izklopljene, bo ping lahko zelo nihal od 50 do 999, tako da ni možno igrati. Včasih pa tudi, če je kakšna druga naprava vklopljena dela brez problema. Zanimivo je, da mi ping zelo zaniha, ko se vklopi peč na kurilno olje (ki ima nekaj avtomatike). 

Dodaj odgovor  Podobne teme s ključnimi besedami: wifi, power line adapter, ojačevalnik

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov