Skoči na vsebino

IPB
Slika

Nameščanje Programov Na Nov Računalnik Win10

windows uporabnik error spreminjanje vaše naprave

Odgovorov v temi: 2

#1 Čizi

Čizi

  nOObie

 • Members
 • 5 objav

Objavljeno 26 april 2017 - 15:31

Zdravo!

Moja mama je danes dobila nov služben računalnik pa sem ga vzel da ji dam gor par osnovnih programov, ampak karkoli prenesem (flash player, vlc, ...) mi vrže ven obvestilo: ali ste prepričani da želite dovoliti temu programu da spreminja vašo napravo, nekaj v tem smislu in mi da za vpisat ime in geslo. tega na svojem računalniku še nisem doživel (da bi moral ime in geslo pisat noter, ponavadi mi samo da obvestilo in samo "ok" pritisnem. No  pač jasno vpišem noter ime ki je napisano na ekranu ko se prižge računalnik in potem uporabim tudi geslo, ki sem ga uporabil, da sem odklenil računalnik, nakar mi napiše : there are currently no logon servers available to service your logon request... Kaj naj naredim? Pač spet se ne spoznam tako dobro na računalnike da bi lahko sam rešil ta problem, ampak raje prej vprašam vas kot da ga dam mami da ga nese računalničarju v službo, ker ji ga bo ziher vzel za vsaj 2 tedna..#2 ngc2392

ngc2392

  Govorec

 • Members
 • 2 293 objav
 • Spol:Nedoločen

Objavljeno 26 april 2017 - 17:07

Če je služben računalnik, potem se ne hecaj preveč in ga daj osebi, ki je za to zadolžena. da ne bo na koncu mama še česa kriva!

glede na geslo, bi rekel, da je računalnik še v kakšni domeni, skratka, lepo zapakiraj in naj nese nazaj. služben računalnik pač ni za fejsbuk gledat, žal.#3 MIHAc27

MIHAc27

  Gospod s kravato

 • Members
 • 1 083 objav
 • Spol:Moški
 • Kraj:Ne rabiš vedet

Objavljeno 04 maj 2017 - 08:16

Prenosnik je skor 100% na domeni, ja. Uporabnica pa zelo verjetno ni dodana kot lokalni administrator. 

Tapkaš tudi napačen uporabniški ime. Verjetno si vpisal IME PRIIMEK...in potem gre računalnik iskat domenski strežnik (ki ga v omrežju itak ni) da preveri to novo ime, ki ga seveda ne najde.

 

Ponavadi ni uporabniško ime v obliki IME PRIIMEK ampak kar kratica npr: NovakJ ali delovno mesto npr: tajnistvo, kadrovska,... Kakšno je uporabniško ime lahko vidiš, če greš na C in mapo uporabniki (ali users). Poleg administratorja, default user bo verjetno še en... če poklikaš ti bo pri enem odprlo, in lahko boš videl dokumente, namizje,... no tako kot je ime tej mapi, je tudi uporabniško ime.

Verjetno vseeno ne boš mogel nič inštalirat.

 

Mama naj vpraša v službi, kakšna je pač politika za inštalacije, in če ji vsaj oni lahko namestijo tistih nekaj programov. Ponekod so zelo odprti (eni imajo lahko celo torrente in boh ve kaj še vse) drugi pač ne.

Dodaj odgovor  Podobne teme s ključnimi besedami: windows, uporabnik, error, spreminjanje vaše naprave

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov