Skoči na vsebino

IPB
Slika

Projeciranje Video Posnetkov U Računalnika Na Tv


 • Please log in to reply
Odgovorov v temi: 3

#1 janvosnjak50012

janvosnjak50012

  nOObie

 • Members
 • 21 objav

Objavljeno 01 januar 2018 - 22:15

Zdravo.

 

Zdaj imam kak mesec oz. dva težave z predvajanjem video posnetkov na televiziji preko računalnika, pa rabim strokovno mnenje, da mi poveste ali ga TV protestira ali je kabel kriv.

 

Na stacionarnem računalniku je zadeva delovala kako leto-dve, zdaj pred kratkim pa je začela slika konstantno utripati ko smo dali videoposnetek skozi. Probali smo z laptopom pa je zadeva delovala vredu. Sm mislu da je kaj narobe na vhodu računalnika. Mesec dni je blo vse vredu, danes pa ko smo priklopili prenosnik z TV-jem je blo vse na TV-ju zelenkasto. Probu sem menjavat vhode, restartu računalnik pa nč ni pomagal. Zvok je čist samo slika/oblike so bile vse zelenkaste. Potem sem spet probu s stacionarnim računalnikom, tam mi je pa že takoj ob priklopu slika močno utripala (konstantno). Torej brez da bi dal video skozi je že utripalo.

 

Kaj menite v čem je težava, v tv-ju ali kablu? #2 Justin.Forfunky

Justin.Forfunky

  Igračar

 • Members
 • 105 objav
 • Spol:Nedoločen

Objavljeno 01 januar 2018 - 23:24

Microsoftova Okna? Morda bi poskusili odstraniti in znova namestiti, posodobiti gonilnik (programsko opremo) grafične kartice. V Upravitelju naprav je le ta pod poglavjem 'Display adapters'.#3 janvosnjak50012

janvosnjak50012

  nOObie

 • Members
 • 21 objav

Objavljeno 02 januar 2018 - 02:49

Microsoftova Okna? Morda bi poskusili odstraniti in znova namestiti, posodobiti gonilnik (programsko opremo) grafične kartice. V Upravitelju naprav je le ta pod poglavjem 'Display adapters'.

Microsoftova okna so za stare računalnike? Moj stacionarni računalnik je gaming, i5, 8GB rama ipd, prenosni je pa kaka dva meseca star pa tudi precej dober. So vsi gonilniki posodobljeni na obeh računalnikih, pa se mi zdi, da ne morejo biti napačno nameščeni gonilniki na obeh? Še posebaj ne če se prikazujeta dve različni napaki?

 

Ali je možno da je kaj z napajanjem narobe, pretokom skozi kabel ali kaj podobnega? Mogoče resolucija na TV-ju?#4 Justin.Forfunky

Justin.Forfunky

  Igračar

 • Members
 • 105 objav
 • Spol:Nedoločen

Objavljeno 02 januar 2018 - 14:51

Operacijski sistem Microsoft Windows (XP, Vista, 7, 8, 8.1, 10). 

Domnevam, da gre za HDMI povezavo s TV.  V nastavitvah zaslona je TV verjetno zaznan kot dodatni zaslon kateremu lahko določimo priporočeno ločljivost. Razmišljam še o pregledu in čiščenju kontaktov na priključkih in mogoče o zamenjavi kabla ter seveda o programski opremi samega televizorja. Poskusite si še izposoditi kakšen drug TV ali monitor za preizkus predvajanja videa.


0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov