Skoči na vsebino

IPB




Slika

Video Ne Deluje

youtube windows 10 Microsoft edge vimeo

Odgovorov v temi: 4

#1 nordung

nordung

    nOObie

  • Members
  • 5 objav

Objavljeno 17 januar 2018 - 20:37

Spoštovani mojstri (če slučajno še kdo zaide na to prazgodovinsko spletno mesto - forum)

Imam Win10 in Microsoft edge. Ob vsaki želji po ogledu videa na YT, Vimeo ali v FB... se naredi črn zaslon ali pa negibna slika. Včasih napiše: "Vaš brskalnik trenutno ne zazna nobene oblike videa" in me pošlje na stran, ki jo prilagam na sliki. PC je posodobljen, pregledan s CCjem, Driver boosterjem. Sicer se ne spoznam toliko na vse to, ampak zdi se mi, da nekaj fali. Morda kakšna pametna glavca več ve? Hvala Nordhtml5.png

Adobe Flash je vklopljen generalno. Potem pa na vsaki strani, ki ponuja video še ročno vklopim Flash. Potem pa ene strani delajo ene pa ne (tudi po refreshu). 



#2 MIHAc27

MIHAc27

    Gospod s kravato

  • Members
  • 1 066 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Ne rabiš vedet

Objavljeno 18 januar 2018 - 09:30

Zdravo... ma še se najdemo nekateri, ki občasno zatavamo na ta del interneta  :)

 

Preveri dve stvari: V edgu na desni zgoraj imaš 3 pikice, če klikneš nanje prideš do nastavitev. Čisto spodaj izberi Nastavitve nato pa zopet spodaj še Prikaži napredne nastavitve.

Sedaj tukaj bi moral videti Adobe Flash player in Vklopljeno. Če je tako zaenkrat super.

 

Sedaj pojdi v nadzorno ploščo (V iskalnik napišeš nadzorna )
Izberi Internete Možnosti, nato Napredno

Nekje je opcija Accelerated Graphics  "Use software rendering instead of GPU rendering". Tukaj daj kljukico.

Restartaj računalnik.

Če ne bo pomagalo ti svetujem, da malce pogledaš alternative. Chrome ali Firefox.

Edge meni ni všeč.

 


#3 nordung

nordung

    nOObie

  • Members
  • 5 objav

Objavljeno 18 januar 2018 - 22:07

Oj pozdravljen, ja forumi so postali kot mesta duhov. Ja čas gre naprej, ampak ne vidim pa, kje bi človek danes dobil kako informacijo ali pomoč? Ker problematika je še vedno tu, Windowsi so npr. lahko še tako izboljšani, pa je še vedno 1000 vprašanj... Tako kot tole moje (ki ni edino).

Hvala za trud. Prvi del sem že imel odkljukan, drugega sem sedaj odkljukal (ko sem ga komaj našel) Desetka sploh nima nekega vidnega dostopa do nadzorne plošče, pa izrazi so drugačni... ampak pustimo to. Kakorkoli, videa ne požene niti pri YouTube niti Vimeo. Teče pa na nekih manj pomembnih straneh (mojvideo.com) Res je nenavadno, kaj fali? Ampak jaz sem zgolj "šofer" in ne "mehanik". 

Pred kratkim sem iz Viste in Crome prešel na Desetko in Edge. Priznam, da sem razočaran. Nič ni bolje, skoraj bi lahko rekel, da je slabše.

Hvala ker si bral moje jamranje in hvala še enkrat za pomoč.

Lp Nord



#4 MIHAc27

MIHAc27

    Gospod s kravato

  • Members
  • 1 066 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Ne rabiš vedet

Objavljeno 19 januar 2018 - 08:22

Sej se najdejo bolj dejavni forumi. na primer Slo tech.

Z browserji pa je žal tako, da včasih rabiš imeti vsaj 3 na računalniku, da vse normalno gledaš/delaš. Pač malo odvisno kaj počneš.



#5 nordung

nordung

    nOObie

  • Members
  • 5 objav

Objavljeno 19 januar 2018 - 13:52

Hvala Miha Bom pa res še na Slo-tech vprašal. Potem pa verjetno prešaltal na Cromo. 

Lp Nord





Dodaj odgovor



  



Podobne teme s ključnimi besedami: youtube, windows 10, Microsoft edge, vimeo

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov