Igre
21.09.2014 17:10
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Destiny že služi milijone

Igra Destiny je zgolj pet dni po izidu že presegla stroške produkcije in si ustvarila kar 325 milijonov dolarjev dobička.
Destiny že služi milijone
Destiny že služi milijone

Nadobudni potrošniki so pet dni po izidu težko pričakovanje igre Destiny, ki je izšla za konzole Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 in PlayStation 4, v blagajno založnika Activision prinesli že kar 325 milijonov dolarjev dobička. Podpora enega izmed največjih projektov v zgodovini industrije videoiger, ki je založnika franšize Call of Duty stal približno 500 milijonov dolarjev, se je tako že izkazala za odlično finančno potezo. Igra Destiny je namreč že po prvem dnevu (izšla je 9. septembra 2014) pokrila vse stroške produkcije, v naslednjih štirih dneh, ko je zaslužila še dodatnih 325 milijonov dolarjev, pa je postalo popolnoma jasno, da se igri obeta naravnost prelepa prihodnost.

Po besedah Erica Hirshberga, glavnega izvršnega direktorja pri podružnici Activision Publishing, naj bi novonastali oboževalci po prvem tednu skupaj nabrali že več kot sto milijonov preigranih ur, kar zgolj malenkost zaostaja za najpopularnejšimi igrami Call of Duty, ki v industriji po aktivnosti igralcev že kopico let dominirajo na samem vrhu. Hirshberg je v pogovoru z mediji ponosno izpostavil tudi zavidljivo dejstvo, da igro v tem trenutku igra že na milijone za ekran zalepljenih igralcev, ki svojega igralnega ploščka še kar nekaj časa ne bodo izpustili iz rok.

»To je šele začetek,« pravi. »Destiny je igra, ki bo z leti rasla in se razvijala. Z Bungijem bomo ohranili tesne stike in verjamemo, da bomo igralcem v prihodnosti zmožni zagotoviti še veličastnejšo izkušnjo.«

Igra je bila ob izidu deležna večinoma pozitivnih kritik, vendar se je med množico ogromnega števila kritikov, ki so dobili možnost preizkušanja igre, našlo tudi nekaj takih, ki nad njenim trenutnim stanjem niso bili kaj preveč zadovoljni. Marsikdo je izpostavil, da se jim igra v tem trenutku zdi še nedokončana in da v takem stanju še ne bi smela iziti, vendar prav nihče ne trdi, da igra v prihodnosti ne bo definicija veličine.

Igra sicer igralce postavi v kožo varuhov zadnjega mesta na Zemlji, ki bodo poleg svojega matičnega planeta lahko raziskovali tudi z rdečimi sipinami pokrit Mars in skrivnostne deževne gozdove planeta Venere. Varuhi, ki jim igralci lahko določijo tako raso kot posebno specializacijo, so zmožni vihtenja izjemne moči, s katero se bodo primorani boriti proti neizprosnim sovražnikom človeštva, z bojem proti sovragom pa bodo Zemljo ponovno pripeljali v čase t. i. Zlate dobe.

Neskončna zgodba, nabita z epskimi pustolovščinami, igralce s svojim ogromnim svetom – ki jim bo omogočil participacijo v med seboj povezanih kooperativnih, tekmovalnih in javnih ter ostalih aktivnostih – popelje na večurno popotovanje po postapokaliptični Zemlji, ki ga zlepa ne bodo pozabili.

Igro že lahko najdete v spletni trgovini GameWorld po ugodni ceni za konzole Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 in PlayStation 4.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GameWorld - Videotop d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri GameWorld - Videotop d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Logotip podjetja

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GameWorld - Videotop d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več