Igre
11.02.2019 13:00

Deli z drugimi:

Share

Apex Legends že podira rekorde

So konkurenčnim streljačinam šteti dnevi?
So konkurenčnim streljačinam šteti dnevi?

Ko so člani kalifornijske razvojne ekipe Respawn Entertainment prejšnji teden lansirali svežo “battle royale” izkušnjo, si verjetno niti v sanjah niso mislili, da bo igra čez noč postala takšen hit. Njena napoved je prišla kot strela z jasnega in prvoosebna streljanka Apex Legends je takoj po razkritju postala vroča tema družbenih omrežij.

A časa za spletne diskusije ni bilo veliko, saj se je igra sočasno z napovedjo pojavila v digitalnih trgovinah Origin, PlayStation Store ter Microsoft Store, in prenekateri ljubitelji bojevanja “do zadnjega” so nemudoma odšli po brezplačno streljačino. Tako so avtorji le nekaj ur po njenem izidu zabeležili več kot milijon prenosov.

Direktor podjetja Vince Zampella je na Twitterju najprej zapisal, da je igro v manj kot 8 urah namestilo kar milijon igralcev, nedolgo zatem pa še, da je v pičlih 72 urah od izida že presegla vrtoglavih 10 milijonov prenosov.

Za lažjo predstavo naj povemo, da je Blizzardov Hearthstone do takšnih številk prišel šele mesec dni po izidu, Overwatch v treh tednih, Fornite pa v štirinajstih dneh.

Seveda pa se večigralski kralj ne bo kar tako umaknil s prestola. Fortnite je namreč v preteklem letu imel več kot 200 milijonov igralcev, toda ob tako udarnem začetku Apex Legends se njegovi ustvarjalci najbrž že sprašujejo, s čim naj omrežijo igralce, da jih obdržijo čim dlje od Respawnove nepričakovane uspešnice.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več
Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več