Igre
03.07.2010 08:30

Deli z drugimi:

Share

Igre, ki jih bomo lahko igrali v mesecu juliju

Carnival
Carnival

Vsako leto se v igričarski industriji dogajajo podobne stvari. Electronic Arts izda letno verzijo igre Need for Speed, dočakamo tudi sejem E3, na katerem nam predstavijo obilo novosti, tipična pa je tudi poletna suša, ki bo v juliju, vsaj na nekaterih platformah vidna že od daleč.

PC

Nemalo ljudi ima še vedno prepričanje, da igričarstvo na računalnikih umira. Zakaj je temu tako, nam ne bo nikoli jasno, kajti z mesecem junijem se je vse skupaj pričelo šele prebujati. Ljubitelji MMO (massive multiplayer online) iger bodo lahko svoje roke položili na igro All Points Bulletin. Precej pestro bo tudi proti koncu meseca ko bo na voljo zastonjska dirkačina imenovana Need for Speed World. Za piko na i pa bo poskrbela legendarna igra StarCraft 2, ki jo igričarji pričakujejo že celo desetletje. Omembe vreden pa je tudi prihod igre Battlefield 1943, ki je bila do sedaj namenjena zgolj konzolam.

2. 7. All Points Bulletin

2. 7. International Cricket Captain 2010

6. 7. Dragon Age: Origins – Leliana’s Song (dodatek)
6. 7. Modern Warfare 2 – Resurgence Pack (dodatek)
7. 7. Monkey Island 2 Special Edition: Le Chuck’s Revenge

9. 7. Battlefield 1943
13. 7. Mytheon

16. 7. Toy Story 3
20. 7. Need for Speed World
25. 7. Sam & Max: Beyond the Alley of the Dolls

27. 7. StarCraft II: Wings of Liberty

30. 7. Commander: Conquest of the Americas

Xbox 360
Kot že omenjeno, suša je v poletnih časih prisotna tudi v igričarski industriji, kar lahko opazimo ob prvem pogledu na spisek izidov za Xbox 360. A kljub skromnem številu izidov, se med njimi najdejo tudi zanimive vsebine. Ena izmed teh iger je zagotovo Crackdown 2, katere poskusno verzijo si lahko prenesete preko Xbox Live. Med izidi se je znašel tudi ‘remake’ igre Monkey Island, konec meseca pa bo na voljo tudi prvi izmed treh najavljenih dodatkov za igro Alan Wake. Dodatek so avtorji poimenovali The Signal.

6. 7. Dragon Age: Origins – Leliana’s Song (dodatek)
7. 7. Monkey Island 2 Special Edition: Le Chuck’s Revenge
9. 7. Crackdown 2
14. 7. DeathSpank

16. 7. Toy Story 3

20. 7. DarkStar One: Broken Alliance
27. 7. Alan Wake: The Signal (dodatek)

Playstation 3

Za razliko od poprej omenjenih platform se Playstation 3 v tem mesecu ni uspel izkazati. V začetku meseca bosta na voljo dva nova dodatka. Prvi bo namenjen za igro Dragon Age: Origins, poimenovan Leliana’s Song, še isti dan pa bo po manjši zamudi na voljo že drugi in zadnji dodatek za Modern Warfare 2 Resurgence Pack. Med igrami bomo ugledali tudi avanturo imenovano DeathSpank, z elementi akcijskega RPG špila, ki prihaja s strani Rona Gilberta, ki je lep čas služil studiu LucasArts.

6. 7. Dragon Age: Origins – Leliana’s Song (dodatek)
6. 7. Modern Warfare 2 – Resurgence Pack (dodatek)
7. 7. Monkey Island 2 Special Edition: Le Chuck’s Revenge
13. 7. DeathSpank
25. 7. Sam & Max: Beyond the Alley of the Dolls

Nintendo Wii

Nintendo Wii nas je iz meseca v mesec presenečal s prodajnimi številkami, kot tudi s številom izdanih iger, ki smo jih iz meseca v mesec lahko igrali. In tudi tokrat smo bili presenečeni, le da smo tokrat presenečeni nad malim številom izdanih iger. Ta mesec bomo lahko igrali dirkačino Ford Racing Off Road, na voljo pa bo tudi malce bolj pretepaška igra Tournament of Legends.

1. 7. FlingSmash
6. 7. Tournament of Legends
13. 7. Ford Racing Off Road
27. 7. Guilty Party

Playstation Portable

E3 nam je o konzoli PSP prinesel nemalo novosti. Videli smo lahko nekaj iger, Sony pa oznanil tudi pričetek agresivnejšega promoviranja dotične konzole. Rezultati seveda še niso vidni, kajti ta mesec imamo na spisku izidov le dve igri. Shin Megami Tensei: Persona 3 in Duke Nukem Trilogy. Ni slabo, a izbira je še vedno premajhna. Upajmo, da se promoviranje obrestuje.

1. 7. Duke Nukem Trilogy: Critical Mass
6. 7. Shin Megami Tensei: Persona 3 Portable

Nintendo DS

Nintendo DS je pravi borec. Že res, da morda nima toliko funkcij kot njegov konkurent PSP, vendar ko pride do iger, ga NDS vedno premaga. In čeprav so vse oči usmerjene v najnovejšo iznajdbo – Nintendo 3DS, je na obzorju še vedno dosti iger za obstoječi model. V mesecu juliju boste lahko poskusiti RPG igro Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies, na voljo pa bosta tudi dirkačini TrackMania Turbo in Galaxy Racers.

6. 7. Harvest Moon Grand Bazaar
11. 7. Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies
13. 7. Dungeon Raiders
13. 7. Sorcerer’s Apprentice: The Video Game
20. 7. 7 Wonders II
22. 7. TrackMania Turbo
27. 7. Galaxy Racers


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več