Igre
19.03.2013 12:26

Deli z drugimi:

Share

Samsung z vrhunskim igralnim ploščkom za novi Galaxy S4

Podjetje Samsung je za bodoče lastnike pametnega mobilnega telefona Galaxy S4 pripravil igralni plošček Game Pad, ki sicer močno spominja na plošček igralne konzole Xbox. Novost bo po vsej verjetnosti naprodaj najkasneje do konca letošnjega poletja.
Igralni plošček Samsung Game Pad bo kot nalašč za igranje sodobnih mobilnih iger.
Igralni plošček Samsung Game Pad bo kot nalašč za igranje sodobnih mobilnih iger.

Pred kratkim predstavljeni vrhunski pametni mobilni telefon Galaxy S4 (http://goo.gl/1Op2m) je kot nalašč za igranje iger, saj je opremljen s 5-palčnim (12,7-centimetrskskim) zaslonom ločljivosti 1.920 X 1.080 slikovnih točk, 8-jedrnim mobilnim procesorjem Exynos 5 Octa, zmogljivo grafično kartico PowerVR SGX 544 in sistemskim pomnilnikom kapacitete dveh gigabajtov. Ker pa najbolj zagreti igričarji niso preveč navdušeni nad dotik občutljivimi zasloni, je Samsung zanje pripravil vrhunski igralni plošček Game Pad. Novost močno spominja na igralni plošček Microsoftove igralne konzole Xbox in razpolaga z vsemi gumbi, ki so potrebni za igranje sodobnih iger.

Igralni plošček Game Pad za Samsungove mobilne naprave napajajo dve baterije AAA in za povezovanje uporablja modrozobo povezavo. Mobilno napravo na igralni plošček »pritrdimo« tako, da jo »stisnemo« v primež, zato jo bomo za igranje iger lahko koristili tudi v navezi z drugimi mobilnimi telefoni. Samsung vsaj za enkrat pa žal še ni razkril ne dobavljivosti ne cene igralnega ploščka Game Pad.

Pri tem velja še omeniti, da je pri predstavitvi igralnega ploščka Samsung Game Pad mnoge poznavalce »zmotil« podatek, da ta podpira pametne mobilne telefone z diagonalo zaslona do 6,3-palcev (16-centimetrov). To namreč po vsej verjetnosti pomeni, da bo mobilnik Galaxy Note 3 opremljen z večjim zaslonom AMOLED, kot se je sprva špekuliralo (http://goo.gl/XXFmg). Več informacij o Galaxyju Note 3 pa naj bi Samsung javnosti razkril šele konec pomladi.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več