Igre
17.12.2017 11:00

Deli z drugimi:

Share

Najboljše igre v letu 2017

Najboljše igre v letu 2017 so bile...
Najboljše igre v letu 2017 so bile...

Leto 2017 je bilo kar zanimivo, tudi na področju videoiger, na katerih je kar nekaj jih zavzelo vrh lestvice. Seveda je tukaj važen tudi osebni okus, vendar vam bomo vseeno predstavili nekaj najboljših iger tega leta. Tukaj pa ne smemo tudi pozabiti na različne konzole, kot je Nintendo Switch, ki je prava prodajna uspešnica tega leta.

9. Resident Evil – Biohazard

Na zadnjem, vendar ne poslednjem mestu je uspešna igra, po kateri so napravili več nadaljevank filmov Resident Evil, ki so bili in so še prava uspešnica. Zadnji del, smo si pa lahko tudi letos ogledali v kinematografih. Sama igra je simulacijska, z nadpovprečno grafiko, ki nas hitro zasvoji in nas potegne v zgodbo, tako da kar hitro pozabimo na čas. Za igračarje, je to prava grozljivka, saj se nikoli ne ve, kaj te čaka za naslednjim ovinkom.

Formati: PC, PlayStation 4, Xbox One

Cena: 19,99€ (Amazon)

8. Yakuza 0

Naslednja igra na spisku je Yakuza 0. Tako kot ekonomski razcvet na Japonskem v letu 1980, je tudi sama igra polna bogastva in premožnosti. Je masovna igra, kjer je veliko vsega za početi. Takoj na začetku nam vstopi v oči Japonsko okolje, obogateno s neonskimi lučmi in gnečo na ulici. Je zasnovana na kriminalni drami, tako da je primerna za vse, ki slednje obožujete.

Formati: PlayStation 4

Cena: 36,98€ (Amazon)

7. Horizon: Zero Dawn

Tudi ta igra nam ne uide z odlično grafiko, ki z vključeno znanstveno fantastiko bolj kot ne spominja na Tarzana. Sama igra je osnovna na streljanju, ki vsebuje veliko misijami, kar vam bo krajšalo čas ob deževnih in snežnih dnevih. Dogajanje je postavljeno v divjino, ki z vseh konec pritiska in zahteva trezno glavo, da boste preživeli do konca.

Formati: PlayStation 4

Cena: 57,80€ (Amazon)

6. For Honor

Dogajanje je postavljeno v obdobje vikinštva in bojevanja z vitezi in samuraji. Je tudi večigralska, kar pomeni da lahko tekmujete z drugimi, tudi “ena na ena”, kar še dodatno popestri zadevo. Na začetku je morda uporabniški vmesnik težko uporabljati z vsemi bljižnicami in ukazi, vendar se na to kar hitro privadimo. Če pa igramo sami, pa šele takrat pride do izraza cela zgodba igre, ki je kar precej zahtevna.

Formati: PlayStation 4, Xbox One, PC

Cena: 32,75€ (Amazon)

5. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Najboljša retro igra vseh časov, pa spet znova preseneča. Tudi tukaj se lahko zabavamo ure in ure in se borimo, da bi ustavili zlobneža Ganona, da bi obvarovali svoje kraljestvo. Igra je primerna za vse, ki med igranjem tudi kaj razmišljate. Sama cena igre je zelo visoka, napram ostalim, vendar so pri Nintendu prepričani, da vas bo kaj hitro zasvojila in da bo vredna svoje cene. Žal pa je na voljo samo za Nintendove igralne konzole, kar je za večino uporabnikov zelo moteče.

Formati: Wii U, Switch

Cena: 70,63€ (Amazon)

4. Mario Kart 8 Deluxe

Tudi ta igra, nadaljevanje Mario Karta iz prejšnjih in vse od otroških let dalje, tudi tokrat preseneča. Med igro bomo tudi tokrat lahko pobirali razne nadgradnje s katerimi bomo med vožnjo po nenavadnih okoljih prišli vse do prvega mesta. Edina slabost izmed vseh teh je, da se je podjetje Nintendo odločilo, da bo na voljo samo za njihovo najnovejšo konzolo Switch.

Formati: Nintendo Switch

Cena: 49,00€ (Amazon)

3. Super Mario Odyssey

Na tretjem mestu pa je že znana klasika, ki se jo vsi spominjamo vse od otroških let: Do prvih igric na starih konzolah in pa vse do najnovejših, tudi tokrat programerji niso razočarali, saj so naredili eno izmed top igrico. Predstavljena je z odličnim in enostavnim uporabniškim vmesnikom, programerji pa so poskrbeli tudi za nepozabljivo uporabniško izkušnjo. Skozi svet te igre, nam zagotovo ne bo dolgčas, ko bomo raziskovali Mario svet. Tudi ta igra je na žalost na voljo samo za Nintendovo konzolo Switch.

Formati: Nintendo Switch

Cena: 49,00€ (Amazon)

2. Assassin’s Creed Origins

Na drugem mestu je tokrat pristalo nadaljevanje, oziroma “izvor” igre Assassin’s Creed, ki je tudi tokrat poskrbela za nepozbano doživetje ob igranju z mnogimi izboljšavami in kompletom vse v enem. Vse od grobnic pa do neizprostne divjine nas bo igranje kar hitro prevzelo.

Formati: PC, PlayStation 4, Xbox One

Cena: 59,99€ (Amazon)

1. Call of Duty: WW2

Na prvem mestu tudi letos, pa je najboljša streljačina vseh časov, ki se tokrat povrne v čas druge svetovne vojne. Za vse navdušence predhodnih iger, je tudi ta opremljena z bogato grafiko, neizčrpnimi vsebinami in večigralskim načinom, kar nas bo hitro prevzelo.

Formati: PlayStation 4, Xbox One, PC

Cena: 39,99€ (Amazon)

Katera igra pa je vam ostala najbolj v spominu? Ne pozabite zapisati v komentarje spodaj!


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več
Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več